12 Февруари, 2020 15:54 40 293 97

Оправдаха Огнян Донев за укриване на 63 млн. данъци, не можел да ги изчисли

  • огнян донев-
  • укриване-
  • данъци

НАП не му е напомнила

Оправдаха Огнян Донев за укриване на 63 млн. данъци, не можел да ги изчисли - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев е напълно оправдан за укриването на близо 63 млн. лв. данъци, тъй като не притежавал специфично образование, което да му позволи да изчисли конкретния им размер, а освен това и ревизия на НАП не му е напомнила, че ги дължи на държавата, пише Правен свят. Това става ясно от мотивите на съдебния състав.

Изпълнителният директор на "Софарма" е подсъдим за това, че е продал при седем блокови сделки голямо количество акции на дружеството на свързани с него фирми ("Телсо" АД "Телекомплект" АД, "София" АД, и "Софстрой" АД) извън регулирания пазар на цена от един лев за акция, вместо на пазарните цени, които са били около девет пъти по-високи. Според държавните обвинители сделките са сключени през пролетта на 2006 г., но година по-късно Донев не ги е декларирал. Според прокуратурата – Донев е трябвало да декларира над 400 млн. лв., на които да плати близо 63 млн. лв. данък, но не го е направил.

Като основно доказателство по делото, на което стъпва оправдателната присъда е кредитирана проведена данъчна ревизия на фирмата продавач на акциите на "Софарма" за периода, който е инкриминиран от прокуратурата. Според съдията, липсата на констатации от страна на НАП, че Донев има неизплатени дългове към държавата, е основание той да бъде признат за невинен.

"Установи се по делото, че проверените от данъчно ревизионния екип писмени документи в хода на данъчната ревизия, били обект на изследване и проверка и от вещите лица по допуснатите в хода на съдебното следствие експертизи, с цел изготвяне на пълно и обективно експертно заключение, а именно - първични счетоводни документи и документите за счетоводно отразяване на стопанските операции за 2006 г. с оглед правилното установяване и преобразуване на финансовия резултат, а именно: Годишната данъчна декларация по чл.51 ЗКПО /отм./, Годишен финансов отчет, одиторски доклад, първични и вторични счетоводни документи, счетоводни регистри, хронологични и аналитични записвания по счетоводните сметки, главна книга, оборотна ведомост, търговски и банкови документи, ГДД по чл.92 ЗКПО. Така проверените от данъчно ревизионния екип писмени документи и изследвани от вещите лица са приобщени към материалите по досъдебното производство и в последствие са приети като писмени доказателства в хода на съдебното следствие по реда на чл.283 НПК. Посочените писмени доказателства са били предоставени за изследване на експертите по допуснатите в хода на досъдебното производство и съдебното следствие съдебно счетоводни и данъчни експертизи, но независимо от това при разпита на вещите лица назначени в хода на досъдебното производство се установи, че те не са се позовали на тях и не са ги взели в предвид при извеждане на експертните си изводи, за разлика от вещите лица назначени в хода на съдебното следствие, които изцяло са се позовали на писмените доказателства по делото, които са били обект на проверка и от данъчно ревизионния екип. На следващо място се установи по делото, че проверените писмени документи от данъчния екип са послужили за изготвяне на Годишната данъчна декларация за 2006 г. по ЗКПО, което обстоятелство е вписано в съставения ревизионен доклад, както и при извършената данъчна проверка не са констатирани внесени в тях неверни факти и обстоятелства от страна на данъчните ревизори", пише в мотивите на бившата председателка на СГС.

"На следващо място, както данъчно ревизионният екип, така и вещите лица от двете фази на наказателния процес не са констатирали нередовно и неправилно водено счетоводство от страна на служителите на "Е." АД между които главният счетоводител свидетелката П., които са ангажирани със счетоводното отчитане на неговата стопанска и търговска дейност, но също така и да са съставени счетоводни документи, които да са неистински или с невярно съдържание. Също така изводите на данъчно ревизионния екип и вещите лица в тази насока са еднопосочни, защото независимо едни от други са констатирали, че организацията и воденето на текущото счетоводно отчитане е в съответствие с изискванията на Закона за счетоводството и международните стандарти за финансови отчети", заключва още съдията.

