Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 21:21 11 758 96

Съблякоха голо и обраха момче в градски автобус в София

  • обир-
  • момче-
  • градски автобус

Пътниците помолили шофьора да спре, а той отказал с думите "това е България" и продължил

Съблякоха голо и обраха момче в градски автобус в София - 1
Снимка: Фейсбук

Тийнейджър стана жертва на обир в градския транспорт. Момчето е било съблечено и всички дрехи, включително и якето му са взети. То е останало голо до кръста и освен страха е трябвало да преживее срам и унижение.

Пътуващите са видяли всичко, но никой не е успял да му помогне. Докато бруталните обирджии са действали детето се молило да спрат. Свидетел на бруталното нападение е станала журналистката от в. Монитор Мария Кадийска.

"Току-що обраха до голо 14-годишно дете в автобус в София и никой не успя да му помогне. А се чу как вика: Не, моля ви, моля ви!", написа Мария в социалната мрежа.

Бруталното нападение е станало в автобус по линията 404 на ул. Макгахан в посока Дружба. Сигналът веднага е подаден на тел. 112 и в СДВР и е за откраднато яке с пари, съобщи Столица.bg.

Мария Кадийска е възмутена и няма обяснение за поведението на шофьора. Пътниците го помолили да спре, а той отказал с думите "това е България" и продължил да шофира.

Пътниците също не реагирали. По-късно спрял, но без да отваря вратите, а крадците със сила успели да отворят вратите и избягали, разказва журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бау

    214 8 Отговор
    Не народ а мърша

    Коментиран от #60

  • 3 Горо

    168 19 Отговор
    Да, наистина това е България на Бойко Борисов.

    Коментиран от #56

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Язе

    12 42 Отговор
    Он си знае що.
  • 7 Курт

    140 7 Отговор
    Страхливци. Цял рейс страхливци. Така е когато нямате оръжие и разчитате на полицейщината.
    Кръвнина и мъст трябва. Ама се искат топки,а не Боко да ви фирка с номерца!
  • 8 Веселин Божков

    58 28 Отговор
    Аз затова съм в Дубай. Скоро си итегля жена си от тази пумия за държава наречена България. Аз затова никога няма да се прибера. Арабите са далеч по културни и опасни от колкото българите. Ако това беше станало в Дубай тези които са съблякли момчето за нула бройки ще им бъдат отсечени ръцете. Тук българите гледат и никой не се втурна за помощ. Това е пример че българия е в такова положение защото българите ги е страх да не ги натупа или убие насилникът след насилието на друг. Аз Веселин Божков ако бях там щях да ги спра. Защото те не знаят с кого си имат работа.
  • 9 ОСТАВКА

    79 11 Отговор
    Няма такава държава!!!
    ОСТАВКА на корумпираното правителство!
  • 10 Не са, виновни хората

    34 5 Отговор
    Като онези са от, лудите,, и имат сигурно оръжие, всеки се страхува за живота си, доста странна, страшна и не знаят хората как да постъпят в този ужас...ако са били само стари пътуващи...!

    Коментиран от #80

  • 11 Стига намесвайте политиката

    20 23 Отговор
    В такива случаи, разбойници е имало и ще има..! Големи политици се извъдиха..!

    Коментиран от #20

  • 12 Къде

    75 11 Отговор
    Къде е онзи клоун Гешев?
  • 13 Незнам

    70 5 Отговор
    Толкова съм разочарован от нас, българите, нямам повече думи...
  • 14 az#Оставка!

    37 4 Отговор
    ДемоНкрация бе!
    При демоНкрацията е така! Бой, куршуми и насилие..., я вижте в Германия какви ги вършат!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    58 5 Отговор
    що за хора станахме що за шофьор е това тоя не е шофьор а психопат ФАНДЪКОВА ТРЯБВА ДА ГО УВОЛНИ ТОЯ ШОФЬОР ИЗРОД

    Коментиран от #62

  • 17 Ххх

    44 3 Отговор
    Ей, ама такава автоцензура имате, стане ли въпрос за цигани. А ако пострадалото момче беше някакъв близък на модератора, дали със същата охота щеше да триеш коментари от сорта ?

    Коментиран от #85

  • 18 Някой си

    22 3 Отговор
    Бибитколандия.........в жипката такива неща не стават!
  • 19 az#Оставка!

