Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 13:18 1 274 13

Криминалист: Зачестилите обири са аматьорска работа

  • грабежи-
  • обири-
  • кражби

Това са престъпления, които не са били замислени или подготвени

Съществува историческа статистика, според която в държави, в които има икономическа и политическа нестабилност, такива престъпления като обири и грабежи на банки зачестяват. В момента българският народ е икономически нестабилен. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия криминалният експерт Иван Савов.

,,Тези обири и грабежи в последно време са аматьорска работа. Това са престъпления, които не са били замислени или подготвени насериозно. Просто се е засилило чувството за безнаказаност сред хората'', обясни още той.

По отношение на двамата полицейски началници, отмъкнали печеливш тото фиш от възрастна жена, Савов призна, че е изненадан от цялата тази ситуация и заяви, че се е познавал лично с единия от заподозрените.

,,Изненадан съм от обстоятелството, защото няма логична причина да го направи от някакви подбуди като липса на средства. Но хората явно се променят'', сподели експертът.

,,Тестовете за лоялност и психологическите тестове са приложими, ако се създаде адекватна система за тяхното ползване. В момента тази система дава много възможности на недобросъвестно използване на нейните лостове. В конкретния случай говорим за началници, за хора с добро заплащане в системата'', допълни той.

,,Недобросъвестността е най-големият бич за системата в МВР. Трябва да има моралност. За щастие все още има хора, които не желаят да бъдат асоциирани с термина ''мръсни ченгета'', завърши криминалистът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    12 0 Отговор
    И сега какво , трябва ли това да ни успокоява? Аматьорски или не обирите са си обири !
  • 2 параметър

    12 0 Отговор
    Аматьорска държава,аматьорски обири
  • 3 Независим

    4 0 Отговор
    Първото нещо което трябва да се направи е всички които работят в мвр системата да се подложат на специален изпит за длъжност и само които издържи да се подпише под специална декларация,за честтност отговорност и корупция.При доказано нарушение задължително 6 месеца общ.полезен труд и след това,ако е за съд....

    Коментиран от #8

  • 4 русенец

    11 0 Отговор
    То професионалистите заминаха зад граница, тук няма какво да се краде.
  • 5 Гост

    10 0 Отговор
    Спете спокойно ще ви оберат аматьори на случаен принцип нищо лично 😀😀😀😁
  • 6 Станчо

    4 0 Отговор
    Те са поръчки, отклоняване на вниманието от съществените проблеми. Създават си елементарен хаос, после ще се справят с него и ние ще видим колко са велики...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хаххахаххах

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Независим":

    80% са шкембелий,които не могат да си покрият физическите нормативи.

    Коментиран от #10

  • 9 Гого

    5 1 Отговор
    Върнете на хората да търкат билетчета,че започнаха да обират банки ей..
  • 10 198

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хаххахаххах":

    Точно шкембелиите разкриват престъпленията и вършат повече работа от атлети скакалци.До 40 години е лесно после от стреса и друи неща кола трудно се държат.Не ми е известно с лицева опора да е разкрито престъпление.Не е важен цвета и размера на котката а дали лови мишки.А грабежите зимата са винаги повече Почват от ноември до март.Просто шума е повече.А наскоро пуснаха сумата затворници в отпуски и изтърпяли присъди
  • 11 Аматьорите май сте вие

    2 0 Отговор
    Щото не можете да ги хванете
  • 12 Аматьор

    0 0 Отговор
    Така ще е, то и главния прокурор е аматьор ...става и за автомонтьор!
  • 13 Кукуригу

    0 0 Отговор
    То от годините на Народната Милиция насам аматьорската работа е предимно на "криминалистите"!