По-нататък в мотивите си, съдийката от СГС посочва, че липсата на умисъл от страна на Огнян Донев за извършването на престъплението, в което е обвинен, се доказва по несъмнен начин от факта, че бизнесменът не е имал специфични счетоводни знания, като вместо това се е ползвал от услугите на счетоводител, който да изчисли годишния финансов резултат на дружеството за 2006 г.

"Независимо от така изложените съображения не може да се установи на свой ред, че у подсъдимия Д. е бил налице умисъл и поради наличие на пълно съвпадение между изводите на овластения държавен, административен орган, като част от държавната администрация органа по приходите, който е натоварен със задължения да контролира правилното изчисление и постъпление за фиска на размера на корпоративния данък от данъчно задълженото лице и направените изчисления от свидетелката П. – главен счетоводител на "Е." АД, която еднолично и в кръга на своята счетоводна компетентност и оперативна самостоятелност е изчислила годишния финансов резултат на дружеството за 2006 г., предвид липсата на специални счетоводни знания за подсъдимия Д., с каквито не се установи да разполага. С оглед на изложените съображения още веднъж се налага извода за изначалната липса на умисъл у подсъдимия Д., а отделно от това, с оправдаването му, неговите права в максимална степен са обезпечени, поради което и допълнителни аргументи не следва да се развиват", пише съдията.

На основание чл. 190, ал.1 НПК направените по делото разноски остават за сметка на държавата. Присъдата все пак не е окончателна, като делото вече е постъпило в Апелативен съд-София.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илиян

    227 1 Отговор
    АААхахахаххахахахахаххаааа............това беше някакъв виц,нали!!!!!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 2 Санкция

    264 2 Отговор
    И аз нямам икономическо образование, но това не ми пречи да си плащам данъците.
  • 3 Обичам свинска пържола

    187 2 Отговор
    Това е България
    Да живее България
  • 4 969

    202 1 Отговор
    Ха , ха! Да има някой учуден?
  • 5 сгур

    179 1 Отговор
    подигравка тотал
  • 6 Последния софиянец

    160 4 Отговор
    Те и за Нено така казваха : Не е виновен щото не разбира. Ами като не разбират да оставят на тия дето разбират.
  • 7 Иван

    93 3 Отговор
    За едни сватба за други брадва е казал червеят и шмугнал в дупката си
  • 8 Кръстника

    139 10 Отговор
    10% от сумата за такса спокойствие, преведена на офшорка на тиквата, и всичко е забравено,Ако да беше и половината Софарма изклал.

    Коментиран от #40

  • 9 Някой си

    168 1 Отговор
    Е няма такъв смях!
    Пълна пародия!
  • 10 Не не е виц

    130 0 Отговор

    До коментар #1 от "Илиян":

    Това е държавата Папуа нова Сфинея
  • 11 Снайперист

    76 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 12 Тях червеното знаме роди ги

    87 9 Отговор
    Огнян,Румен,Бойко.......все с червени имена.......
  • 13 град Козлодуй

    79 2 Отговор
    значи с пари в рая без пари покрай рая унас в БЪЛТАРИЯ СЕ ШИРИ КОРУПЦИЯ имаме си и бяла мафия

    Коментиран от #16

  • 14 45672

    56 3 Отговор
    и журналята от ги ручаа жабетата , като се сетя какви репортажи имаше Бареката и книга издаде не бяха палати не бяха снимки- ами сега кво праиме ше му се извиняват ли- просто питам
  • 15 1234

    101 0 Отговор
    Ще се позова това решение, когато си подвам моята дд и забравя да си платя данъците

    Коментиран от #74

  • 16 село борово

    10 11 Отговор

    До коментар #13 от "град Козлодуй":

    Престани,моля те! СМЕШЕН СИ!