    41 7 Отговор
    Нека позная, съвсем скоро от правителството ще обявят, че това е "руска хибридна атака", осъществена с активното участие на президента, с цел дискредитация на правителството на ГЕРБавите! :))
  • 20 Gost

    39 7 Отговор

    До коментар #11 от "Стига намесвайте политиката":

    А, не! Ще я намесвам и още как!!!! За какво плащаме на онези дебелогъзите в парламента? На полицаи? На кметове? Нали затова сме ги избрали - да служат на тези дето са ги избрали! Напротив! От политиката се почва! Да ти припомня 30-годишно минало! Как може да си помисли тогава човек, че ще се случи нещо такова! И ако се случеше, то те не излизаха от панделата за по 15-20 години! Къщите не се заключваха, младежо! Ти немаш представа за какво ти говоря! Тогава всички се вдигаха в автобуса! Никой не стоеше като пребито куче от страх за живота си.... то па един живот водят сега....

    Коментиран от #27, #31

  • 21 1122333

    47 4 Отговор
    Уволнение на шофьора, глоба за пътниците, че не са оказали помощ! Ако беше момчето техен брат, син, внук или приятел щяха ли да си траят ? Този страх заспали граждани ще ви УБИЕ! И не само вас, а и децата ви!
    Проспахте живота си, младините си, съдбата си, а казват софиянци са граждани!
    За мен са страхливци, селяни и безчувствени! ЗАСРАМЕТЕ СЕ утре ще е вашето дете!?!?

    Коментиран от #64

  • 22 Касапино

    48 2 Отговор
    Жалки сме но моля пътниците от този автобус ако четат сега да помислят ако това е тяхното дете, как биха искали да реагират останалите. Дали така помярски.
  • 23 Песимист

    58 2 Отговор
    Този инцидент ясно показва, че вече в България няма народ, няма общество. Има сбирщина от индивиди - страхливци, егоисти, наглеци, дребни душици и тук таме някой заблуден свестен човек.
  • 24 Последния софиянец

    44 0 Отговор
    Това е България. За едни така, а за други онака. В неделя пътувах с автобус 120 който беше спрян от рота полицаи, които геройски заловиха един клошар откраднал две бири от една Лафка. Народа всеки може да го обира, но големия Дон Пеевски не.

    Коментиран от #95

  • 25 Йозеф

    52 3 Отговор
    Не народ, а мърша! Как при пълен автобус някой ще унижи дете по такъв начин и всички ще гледат безучастно?
  • 26 Yavuz

    47 2 Отговор
    Шофьорът на автобуса е длъжен веднага да се обади на полицията и да държи вратите заключени докато дойдат полицаите ,а хората трябва да знаят че утре и на тяхното дете може да се случи.
  • 27 Личи си

    7 6 Отговор

    До коментар #20 от "Gost":

    Кой си пада по младежи..! (Казах, разбойници е имало и винаги ще има, откраднаха ни на село нафта, шест кокошки и спокойствие...! (От рошковица)
  • 28 Един друг

    11 5 Отговор
    Не ми се налага да пътувам с градския транспорт, та е малко вероятно да попадна на такава случка. Обаче, принципно начинът на действие е следният - вадя първите два патрона от пълнителя и си ги слагам по един с оживалото на куршум във всяко ухо. След това ставам и предупреждавам пътниците да си закрият ушите с ръце, за да няма риск от увреждания, ако се наложи да думна. В затворено помещение като автобус това така ще изтрещи, че даже няма нужда да вкарам първия изстрел в корема на тартора, ако се направи на бабаит, ами в пода, където няма дебело стоманено окачване и опасност от рикушет е достатъчно. Хората имат заблуди от филмите и си мислят, че не е толкова стряскащо, колкото е наистина.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 S63 AMG

    18 5 Отговор
    Израстанах през 90те.До училишето трябваше да мина през 2 карета блокове,като на всяко каре имаше различни тартори воюващи със съседните карета,циганската махала беше пред входа ми(където сега минава метрото),за да стигна до училише трябваше да мина през циганската махала и две карета блокове.Обикновено ме джобеха 2-3 пъти докато се добера до училището,където се биехме всяко междучасие.Биехме се толкова,че ни омръзваше да се бием в нашия клас и започвахме да си уреждаме боеве с другите класове.Така беше през 90те,когато нямаше интернет и телефони.
  • 31 Ххх

    32 3 Отговор

    До коментар #20 от "Gost":

    Имаш ли цигани, имаш проблеми. И тогава се случваха такива работи. Мога да ти разкажа конкретен случай. Мой съученик чакал на спирка на рейс, някъде по Филиповци. Било е зима, бил е облечен с кожух. Идват цигани, искат да му вземат кожуха, той изглежда се е съпротивлявал и са го ударили, при което му бяха счупили челюстта. А иначе че тогава ги наказваха много по адекватно, и че американското посолство и Хелсингският комитет не ни учеха как да им спазваме човешките права е вярно.

