Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 12:42 3 383 31

Пак пребиха лекар, сотаджиите гледали как го ритат

  • побой-
  • лекар-
  • сандански

След позора и огорчението, които изживява, лекарят е категоричен, че ще остане да практикува на село и няма да дава повече дежурства

Пак пребиха лекар, сотаджиите гледали как го ритат - 1
Кадър: БТВ

Пореден случай на фрапираща агресия над лекар у нас. На 23 декември 2019 г. около 1:00 часа след полунощ в дежурния кабинет в Сандански започва да се блъска, тропа и звъни на звънеца. Лекарят отваря, а на вратата стояли трима мъже и една жена.

„Помолих ги да спрат да блъскат. С арогантен тон ме призоваха да премеря кръвното на жената. Докато я преглеждах усетих шут отзад, след който се озовах в другия край на кабинета. Те имаха познания по карате. Аз паднах на земята и те продължиха да ме бият и псуват. Едва успях да натисна паник бутона“, разказа д-р Люсиен Михов пред bTV.

„Дойдоха от СОТ и наблюдаваха безучастно как ме бият, без да се намесват, все едно гледат холивудски филм. Аз се молих да извикат полицията. Не извикаха и полиция. Въпреки целия тормоз, успях да прегледам жената и да ѝ дам предписания. Помолих я да си каже името, за да я запиша, а тя избяга. Тръгвайки си нападателите свалили очилата на лекаря и му се изплюли в лицето. Попитах охранителите дали са успели да запишат номера на колата, но и това не бяха направили“, сподели той.

Михов поясни, че не за първи път става жертва на насилие, но никога не е било чак толкова сериозно.

След позора и огорчението, които изживява, лекарят е категоричен, че ще остане да практикува на село и няма да дава повече дежурства.

Шокиращо е, че лекарят е набит на работното си място, което се намира на 15 метра от полицейския участък.

Случаят е препратен до Районна прокуратура - Сандански.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Траян

    81 2 Отговор
    В каква абсурдна държава живеем. Къде сте полицията, институции, да бият лекари, които спасяват животи и се грижат за здравето на хората. Е, няма такова ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА!!!

    Коментиран от #3

  • 2 БАЙ МИЛЕ

    74 1 Отговор
    БЕ АЗ СЕ ЧУДЯ.....???? ЩО СИ БИЕМ ДОКТОРИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ , А НЕ СИ БИЕМ ПОЛИТИЦИТЕ.....А.........

    Коментиран от #13

  • 3 Няма ги бе пич, не ги и търси!

    49 0 Отговор

    До коментар #1 от "Траян":

    Докато държавата я оставяме НИЕ самите в ръцете на мутри и робовладелци, не търси справедливост, няма да имаме въздух, няма да имаме вода, ще се гаврят с нас, ще ни убиват и ще ни мачкат. Но това НИЕ го позволяваме
  • 4 дсдс

    50 2 Отговор
    Само и само, за да не пише, че пак цигани са били лекар. Затова се прави. И затова г-н Радев е напълно прав, управляващите доведоха страната до отвратително положение през последните години.

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Емигриране към родината😂😂😂

    6 13 Отговор
    Връщаме се с хасан и ние да бием лекарите😂😂😂😂
  • 7 А пък моята сестра направи 2 извънбрачни

    4 2 Отговор
    Спуква ги от бой и иска да станат доктори! Направи ги за да изнудва бащите им за пари! Иска да ги прави доктори пак заради парите! Ако ги бият и тях един ден така, заклевам се няма да ми е мъчно! Но за този доктор много ми е мъчно!
  • 8 Турчина

    21 5 Отговор
    Има лекари,които не са за бой,а са направо за разстрел.Във Варна имаше няколко случая,при които напълно здрави хора бяха отваряни и зашивани на ново-ужким е имало интервенция.Мой познат,който лежа в терапевтичан блок и не даде пари под масата бе оставен да лежи без надзор-просто си лежеше...и накрая помоли да го изпишат и се зае със самолечение.Разбирам,че въпросният лекар е невинен,но лекарското съсловие само докара нещата хората да ги мразят.

    Коментиран от #11

  • 9 Сбъркана държава

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "дсдс":

    Иска ти се!Ама май българи я "таковаха" тая държава!!! Българин преби лекарка за плацента ,и ни дума на укор не чухме!Миналия ден българин стреля по доктор, ама тогава всички вкупом мълчахме!Сега двама бабаити пак българи бият доктор ,а тия от СОТ явно знаят,че са от ъндърграунда, и мълчат като п**ки щото после ще отнесат дедовия !Ти си приказвай....
  • 10 Иван

    9 4 Отговор
    Когато казват за бит лекар все нещо се спестява преди боя. 95 % от лекарите ни са Лекари, 3% са печалбари, 2% алчни и наглеещи в бели престилки, именно те попадат под ударите на пациентите и после реват, че ги бият, но винаги прескачат момента който е довел до това
  • 11 Гост 2

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Турчина":

    А ми кажи сега , в кой бранш няма индивиди за бой - образование , съдебна система , обществен ред и сигурност и т.н. ???