    Коментиран от #31, #34

  • 17 Тъпчо

    61 1 Отговор
    Гешев, почвай го отново!

    Коментиран от #85, #89, #94

  • 18 боцмана

    110 0 Отговор
    Според този наглец в България само икономистите трябва да си плащат данъците. Сега е редно да му конфискуват имотите , защото няма специфично за тяхната придобивка образование и да го тикнат в дрънголника да научи икономиката и да го научат на специфична любов.
  • 19 Ибн Ебн Ал Съдии

    111 1 Отговор
    Някой да обясни има ли разлика между двете дела на Божков и на този Донев? И двамата не знаят че имат да плащат данъци но Донев е оправдан а Божков го търсят за да то осъдят. Това ако не е парадокс остава да е политическа поръчка .

    Коментиран от #37

  • 20 Един

    89 0 Отговор
    Този го оправдали - това не е ли автоматична вина за оня от НАП дето го проверявал и не му казал за данъците?
    От 100 обвинени съдят трима и накрая-нула осъдени
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аххахахха

    86 0 Отговор
    Е нема такава държава! За какво плащаме заплати на тези от НАП?!
  • 23 Ван дер Любе

    66 1 Отговор
    И къде е справедливостта. Един (добър или лош) го окрадоха, а друг го погалиха
  • 24 гост

    88 1 Отговор
    Това в раздел "смешки" трябва да е. Пратете го до ЕК: 15г. са необходими на съд и НАП да решат, че този горкия човечец е прибрал 200млн., но не може да смята. Това е обяснение на някое циганче в малко село.
  • 25 незнайко

    69 2 Отговор
    НИКОЙ ИСТИНСКИ БОГАТ БЪЛГАРИН НЯМА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН !!! ВСИЧКО СЕ КУПУВА С ПАРИ !!! Ако не с малко, то с повече !!!
  • 26 Добре е

    52 0 Отговор
    На ви сега върховенство на закона, разбрахте ли защо реват от ДСБ само за съдебна реформа??? За да може като се стигне до съд нашите те хора да ги съдят нашите съдии (ССБ). На страниците на в. Сега редовно се пишат хвалебствия за въпросните съдии и тяхното съюзче.
  • 27 БайПешу

    60 2 Отговор
    Ето защо НАП си раздават премии.
  • 28 Дон Вито Корлеоне

    66 0 Отговор
    Повечето мофиози са осъдени за неплащане на данъци, но явно това в България не може да се случи.
  • 29 ПЕНКО

    54 1 Отговор
    КОИ ГО ОПРАВДАХА ??? ТОВА СА- ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНИ СЪДЛЬОВЦИ И СЪДЛЯРКИ -ФАЛШИВ СЪД - С ЦЕНОРАДПИС ЗА "ОПРАВДАВАНЕ " !!! ДА ПРОМЕНИМ СИСТЕМАТА И ДА ПРИЕМЕМ ТАЗИ НА САЩ : ИЗБОРИ ЗА СЪДИИ И СЪДЕБНО ЖУРИ ОТ НОРМАЛНИЯ НАРОД -ОПРЕДЕЛЯЩО ВИНОВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 30 Българин

    50 0 Отговор
    ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 2 Отговор

    До коментар #16 от "село борово":

    не е смешно а факт спари в рая без пари покрай рая у нас си има бяла мафия
  • 32 Вили

    48 1 Отговор
    И държавата ще плати разноските...
  • 33 Моник

    32 1 Отговор
    Е епа има такава държава.....
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "село борово":

    БОРОВО ОБЩИНА ЛЪКИ ЛИ Е С КМЕТ ОТ ДПС то ти си смешен

    Коментиран от #52

  • 35 Лелееее

    63 0 Отговор
    Това ми напомня за гръмкото заглавие :
    Спец акция във Врачанско село - откриха 12 литра ракия без акциз ! Да е знаел човечеца , да пледира че не е завършил Лозаро - Винарският и не може да преброи “чашките “.....
  • 36 Лудия касапин

    52 0 Отговор
    Аха, ама милиардите в банковата си сметка ги смята много добре и без образование... Пародия сме на държава, пародия...
  • 37 И аз да кажа

    33 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ибн Ебн Ал Съдии":

    Абе Черепа сега го почват, не се знае накрая съдът какво ще реши, а Донев съдът го оневинява. На Донев греховете са от времето на Тройната коалиция, какъв Бойко ви се привижда? Мисля по онова време Мургина беше шеф на НАП, въобще чадърът над Донев е червен!