    Коментиран от #32

  • 32 Ти циганин ли си..!?

    1 16 Отговор

    До коментар #31 от "Ххх":

    Нещо неграмотен ми се струваш...!

    Коментиран от #37, #87

  • 33 Последния софиянец

    31 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гледач":

    Забелязвате ли че откакто Гешеф започна да бори битовата престъпност тя се удвои. Престъпниците станаха по нагли. Може би се подиграват с него и му правят напук.

    Коментиран от #44

  • 34 1122333

    22 0 Отговор
    Гешев влез си в ролята, не се разхождай на длъж и на шир! Може и твоето дете да е следващото ! Жалко за мястото ,което заемаш без покритие!

    Коментиран от #76, #77

  • 35 Ужасът

    21 3 Отговор
    Премиерът е МУТРА, КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА.
  • 36 1122333

    15 0 Отговор
    Гешев влез си в ролята, не се разхождай на длъж и на шир! Може и твоето дете да е следващото ! Жалко за мястото ,което заемаш без покритие!

    Коментиран от #39

  • 37 Ххх

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ти циганин ли си..!?":

    Тури си още един диоптър, оти не видиш ! Или си промий мозъка, ако дотолкова се е спаружил, че не възприема !
  • 38 Рошковица е номер 1

    1 0 Отговор
    Така, че чрез коментари, не може да я победите...! Родена е за много професии... защо не и за сполучлив политик..!
  • 39 Гешеф

    16 1 Отговор

    До коментар #36 от "1122333":

    В село Долно Уйно хванах двама старци без гражданска отговорност.
  • 40 Шопо

    28 1 Отговор
    Цигани са грабителите,нали ? И цял автобус не успя да ги озапти!!!

    Коментиран от #68

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Смачкахте

    24 2 Отговор
    Гласът на баба Стойна, идиоти властимащи! А сега ,когато трябва да сте полезни, си траете! Скоро ще има възмездие за цялата власт.....
  • 43 Чернобил

    26 3 Отговор
    Кое да е животно е по-достойно и от най-стойностния българин... Наистина сте обида обида за цивилизацията!

    Коментиран от #91

  • 44 Гледач

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "Последния софиянец":

    Така е .Просто не работят в полза на бедните.
  • 45 123

    11 3 Отговор
    За втори път днес тряа да пиша че шоферите в градският са фулл иди*ти, после що ползваме коли пък горят боклуци а аз данък плащам
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Отвратен

    24 3 Отговор
    А онзи ден възхваляваха Левски и поднасяха цветя на паметника му.Ясно е що за родолюбци, патриоти и съвестни граждани сме! Лицемери сме всички до един , и завършени егоисти!!! Но това е в резултат на възпитанието от 80 те и 90 те години. Не става ясно ,някой обадил ли се е на полицията,тя дошла ли е ,ако не защо не е дошла какви са били извършителите и защо фитнес- маниаците не са се намесили. Защо журналистите не питат МВР какво са направили по въпроса.Ако се случи с моето дете, тия ще ги намеря и ще ги направя инвалиди.

    Коментиран от #55

  • 48 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 3 Отговор
    АВТОБУС 404 НЕ ВЪРВИ ПО УЛ. МАКГАХАН, НИТО ПЪК ИМА СПИРКА..........аферим за "новината" на журналистката Мария Кадийска!
  • 49 Приказка

    15 3 Отговор
    Шофьорът чул как събличат гол момчето и си е казал това е България на тиквата Бойко Борисов. И си е продължил да кара охолно и спокойно все едно в България всичко му е добре за него. Но дълбоко вътре в него той знае че това не е на добре и нормално. И той знае че никой няма да му помогне на него ако някой го съблече гол. Все пак е България. Утре ще съблекат чисто гола мацка и ще я изнасилят пред всички хора и деца и те пак нищо няма да направят. Те ще гледат и ще се чудят защо са така.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 1234

    14 3 Отговор
    100% бандюгите са били черни миризливи сачове...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Като няма друг начин...

    14 4 Отговор
    Изобщо не ги е страх от мангасите, страх ги е, че джендърската власт ще им разкатае фамилията, ако се намесят. Дори само затова трябва да има
    марш, със запалени факли, директно през мангаските махали. ОМРАЗАТА РАЖДА ОМРАЗА! Как ще се справим с това безумие? По същия начин както са се справяли нееднократно дедите ни - с тежка омраза и злоба, без никаква милост!
  • 55 Да еба идиота!

