Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 17:29 2 160 5

Делото срещу Арабаджиеви тръгва на 18 февруари

  • ветко арабаджиев-
  • маринела арабаджиева-
  • арабаджиеви

Вълчо (Ветко) Арабаджиев, Маринела Арабаджиева, както и още петима, са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари

Делото срещу Арабаджиеви тръгва на 18 февруари - 1

Делото срещу семейство Арабаджиеви тръгва на 18 февруари, когато е насрочено разпоредителното заседание по казуса в Специализирания съд.

На 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

За изпирането на пари обвинение е повдигнато на сина на Арабаджиеви - Вълчо (който не е обвинен като член на групата) в съучастие с родителите му и двама от участниците в групата.

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията.

Комисията за противодействие на корупцията наложи запор на тяхно имущество за над 310 милиона лева след получено уведомление от Специализираната прокуратура за привличането им към наказателна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    6 0 Отговор
    Хотела на черни връх им изигра лоша шега
  • 2 ЕВРАЗИЙСКА КОЧИНА

    6 2 Отговор
    Тия, както и червените гниди Стайкови и Баневи, що народ са измамили, що народ са прецакали, що съдби са прецакали.Хак да им е, това им е малко!!!Минимум 20 години за всеки!
  • 3 Chechi

    0 1 Отговор
    Shte si tragnat bedni , kato zarkovni mishki. Gorkite …..
  • 4 Сакатлък

    1 0 Отговор
    А дано да тръгне, ама да не се спъне до утре.
  • 5 Като

    0 0 Отговор
    Докарате черепа шопа брендо и галеви ще ви прозная