    Коментиран от #86

  • 38 Хари

    29 2 Отговор
    1. Абсолютната давност върху вземанията на държавата по данъчни задължения е 10 г. Деянието е станало през 2006 г., а давността тече от 01.01.2007 г и е изтекла на 01.01.2017 г. Всичко, което пише тука е алабала. Трябваше да се сетят по-рано да му търсят парите.
    2. Него го обвиняват, че си е продал акциите много евтино и му изчисляват задълженията върху разликата, ако ги беше продал по-скъпо. Това също е гигантска тъпотия.
    Но давността решава всичко. Няма как да го пипнат или да го накарат да плати.
  • 39 Хари

    17 1 Отговор
    Не търсете прилики с Черепа. Там данъчните задължения се изчисляват от дейността му за последните 3 години.
  • 40 Анатема на СУЛЮимам Паси-Безродника

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кръстника":

    То да беше 10%,но не вярвам.
  • 41 Чичо Тони

    26 1 Отговор
    Няма проблем. Да ги платят солидарно съдийката и ревизорите от НАП.

    Коментиран от #95

  • 42 Поговорката

    21 0 Отговор
    За милиони нема закони в действие нагледно
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Въжето

    19 1 Отговор
    Лустрация, декомунизация и целият червен октопод на въжето.
  • 45 Другия с коня

    27 4 Отговор
    Време е Съдиите да влизат в Затвора заедно с Червените Цървули,които защитават от Закона....Съсипахме я тази Държава от Безнаказаност на престъпниците....Арестуваните гие бе.....Кво чакате....
  • 46 дявола

    24 1 Отговор
    Само куршума за такива изедници

    Коментиран от #53

  • 47 Ха ха

    35 1 Отговор
    По същия начин ще протечат и проверките по приватизационните сделки, на които се точи Гешев. Още колко Доневци ще бъдат оправдани, ще четем. Куче влачи, диря няма...
  • 48 соросоидни кърлежи

    27 0 Отговор
    само последни кретени могат да повярват че българския съд ще вкара в затвора бандити,министри,"бизнесмени-приватизатори ..божкови,цветанови..няма такъв филм...ПРОСТО НЯМА и няма да има ,това е положение в последните 30 години.Ако някой от тях пострада това може да е само от вътрешни борби, поръчкови убийства, така виждам нещата,говорим за милиарди..преразпределение.
  • 49 Киркор

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "хахаха":

    Както ти не можеш да пишеш!
  • 50 гост

    40 0 Отговор
    Ако това е вярно, то е най-абсурдното основание за оневиняване на престъпление - поради липса на компетентност.
    Ами убийците, ако нямат медицинско образование, как ще могат да преценят въздействието на оръжието върху организма на жертвата? Значи - за убийство са виновни/отговорни само лекарите.
    На същата логика - за изнасилване могат да се съдят само сексолози; За финансови престъпления - само счетоводители; А за кражби - никои, защото няма такова специфично образование!
  • 51 Разум

    35 0 Отговор
    Не е знаел какви данъци се плащат при продажба на акции?
    И после тези от НАП по някакво стечение на обстоятелствата пропуснали да му кажат, че дължи 63млн?
    Доста невероятни съвпадения. Явно всички, кои са пропуснали да му кажат за дължимите 63 млн не са пропуснали да си гушнат тлъсти пачки за пропуските си.
    Той ако е невинен тогава счетоводителите му са виновни, а също и тези от НАП за "пропуските" си.
  • 52 Един ....

