31 Юли, 2012 20:30 16 097 27

Йоско в крепко здраве, разхожда се без инвалидна количка из София

  • йоско-
  • йосиф йосифов

 

Отлично здраве демонстрира Йосиф Йосифов-Йоско, който има 8-годишна присъда за убийството на двама души в катастрофа. Сливенският бизнесмен със съмнителна репутация бе засечен преди няколко дни от бдителни граждани да се разхожда съвсем спокойно в компанията на внушителна охрана из софийските улици.

Любителският видео клип бе получен в електронната поща на bTV.

Шофирайки с бясна скорост и след сериозна алкохолна почерпка, сливенският „герой” удари челно бронирания си джип „Мерцедес” в лека кола с четирима души. Двама от тях загинаха на място, а другите двама бяха тежко ранени.

Йоско също пострада тежко в катастрофата. Няколко месеца той бе в болница и прокуратурата не можеше да му повдигне обвинение заради тежкото му състояние. Когато това се случи и делото започна, експерти твърдяха, че Йосифов ще остане инвалид за цял живот.

Първото заседание на делото бе отложено заради удостоверение от ТЕЛК, че Йосифов не може да се движи. Самият той даде вестникарско интервю, а илюстриращите материала снимки показваха Йоско на легло.

На едно от заседанията по делото експертите заключиха, че той е парализиран след катастрофата. В седнало положение, в инвалидна количка, Йосифов можел да прекара само около 15 минути, твърдяха вещите лица.

Съмненията за тежкото състояние на Йосифов и неспособността му да се движи обаче се засилиха рязко на едно от следващите заседания, на което двама полицаи свидетелстваха, че са спрели кортежа му край Сливен.

В крайна сметка Йоско се появи съдебната зала в инвалидна количка и множество охрана и получи осем години затвор за двойното убийство на пътя. Няколко месеца след това делото му трябваше за започне на втора инстанция. Първото заседание пред Софийския апелативен съд бе насрочено за 18-ти май тази година, но стартът на процеса се провали, тъй като адвокатът на Йоско бе ангажиран по друго дело. Този факт е важен, защото съдът докладва молба от Йоско, в която той моли делото да се гледа в негово отсъствие заради влошеното му здравословно състояние и невъзможността му да се движи. На следващото заседание делото отново не започна – тогава болен бе един от съдиите.

bTV първо се свърза с адвоката на Йоско – Христо Христов. Той заяви, че е в провинцията и не може да коментира нещо, което не е виждал. „Ще се въздържа от всякакъв коментар”, лаконично отговори защитникът на молбата ни за среща.

След това посетихме дома на Йоско в столичния квартал „Бояна”, къде бе паркиран джип, който много приличаше на този от любителските кадри. Никой не отвори тежката врата на къщата, оградена от високи стени и опасана с камери.

Йосиф Йосифов не е прочут само с катастрофата в Бояна и „инвалидността си”. Името му нашумя веднага след убийството на Константин Димитров – Самоковеца. Йоско бе арестуван за кратко като поръчител на екзекуцията на топ контрабандиста, но доказателства за участието му обаче не бяха намерени. Година и половина преди катастрофата Йосифов се прояви пред столично чалга заведение и демонстрира нрава си стреляйки във въздуха. "Юначната" му постъпка бе провокирана от охранителите на заведението, които не го пуснали да се весели с пистолет на кръста.

Този кратък клип провокира много въпроси, свързани с начина по който се правят медицински експертизи по дела не само с висок обществен интерес. Повдига и въпроса за това колко е напреднала медицината всъщност. След като един човек, който не се е явил на съдебно заседание на 18-ти май с мотива влошено здраве, вече се разхожда свободно. Може пък да се възстановил и да готов за явяване в съда и за разговор с журналисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комитата

    11 0 Отговор
    няма ли кой да го разстреля и този и да се приключва с тези гадове .трябва да си има наказателен отряд и да си ги ликвидира такива престъпници без съд и присъда .

    Коментиран от #13

  • 2 човек

    3 0 Отговор
    Все пак сме в България,където само ако имаш пари,и невъзможното става възможно.Едва ли ще има някой читател,който да се учуди след като прочете новината.
  • 3 ерджан каризмата

    0 5 Отговор
    tova e bg hora trayte si 4e lo6o vi se pi6e mil4ete to 6tom dlijnostni lica mil4at kvo ostava za nas obiknovenite hora !
  • 4 god

    1 1 Отговор
    da triabva da si ima taen otriad samata durjava i bez sud da si gi ubiva tia izrodi kudeto se pravat na narko bosove!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 gost