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бачо Киро

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ МИЛЕ":

    А де, точно това е най-големият проблем. Ако биехме политиците всичко останало щеше да си дойде на мястото.
  • 14 нищо ново

    8 0 Отговор
    СОТ -мутри...
  • 15 Анонимен

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост 2":

    Да извършваш операции на здрави хора за да източваш здравната каса е извън всякакъв човешки морал.Моят апел е:"Лекари,излекувайте най-напред себе си!"Аз имам познат ММА боец,който по документи си оперира коляното и си разделиха 7 хил. лева. с двама лекари.Сметнете това на колко хора са здравните осигуровки.

    Коментиран от #20

  • 16 Прост народ

    8 1 Отговор
    Абе тия че не са стока, не са.. ама с бой няма да се оправят нещата, проблемите са в системата
  • 17 Жалко

    3 1 Отговор
    Господин Йовчев предаде полицейския СОД на частниците. Ако беше пристигнала полиция дали лекаря щеше да яде бой и къде щяха да са насилниците?
  • 18 Лелее

    7 1 Отговор
    Евтини договори с пенсионерски СОТове , до това водят !
    Просто във всеки град си има “правилният “ СИТ, малко по скъпо ама кат дойдат - барат !
  • 19 Митко

    5 0 Отговор
    От БТВ (обедните новини) не разбрах, че бил повикан СОТ май е редно да се замислим върху много неща?
  • 20 Гост 2

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Така е , ама коя е причината ?
    СИСТЕМАТА е виновна за всичко !
    Кой търпи системата ? Всички ние! Докато търпим , така ще е !!!
  • 21 Един турчин

    9 1 Отговор
    Истината е,че държавата на Бойко се провали на всички нива.Този човек ще остане в новата история на България,като най-простия и най-мразения политически клоун.Полицаи,администрация и ромски гета-защо подкрепяте човек,който няма умствен капацитет за продавач в магазин.
  • 22 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    КОГАТО ВИ ДОЙДЕ -"ДО ГУШАТА " - НЕ УБИВАЙТЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ПОЛИЦАИ - УБИВАЙТЕ ШЕФОВЕТЕ ИМ -И ТЕХНИТЕ ШЕФОВЕ - И КОГАТО СТЕ НАТОПОРЧИНИ ДО КРАЙНОСТ -УБИВАЙТЕ СЕМЕЙСТВАТА НА ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФОВЕ -ТЕ ПАЗЯТ МРЪСНАТА СГАН ОТ ВЪЗМЕЗДИЕ !!!!
  • 23 СОТ 161

    7 0 Отговор
    За нищо не стават !!!
  • 24 Balgarin

    1 3 Отговор
    Tezi glasuvaha za Radev,teh shte izkara na ploshtada
  • 25 Боряна

    1 0 Отговор
    Имала съм лично среща с въпросния ‘лекар’. Даже му закъсня боя! Случая няма да го описвам, но си го заслужава! Превърнал е всичко в страхотен бизнес, издевателства над възрастните хора, тъй като те нямат избор и ходят при него, когато разбира се не е в Гърция на почивка ( което се случва доста често )!!! Надявам се някой да го махне от тази длъжност! Неговото държание е доста арогантно, което разбира се се дължи на това, че хората няма при кого другиго да отидат!!! Лека проверка няма да му дойде зле! Доста са потърпевшите!
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    затова няма да имаме доктори
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    тия цигани не се спряха да бият и то лекари крадът изнасилват убиват по селата е страшно примати първични
  • 28 Боряна

    1 0 Отговор
    Този НЕ Е ДОКТОР!!! И аз не съм циганка и пак ми се искаше да го набия!!! Нагъл, нахален и нехаен! Да се маха от там, да не тормози хората!

    Коментиран от #29

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Боряна":

    госпожа БОРЯНА моотивирай се кажи в какво му се състой нахалството но БОРЧЕ момиче боя не е решение насилието ражда насилие поздрави КОЗЛОДУЙ
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    държава нямаме а пародия
  • 31 Боряна

    4 0 Отговор
    До Козлодуй: няма да отегчавам хората с дългият ми разказ за срещата ми с въпросният НЕ-Лекар! Когато сте в отчаяно положение и всичко зависи от него и Ви се присмива насреща и се държи нагло, тогава ми говорете за агресия и добро възпитание! Ето Ви цитат от Хипократовата клетва: ‘И ако благословейно спазвам тази клетва и не допускам непристойни деяния, то нека винаги се радвам на щастлив живот, обграден с всеобща почит, и нека получа преобилен плод от своето изкуство. А ако я престъпя и опозоря, да ме сполети обратното.

    Заклех се!“ Ако този е ‘ДОКТОР’ то какво да кажем за достойните, отзивчиви и всеотдайни Лекари? Като го защитавате така разпалено, отидете там, където ‘лекува’ и попитайте хората. Ще чуете интересни истории!