Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 13:43 23 530 35

Ето кои са жертвите на кървавото меле край Созопол (ВИДЕО)

  • автобус-
  • катастрофа

Ванча Байлова, на 46 години и 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен, са пометените от турския тир

Ето кои са жертвите на кървавото меле край Созопол (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Ванча Байлова, на 46 години, е една от жертвите на кървавата касапница в дъжда от снощи. Това е една от най-видните личности на Община Созопол през последните години. Байлова е настоящ кметски наместник на созополското село Присад, живее в Бургас, но родом е оттам, пише flagman.bg.

В деня преди смъртта си, е била в Община Созопол и през целия ден е подготвяла предстоящия събор на селото. От ноември е назначена на длъжността, въпреки че не е имала желание. Тя била посочена от жителите като най-достойния човек, допринесъл за свалянето на предходната власт – заради дългата ѝ битка срещу водния режим в селото.

По време на предизборната кампания, Байлова е громяла, според съселяните ѝ, доскорошните управляващи и е допринесла за победата на новата местна власт. Първа от кметовете в общината, снабдила Присад с дърва. По време на последната сесия, кметицата открито застана срещу политическите си опоненти.

Тя е шофирала собствения си автомобил Ситроен, с който загина на изхода на Бургас, в посока Созопол. Има едно пораснало дете.

Другата жертва е 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен. Жителите му са в потрес. Той е син на отговорничката за пощата – уникално добро момче, приятел, голям човек. Така се изразиха за него съселяните му. Тодор е управлявал Фолксваген „Голф 3”

Припомняме, че катастрофата, станала на около половин километър след КПП 3 - изхода на Бургас от Пътен възел "Юг", е възникнала между автомобила на Байлова - Синтроен и белия Голф 3 на Тодор.

По първоначална информация, съобщена тази сутрин от МВР, кметицата е предприела изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт, след което е последвана от младия водач. Вероятно Фолксвагенът е застигнал и блъснал в задната дясна половина Ситроена, тъй като возилото е с удар в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент, трите МПС спрели, като Фолксвагенът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал Ситроенът.

Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по Ситроен, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента, блъска последователно Байлова и Тодор, след което удря и Ситроена.

От ПТП на място загинали двамата пешеходци – кметицата и младежът от село Росен.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

В резултат на зверското меле пъят Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол.

В момента се извършва повторен оглед.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Марийке ма не е ТИР , автобус е

    52 4 Отговор
    пак си се надрусала или си снощна
  • 4 А..... ?

    44 22 Отговор
    Книжката отнета до живот, а шофьора в затвора. А дано ама на дали...

    Коментиран от #32

  • 5 МП4

    80 7 Отговор
    Алоо журналята, човека писал статията, Вие уважаемите слушахте ли репортажа, водачката на единия автомобил се удря с водача на другия автомобил, след като са изпреварили тира, след което , ЗАБЕЛЕЖЕТЕ , ВОДАЧКАТА СПИРА автомобила си в ЛЯВАТА ЛЕНТА , ЛЯВАТААА и слизат да огледат щетите..Къде си мислите че е отишъл тира, прескочил ги е най-вероятно....ТАЗИ СИ Е ПОКАЗАЛА ПАЗВАТА или е колила ярето като е взела книжка...Що за малоумници да спрат по средата на лентата да огледат щетите, след като са се ударили, как няма да ги премажи тира.....Преди да плюете и пишете простотии, да насаждате омраза , вижте фактите клоууни

    Коментиран от #28

  • 6 МП4

    42 5 Отговор
    Извинявам се, "АВТОБУС" , афектиран съм имот бързината съм написал тир...
    П.с. От всяко нещо черпите компромати и насаждате злоба в хората...
  • 7 ????

    20 3 Отговор
    ,,Факти”както винаги сте точни в обясняването на ситуацията. Загиналите водачи ли са или пешеходци? 3926
  • 8 qwerty

    22 2 Отговор
    Ем като видиш, булка, че изпреварвате двама, като си дала газ до ламарината, що намаляш веднага след изпреварването? Запази скороста още малко.
  • 9 Cveteto

    5 22 Отговор
    Eh sozopol sega da odite da pocherpite turchina che vi e oturval ot alchna bg svinia

    Коментиран от #25, #26

  • 10 Дългия

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Радвам се":

    Ти си идиот!
  • 11 Булгаристан

    38 5 Отговор
    Така е вместо да изместят автомобилите те затворили пътя селяндурите без видимост на малко настилка. Момчето с автобуса ще пие лекарства цял живот.Животни прости съобразявайте се с пътната обстановката има и други участници не спирайте по средата Аварийни витамини не ви правят невидими.!!!!