    8 9 Отговор

    До коментар #47 от "Отвратен":

    Ама и аз като теб веднага си помислих, че причината е във възпитанието от 80 -те и 90 - те години по времето на Жан Виденов, Луканов и Орешарски. Ако в автобуса имаше пътници с възпитание от 2009 година насам, нямаше да се стигне до този уронващ престижа на ГЕРБ инцидент.

    Коментиран от #88

  • 56 Що,

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Горо":

    На Станишев и Виденов пък беше като Швейцария може би?
  • 57 gggw

    10 0 Отговор
    иначе гешефта бори битовата престьпност... прах в очите
  • 58 Реалист

    8 4 Отговор
    Абе , не разбрахте ли , че левскарчета са нападнали цесекарче .
  • 59 Това е България

    8 1 Отговор
    Точно ясно кратко го е казал
  • 60 Въпрос

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бау":

    Ако беше там щеше ли да отидеш да те заколят ? Аз си мисля че спадаш към мършите за които говориш
  • 61 xXx

    9 3 Отговор
    Нито да мълчиш нито да действаш! Ако ги понарежеш малко тия смърдели ще образуват производство срещу теб вместо да те наградят с орден стара планина :-)

    Коментиран от #70

  • 62 Некой си

    4 11 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да те оволнат тебе!!! На шофьора му е забранено да се меси и да напуска кабината. Все на вас шофьорите са ви виновни

    Коментиран от #75, #81

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 До 21

    10 3 Отговор

    До коментар #21 от "1122333":

    Стига глупости! Бас хващам, че в такава ситуация ще си първия избягал или даже ще им помагаш, само да не те закачат!!! Като ти се изсипят няколко гамени, особено ако са здравеняци и въоражени, няма да смееш да гъкнеш. Освен това за нападение дават изключително леки и дори никакви присъди. В такива ситуации си с вързани ръце. Дори в рейса камерите не са работили, а държавата е платила хиляди левове за камерите и плаща стотици левове месечни такси за поддръжка им. Просто държавата толерира бандюгите и всички ги е страх да се намесят. Няма как да се опълчи само човек на държавата, затова има страх от хулиганите, защото те са под закрила на държавата. Но все пак и момчето има вина, защото, доколкото разбрах, е било част от агитка на друг отбор и сигурно и той се перчи пред другите от различни отбори
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Тодор живков

    8 3 Отговор
    Светлия комунизъм настъпи другаре ураааа😂😂😂😂😂

    Коментиран от #92

  • 67 На бас че са комунистчета

    3 6 Отговор
    Грабят и трепят по заможните
  • 68 Vlad

    13 5 Отговор

    До коментар #40 от "Шопо":

    Да, цигани са, естествено! Щом са фенове на лефски. Те са такива смелчаци - по няколко срещу един.

    Коментиран от #93

  • 69 ВарнЯнчик

    11 2 Отговор
    Ние във Варна имаме кондуктори в автобусите и тва момче щом е ограбено до голо и няма как да си плати билета, щяха да го свалят на момента в студа и тея дето са го съблекли да имат възможност и да го набият, за да го сгреят. Кондукторките са комбина с джебчийките- знаят се от години и когато те отарашат, после кондукторката идва и любезно те пита:"Колко ви взеха?!" , "Това бяха джебчийки и току-що ви преджобиха". Та шофьора е прав- ТОВА Е БЪЛГАРИЯ)))
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Алфа Вълкът

    6 3 Отговор
    Шофьора сигурно рода с обирджиите.
  • 73 123

    6 6 Отговор
    Дали сме такива, защото сме били под турско робство, или сме били под турско робство зощото сми такива.
  • 74 München

    7 1 Отговор
    На снимката се вижда, че е имало доста хора в автобуса. Не мога да повярвам, как е възможно да не се притече на помощ никой?
  • 75 Престъпник

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Некой си":

    Верно ли? Той не може да спре автобуса и да извика полиция????? Да това е ВАШАТА България. Аз се махам
  • 76 Гешев

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "1122333":

    Не мога в момента, пере ми се каскета. Като изсъхне ще се появят някъде в някое малко населено място, че там е по-безопасно. Айде и със здраве! До тогава, да се надяваме да не се случи на вашето дете, че това е България
  • 77 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "1122333":

    Такива изроди като Гешев нямат деца и слава богу
  • 78 К Х

    5 1 Отговор
    "Това не е Народ ,а мърша ..." И аз се питам защо никой не се е намесил да помогне на момчето .И наглите обирджии и престъпници задържани до идването на полиция ? Шофьора да бъде уволнен и съден за бездействие ...!А уж е сигурно в градския транспорт ?!
  • 79 Х А