    4 0 Отговор
    Има такъв отряд
  • 7 уапаааа

    3 0 Отговор
    България бейби...това е България! Една страна управлявана от такива като Йоско които нямат завършен 7-ми клас. За съжаление отиваме към гибел тези които искат да се спасят от унищожението - SA Airport!
  • 8 Явор Недялков

    0 0 Отговор
    Спонсор на Локо ПД?
  • 9 Стар Българин

    1 0 Отговор
    Ето това ни е държавата, ако искаме са се оправи и да живеем по-добър живот, тези "мили" хора трябва да се премахнат. Това са ш...ни крадци които крадат от България. То е ясно, че в нашата държава няма правосъдие за тези отрепки, обаче да знаят , че в друг живот ще бъдат наказани жестоко!
  • 10 iso

    0 2 Отговор
    abe xora tozi 4ovek nee takav kakavto si mislite nego poznavate ago opluvate na vseki moje tova dase slu4i kato se trepyt sami aaa ne vie idvalo na glavata zatova ubil oniy drugiy sluxove samo
  • 11 GOST

    3 0 Отговор
    На този му пожелавам наистина инвалидна количка и много интимности в някой от Българските затвори.
    Абсолютен Смешко !!! и поза.,, просто вече ме е срам , че живея в държава пълна с боклуци.!!!
  • 12 СОБТ

    1 0 Отговор
    Надявам се следващия път да се удари в КОРАБ или някой Танк . Да го приема като пойелание за коледа!!!:Д
    Като видях по новинит как го охраняват някакви неграмотници умрах от смях>..., все едно е папата !!

    И това министърче Цветанов да вземе да си свърши работата..
  • 13 aliagdja

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "комитата":

    BATE BOIKO TVOITE ORA DEISTVAT A TI
  • 14 1234

    3 0 Отговор
    На нас проблема ни е в правосъдната система,а не в полицията.Колкото и да ги хващат срещу определена сума всеки съдия ще ги пусне на свобода.Затова решението за такива мутри е само въжето около връта.
  • 15 камилата

    0 0 Отговор
    Бройте бавно до 10 и ще видите.
  • 16 EMSKI

    1 0 Отговор
    гледам си ш...ните реклами по телевизията,не ми пука за тоя НЕЧОВЕК.......държа в ръцете си зелената карта и се чудя кога ромите ще превземат бащината ми къща на село.....
  • 17 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    moje i da e montaj.kompetentnite organi da kajat
  • 18 Raptor

    0 0 Отговор
    Naj lesnata rabota e da podkupish sadijchetata,kakvoto i da si ubil na ulizata nyma problem!
  • 19 мартин 123

    0 0 Отговор
    Е...ти държавата
  • 20 Исмет Хайван

    3 0 Отговор
    и сигурно паркира на място за инвалиди
  • 21 латино

    0 0 Отговор
    тупамарос !
  • 22 Барото

    0 0 Отговор
    Бедните съдийски деца
  • 23 симпъл дед

    1 0 Отговор
    Дори и в "дивия" Афганистан един такъв проблем би намерил своето незабавно решение!!!!!!
    Близките и роднините на загиналите вадят АК-47 и правят на решето "героя" убиец.
    В "цивилизована" Чалгария явно наказание за определени хора не съществува.
    Айде сега си задайте въпроса - Коя държава е по цивлизована , България или Афганистан??!
    Липсата на ПРАВОСЪДИЕ е по лошо дори и от най варварското ТАКОВА!
    ОК?!
  • 24 глок 18 патрона

    1 0 Отговор
    Накрая ще почнем да се въоръжаваме и да се стреляме, тва е ....., явно от закони и съд файда няма.
    Защо все нормалните хора трябва да напускат България а уродите да остават?

    Бог създаде хората, а КОЛТ ги направи РАВНИ!

    Държавата доколкото може да се нарече държава я НЯМА, тя е заета да рекетира нормалните и работещи хора с увеличения на данъците и таксите.
  • 25 13468-до патрона

    0 0 Отговор
    приятел този път правосъдието не ти виновно,а докторите те са го изкарали парализиран.А съда по закон са длъжни да се съобразът с тяхната експертиза,98% от хората незнаят наистина каква е функцията на съда,но Цеко и Боко ви промиха мозаците
  • 26 никсън

    1 0 Отговор
    няма нужда от оръжие , само е трябвало на мястото на катастрофата някой да му счупи врата на дебила както е бил безпомощен и щеше да спести мъките на държава и роднини да го вкарат в затвора !!!!!!!!!
  • 27 ссдф

    0 0 Отговор
    Тоя си е на ти с "властта". Лично съм виждал как празнува заедно с бивши министри. Сигурно играе и със сегашните герои. СЪД-ПОЛИЦИЯ-ПАРЛАМЕНТ - всичко в нашата красива родина работи по един и същи начин. Няма оправия, няма и да има....