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Скрий се с твоите клишета бе , лаладжия !
  • 53 Селянина с колелото

    12 1 Отговор

    До коментар #46 от "дявола":

    Как да стане тази хубава работа,като всички стоят пред клавиатурата и всеки чака другите да направят правилното нещо, в случая с гаврата и подигравката с всички данъкоплатци...
  • 54 Петков

    18 0 Отговор
    Непознаването на закона, не онеправдава.
  • 55 Разум

    28 1 Отговор
    Всеки, който прави бизнес се интересува от това какви такси се плащат, и колко ще му бъдат разходите. Това "не знаех, че трябва да платя 63млн." данъци е храна за глупаците. Съдийката със сигурност е била "ударена" с една торба пари по главата за да говори такива небивалици.
    Докато не видим продажници висящи с главите надолу по дърветата централните площади властимащите ще продължават да ни продават и предават.
    Тоя де му викат "Тиквата", той е главният им закрилник. Защо само пишем, а не се организираме и да изхвърлим тая шайка от некадърници и продажници?
  • 56 възмутен

    24 0 Отговор
    Значи, невинен тзи който дължи данъци за милиони, невинни от НАП, че не търсят данъците, същото ще се случи и с Божков. ГОРКИТЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА, КОИТО ИЗЕСНИЦИТЕ ОТ НАП, ДАНЪЧНИ В ОБЩИНИТЕ, ТОПЛОФИКАЦИЯ, ВиК и т.н. ВАДЯТ ДУШИТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ДАВАТ ГИ НА ИЗЕСНИЦИТЕ ЧСИ И СТАВАТ НЕВЕРОЯТНИ И НЕПОСИЛНИ СУМИ ЗА ПЛАЩАНЕ, ВЗЕМАТ ИМОТИ, ИЗГОНВАТ ГИ НА УЛИЦИТЕ, А ВЛАСТИМАЩИТЕ, КРАДЦИТЕ, МОШЕНИЦИТЕ - БРАВО, НА СВОБОДА, Е ТАКЪВ СЪД КЪДЕ ИМА? - ВЕЛИКА БЕЗПРАВНА БЪЛГАРИЯ!
  • 57 Bai mangal

    18 0 Отговор
    гешев гешев гешев гешев гешев гешев гешев гешев.
    къде си сега ? да излезе по телевизията. или донев е от наще.протекция има.
  • 58 Асен

    14 0 Отговор
    Няма такава държава!
  • 59 Kasapina

    16 0 Отговор
    Човека Сие платил там кадето трябва затова е оправдан .
  • 60 Novus Ordo Seclorum

    17 0 Отговор
    И сега всички знаем , че това е пълна измама , обаче теглим по една и бързо допиваме кафенцето за да идем да забъркаме и ние някоя далавера , защото това изисква свещенния кармичен баланс ! И всеки гони неговата си игра и не е готов да смени начина , за да го няма и големия измамник , а просто се нагласяме за да открием начин , ние да станем големите измамници ! Ще се наложи да изчакаме известно време , тъй като интелектуалната еволюция е доста изостанала от физическата и твърде вероятно от 7 млрд . жители , 3-4 млдр да са просто маймуни в човешко тяло .... !! И аз сега какво ? Да дресирам маймуни , да ги стрелям и да им продавам кожите или да медитирам докато вземете да се стреснете малко , хора ли сте , какво сте !???

    Коментиран от #64

  • 61 цачо

    9 0 Отговор
    А Иванчева?Егати правосъдната ни система!
  • 62 Съдията Дред

    18 1 Отговор
    Присъда, която се чакаше от години. Питам се, като не може да изчисли данъка, защо не е декларирал дохода си ? Пита се и НАП защо не просто не са му напомнили/при тях има данни за сделката/ а защо не са му започнали ревизия, та да плати с лихвите, както прави с нас, простолюдието ? Сега човека е невинен, а давността за плащане на данъка е изтекла. Но не е изтекла давността за търсене на отговорност но служителите на НАП, удобно пропуснали да го обложат. Но не съм оптимист.
  • 63 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    бла,бла../ТЪЛКУВАНЕ НА закончето/!!!Е ТОВА Е Е ПРЕЦЕДЕНТНОТО ПРАВО/ВИНАГИ НА СТРАНАТА НА БОГАТИЯ!!!/...Ми нека ПОМПЕЙО КАЖЕ!!!!/бе КАКВО каза той!!!!!?/та барни ръбъл треска го хвана....е ТОВА Е правоСЪГЛАСНАТА ни система.
  • 64 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Novus Ordo Seclorum":