    Коментиран от #35

  • 12 Кире

    45 6 Отговор
    Да спреш в лявата лента да оглеждаш щети,при това в дъждовно време с хлъзгав път и намалена видимост,е меко казано идиотщина.Представете си да се беше обърнал автобус с деца,отиващи на екскурзия заради тия двамата,където единия с тоя акъл иска и община да управлява,пък другия млад,зелен и умствено ампутиран.

    Коментиран от #21

  • 13 Професор по Стоманобетон

    30 4 Отговор
    ЗАЩО ДА МУ МАЙКАТА МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА!?!ДА,ЗАЩО Е СПРЯЛА В ЛЯВАТА ЛЕНТА ТОВА Е ИДИОТИЯ И ФЕС(шапка в турция)НЕ Е МОГЪЛ ДА ГИ ПРЕЛЕТИ!!!ЗАЩО ГО ИЗТРИХТЕ БЕ НЕКЪДЪРНИ НЕГРАМОТНИЦИ..ПФУЙЙЙ
  • 14 praetorian

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Радвам се":

    ...а ще се радваш ли,да ти резнат празната измекярска глава?
  • 15 Хрис

    18 2 Отговор
    Марийче, да смениш заглавието. Катастрофата е станала на територията на община Бургас , а ти я пращаш край Созопол. По същия начин можеш я прати в Приморско, Царево или Малко Търново, пътят за тях минава през мястото на катастрофата.
  • 16 120км/ч

    18 1 Отговор
    Някой ще каже ли какво е показвал тахографа на автобуса? С каква скорост се е движил ?
  • 17 первез мушарав

    2 10 Отговор
    Радевица е ялов кьопек
  • 18 НА ТОЗИ ПЪТ И НЕ САМО НА ТОЗИ ПЪТ

    18 6 Отговор
    ГАДЖАЛСКИТЕ АВТОБУСИ РЕДОВНО ПРЕВИШАВАТ СКОРОСТА....ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД ПРОФУЧАВАТ С ПОНЕ 100-120 КМ/ Ч. И НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ...ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ НАМЕСИ НЕЗАБАВНО И ДА СПРЕ ДЖАГАЛСКИТЕ КЕНЕФИ ДА ТЕРОРИЗИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО...СЪЩИТЕ АВТОБУСИ ИДВАТ ОТ ВАРНА И ОСОБЕННО ВЕЧЕР СЪМ ГИ ЗАСИЧАЛ И В СЛ.БРЯГ ДА ПРЕВИШАВАТ СКОРОСТА ПОСОКА БУРГАС...

    Коментиран от #29

  • 19 Самуил-български

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Радвам се":

    Ще дойда с рака, нищо добро не те чака...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГОСТЕВ ОТ ГОСТЕВО

    21 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кире":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ.........ПОНЕ ДА БЯХА ВКЛЮЧИЛИ АВАРИЙНИТЕ.....
    ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТРИЪГЪЛНИК И ЖИЛЕТКИ......
    ПЪК И ВОДАЧА НА АВТОБУСА Е КАРАЛ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ.......
    ВСИЧКИ В КАТАСТРОФАТА ИМАТ ВИНА.......ЖАЛКО,ЧЕ ИМА ЗАГИНАЛИ......
  • 22 Бок е бълхарин😂😂😂

    2 7 Отговор
    Нали така викате
  • 23 123

    7 0 Отговор
    Шофьора е българин
  • 24 язък

    5 1 Отговор
    Тя, тая от бие сие пие, бие
  • 25 Pin4

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Cveteto":

    Много долно изказване ,на фона на трагедията ,вие г-жо Цвети ли сте ,цвете ли сте незнам,но да ликувате затова ,че има загинали означава, че у вас не е останала грам човечност.
    "Една алчна крадлива свиня си била отишла"“!!
    Много долно ,мноооого!!!
  • 26 Pin4

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Cveteto":