    4 1 Отговор
    Може ли някой да пише името на шофьора.Не трябва да се крие.Нека всички знаят що за чОВЕК е.Заради постъпката му трябва да се срамуват всички негови роднини и приятели .
  • 80 Н А

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не са, виновни хората":

    Не са били възрастни.Увеличите снимката и ще видите двама мъже,които гледат като "теле в зеле" .Абсолютни страхливци . Единия е зализан като селски ерген...
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Цезар

    6 0 Отговор
    Има грешка в статията-пише че пътниците не са успели да помогнат.Това не е вярно-просто не са искали да помогнат.
  • 83 666666

    5 0 Отговор
    Тоя който снима защо не снима извършителите и да се намеси в защита на момчето!?!? Тия двама бок--ци по татово време щяха да ядат кютек от милицията ,а после и от бащите им.А сега ако ги хванат с тях ще говорят психолози ,родителите им ще страдат с тях защото са ги хванали,а журнолята ще пишат със седмици глупости.
  • 84 Фандъкова

    2 0 Отговор
    защо не е безопйсен градският транспорт?
    Защо колите ви пречат , а шофьорите ви са фашисти! Защо не си изпълняваш задълженията да пазиш пътуващите граждани ? Защо има в твоя избирателен район престъпници и убийци? Къде са задълженията на кондукторите? Фандъкова ти си за затвар, но и гешев е за там! Герб МАФИЯ!!!
  • 85 Съгласен съм

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ххх":

    С коментара ти.Наистина ,модераторите не трябва да търкат неудобни коментари.Какво ги бърка тях ? От истината не трябва да се бяга.Дори да е неудобна за някои !
  • 86 браво

    1 0 Отговор
    Браво на тази велика журналистка. Тя защо не е реагирала - лесно е да оплюеш другите - това е българската журналистика. Сега да видим другите мърши от МВР дали ще си свършат работата
  • 87 Внимавай

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ти циганин ли си..!?":

    Нещо много умуваш !!!
  • 88 Ти си тъпичък бе , златен

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Да еба идиота!":

    Първо ако ги размажеш, теб ще те приберат.... особено ако са цигани полицията жестоко ще защити правата и м, както и Съдът също, а теб ще те осъдят ....Второ- препоръка , отивате в бай - близкия оръжеен магазин и купувате на всички от семейството по една бройка от най - ужасяващия шпрей... пръскате в очите на газта и тя е дотам....като почне да се търпи, можете да изритате нападателя ниско долу в кокалчетата много силно, но гледайте да няма камери.... счупете му крака, но внимавайте за свидетели..
    Колкото до другото ако това бяха 80 - те тия пичлемета нямаше да оцелеят да излязат от рейса.
  • 89 Поправка

    0 0 Отговор
    Поправка газта = гадта
  • 90 Нищо не си разбрал

    1 1 Отговор
    Нищо не си разбрал.... детето се е връщало от тренировка , момчето тренира в ЦСКА и това му е част от екипа.
  • 91 Их бе ...

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Чернобил":

    Их бе ...вярно ли ?
    А ти къв си манга ли си , дето се къпете по време на дъжд или некво друго ла..йно
  • 92 Не баце, не си разбрал

    0 2 Отговор

    До коментар #66 от "Тодор живков":

    Не се прави на луд батка, това е победилата демокрация (фашингтонската
  • 93 Прав си

    0 3 Отговор

    До коментар #68 от "Vlad":

    Прав си.... Не всеки левскар е циганин, но всеки циганин е левскар, а тъй като нормалните левскари няма да правят простотии, остава да с цигани.
  • 94 Byg

    1 0 Отговор
    шофьора е пълен тюфлек , да не говорим че с такива думи , това е България е и олигофрен. Какво искаме да мислят за България другите като Българите повечето са предатели и дезертьори , плъхове напускащи кораба при първата по висока вълна. Нещастници като тия не заслужават България , да вървят на майната си и да слугуват пък после да се бият в гърдите като едни истински маймуни колко са велики с два лева в джоба. Посерковци.
  • 95 Byg

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Последния софиянец":

    Дон пеевски му взеха цялата лафка , спокойно закона е за всички
  • 96 ФАКТИ

    1 0 Отговор
    В Германия,шофьорът е този, който по микрофон може да въдвори ред или да извика полиция.....Вратите са затворени до идването на полицаи...с кучета.....В Бг няма правила и няма страх от закона.....ЗАКЪСАЛИ сме го!!!!