    ТИ СИ ИЗВЪН!!!!ЕВОЛЮЦИЯТА!!!..../ДАРВИН/
  • 65 Да са смее ли човек да плаче ли

    7 0 Отговор
    Горанооов, Гешееев вие какво виждате в случая за един Помпео пиатм ?
  • 66 Симо

    13 0 Отговор
    Е. как да вярваш на съда . А сигурно може да сметне колко е дал за Оправдаването . Другари съдии спрете се ,ставате за смях на обществото .
  • 67 РПопов

    12 0 Отговор
    После да не ревете, като има народен съд...
  • 68 Гешев

    10 0 Отговор
    А вие какво очаквахте?
    Важното е да ги награбим за да дадат 10% доброволно.
    Сега ще поработим по казуса Божков и като си плати ще го оневини.
  • 69 Гешев

    4 0 Отговор
    А вие какво очаквахте?
    Важното е да ги награбим за да дадат 10% доброволно.
    Сега ще поработим по казуса Божков и като си плати ще го оневини.
  • 70 Дългия

    11 0 Отговор
    Чудя се за какво са ни тези правораздавни органи ,комисии ,агенции прокуратура и много други на опашката ,като не вършат нищо само получават заплати и крадат? ДА се закрият и минаваме на закона на джунглата .!
  • 71 шопендар

    12 1 Отговор
    прочетох коментарите,всичко е казано,предлагам да създадем отделен саид за такива уникални разследвания и присъди,ще стане популярен в целия свят.тук е раят за ал капонетата.
  • 72 Боян

    2 5 Отговор
    Статията такаа е написана, че за хората става непонятно какво значи това решение на съда.
    В случая, му се снема наказателна отговорност затова, че не е платил данъците. Той ще си плати данъците, лихвите по тях, както и глобата за това. Но съдът е решил, че не го е направил с цел да ги укрие, а от незнание не ги е платил. Мога да се съглася и да не се съглася с решението на съда, но според това, че няма други обвинения за подобен вид, съм склонен да подкрепя това решение.

    Коментиран от #87

  • 73 Иван

    9 0 Отговор
    Това е някаква подигравка на българския съд? Ако физическо лице, което не е Огнян Донев дължи 200 лв. данък, дори да не може да си ги изчисли, държавата ще го осъди и ще си заплати дори и разноските по делото! А Донев, който е укрил 63 000 000 лева данъци и сериозно е ощетил държавата се измъква сух! Дали не е заради влиянието на Христо Иванов над съдии и близостта на Донев с друг подсъдим олигарх Иво Прокопиев?!?
  • 74 5678

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "1234":

    Няма да мине... Ще ти кажат, че е трябвало да си наемеш професионален счетоводител, каквато впрочем е практиката в много държави. Ама той не е могъл да плати на счетоводител, а ти трябва да можеш. Голям смях, оправдание като в детската градина . На мен НАП ми изпратиха акт за 52 лв. ( с лихвите) неплатен данък, като чакаха търпеливо в последната година от петгодишния срок...
  • 75 Консерватор

    11 0 Отговор
    Няма държава, в която незнанието да те оправдава!!!! Това е абсурд!
  • 76 Изпълнител

    10 0 Отговор
    Какво правим сега с прокурора и прокуратурата? ААААААААААА?
  • 77 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    сентенция...ЗАКОН/за конче....ЗАКОНЧЕ/за кон.И друг спомен...,,,,...СЪДЪТ ОПРАВДАВА ,,невтохим бургас,, по заведеното дело от ДЪРЖАВАТА!!!!,ПОНЕЖЕ!!!!!...ВРЕДАТА ЗА КОМПАНИЯТА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ПОЛЗАТА НА ЦЕЛТА!!!!
  • 78 киро

