Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 13:41 27 442

Прокуратурата разпитва Борисов за къщата в Барселона

  • барселона-
  • къща

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица

Прокуратурата разпитва Борисов за къщата в Барселона - 1
Снимка: бТВ

Прокуратурата се самосезира във връзка с изнесените на 21 февруари 2020 г. твърдения в статия на испанския вестник „Ел Периодико“ със заглавие: „Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България“, пише offnews.bg.

С цел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер по линия на механизма за международното правно сътрудничество ще бъде поискана официална информация от испанските власти.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки.

Миналия петък скандалът с луксозната къща в Барселона, към която се предполага, че отношение има премиерът Бойко Борисов, се разгоря с нова сила.

Изданието El Periodico от Барселона обяви, че автономната испанска област Каталуня разследва дали Борисов е свързан с международна схема за пране на пари.

На два пъти днес Борисов коментира новината:

"Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми".



Свързани новини