    Много долно изказване ,на фона на трагедията ,вие г-жо Цвети ли сте ,цвете ли сте незнам,но да ликувате затова ,че има загинали означава, че у вас не е останала грам човечност.
    "Една алчна крадлива свиня си била отишла"“!!
    Много долно ,мноооого!!!
  • 27 тъпата мара

    8 0 Отговор
    ми проста съм кво да направя,немога да направя разлика между тир и автобус.От село съм и там няма такива неща.
  • 28 m nmmn

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "МП4":

    тя е кметица и може да спира където си иска,

    Коментиран от #31

  • 29 ПЕРНИШКИО

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "НА ТОЗИ ПЪТ И НЕ САМО НА ТОЗИ ПЪТ":

    МОЖЕ ДА ПРЕВИШАТ СКОРОСТТА , ОСВЕН АКО НЯМАТ ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА , КОИТО ПО ТАХОГРАФ Е 100КМ/Ч. , СКОРОСТОМЕРА НА ПРЕВОЗННОТО СРЕДСТВО Е СВЪРЗАНО С ДИГИТАЛНИЯ ТАХОГРАФ , ЗА ДА МОЖЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ВИСОКА СКОРОСТ ДА ОТЧИТА ГРЕШКИ И НАРУШЕНИЕ НА ДИГИТАЛНАТА КАРТА , А ТОВАРНИТЕ АВТОМОБИЛИ СКОРОСТТА Е ДО 90КМ/Ч , НЯМА НАЧИН , ОСВЕН АКО Е ОСВОБОДЕН ЗА ТОВА , В НЯКОИ ДЪРЖАВИ СА ОСВОБОДЕНИ ОГРАНИЧИТЕЛИТЕ НА СКОРОСТТА , ЗА ТОВА ИМА БАЗА ДАННИ В КАРТАТА И МОЖЕ ДА СЕ ИЗВАДИ РАЗПЕЧАТКА ОТ ТАХОГРАФА , ТОЯ МОЖЕ ДА ГО ХВАНАТ С КАКВА СКОРОСТ СЕ Е ДВИЖИЛ НА ТОЗИ МОК

    Коментиран от #30

  • 30 ПЕРНИШКИО

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "ПЕРНИШКИО":

    ПО ТОЗИ МОКЪР И ХЛЪЗГАВ УЧАСТЪ НА ПЪТЯ , НЕ САМО СКОРОСТТА Е ВАЖНА НА ВОДАЧА , А КОНЦЕНТРАЦИЯТА И РЕАКЦИИТЕ НА ВОДАЧАИ ПРЕЦЕНЯВАНЕ НА ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА ЗА ДВИЖЕНИЕ , НО ДОСТА НЕ ПРЕЦЕНЯВАТ ТОВА , И АИДЕ ЮРУШ , ГАЗ ДО ЛАМАРИНИТЕ , И ЕТО КАКВО СТАВА , РЕЗУЛТАТА СЕ ВИЖДА НА ЛИЦЕ .
  • 31 112

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "m nmmn":

    като гледам се е докметила вече, ама бог да я прости женицата млада .
  • 32 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "А..... ?":

    Като даваш толкова акъл се обоснови защо да му взимат книжката? След като жената е спряла в лявата лента да си оглежда щетите.
  • 33 Мартин

    6 1 Отговор
    Потресен съм! Ок шофьора на камиона е виновен, но колко акъл трябва да имаш да оставиш бръкмата си в лявата лента на извънградски 2-лентов път! Какво ще оглеждат на колата в лявата лента! Пътя не е само техен... Отбива се максимално вдясно и си гледате,ако искате цял ден. Ако е тежка катастрофа с обърнато МПС е нормално да си остане на място, но в случая те са допринесли до последиците..
  • 34 СЪЩИЯ

    1 0 Отговор
    ГЕНИЙ НА ГЛУПОСТА НА ВСИЧКИ, И В СБА НЯМА ЕДИН ДА ПОЗНАВА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, А КОЛКО ПЕШЕХОДЦИ СА НА ИЗПИТ ПО ЗАКОНА, И НЕЗНАНИЕТО СИ НАКАЗВА И ЛОШИ И ДОБРИ И ТАКИВА КОЙТО НЕЗНАЯТ ОТ КОЙ СА И Т. Н.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.