    2 0 Отговор
    Платил си е на когото и където трябва !!!!
  • 79 Парадайс

    5 0 Отговор
    Евах таа кочи.на Тоя тарикат да дойде тук в австрия и да се прави на луд. Първо ще му конфискуват всичко което има. След това ще плати всичко което дължи. А накрая 15 години на топло. Затова Австрия няма Сива икономика и Мутри. Никой не си и помисля да се бъзика с държавата. Затова в Австрия най ниската пенсия е 2 000 евро.
  • 80 киро

    4 0 Отговор
    А министъра на правосъдието де спи ! Да уволнява корумпирания съдебен състав ???

    Коментиран от #83

  • 81 Доналт Тръмп

    2 0 Отговор
    Някой стана по богат ,ха ха ха ,проспал да ги внесе ,аз ако не си платя данъците ще ми вземат главата ,тоя 63млн. не внесъл, и нищоооооо.ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
  • 82 Браво

    2 0 Отговор
    Гешев, спиш ли?
  • 83 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "киро":

    Барни Ръбълс има по-важни задачи възложени от оня оркошрека в Лозенац, Гешев и ъой
  • 84 Кочо Честименски

    3 0 Отговор
    Ега ти държавата! Един се насирал, щом му напомняли за по-специална среща. Друг се напикавал в съдебната зала. Трети се разболявал автоматично от ГЕРБ, понеже не му понасяла храната при евентуално следване в СЦУ. Този пък, ухиления, не можел да смята, понеже ходил на школото ддо четвърти клас. В пети му подарили диплома за три виШи и за десет полувиШи илачаджийски дипломи. Мале, ма тези отрепки са по-неграмотни от дъртата циганка в Столипиново! Ега ти българите, ега ти държавата! Колко ли ги бръсне бат Бойко?
  • 85 Стига ва

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тъпчо":

    Ко речи, ко?
  • 86 Чук

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "И аз да кажа":

    Моля лекета гейберастки да не се изхордат
  • 87 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Боян":

    Лешпер тролове много си плитък
  • 88 Тройката на НКВД

    1 0 Отговор
    Бе ние сме показали как се процедира, ама нали се барате демократи, ходите по бдения, махате със запалки и скачате по площадите, сега му яжте главата и дишайте дълбоко! И да не ривете!
  • 89 Стрелец

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тъпчо":

    СИЛНО СЕ НАДЯВАМ!
  • 90 Спраме всички да плащаме данъци!

    0 0 Отговор
    Важното е да пускат нови вируси, а ние да купуваме Техните лекарства.
    В центъра аптеките плащат най високите наеми и са буквално на всеки ъгъл.
  • 91 Олимпийска надежда

    0 0 Отговор
    Ало-о-о Горанов!
  • 92 9543

    2 0 Отговор
    Интересно е колко милиона са получили съдиите, за да се стигне до тази присъда. Мотивитите са оскърбителни за хората, които ги четат
  • 93 Светлана

    0 0 Отговор
    Така е в АБСУРДИСТАН за кокошка няма прошка за милиони няма закони!
  • 94 оги боги

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тъпчо":

    Наистина си тъп беее. като овцете бееее. Как може да мислиш че гешовица се бори срещу големите престъпници бе
  • 95 Гневната+

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Чичо Тони":

    + главната счетоводителка
  • 96 Козлодуй

    0 0 Отговор
    Докато пушка не пукне няма управия.
    А такива хитри държавни служители работа само в ЧИСТОТАТА до края на животът им заедно със семейството
  • 97 ХАХА

    0 0 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ ЛОЗАН ПАНОВ......ЧИЯ ОСТАВКА ИСКАХА ЛУМПЕНИТЕ ПО КРЪСТОВИЩАТА?????