Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 20:11 28 428 34

Арестуваха шофьора на автобус, убил двама души край Бургас, ето кой е той

  • автобус-
  • катастрофа

Ако бъде признат за виновен, той може да получи ефективна присъда от 3 до 15 години.

Арестуваха шофьора на автобус, убил двама души край Бургас, ето кой е той - 1
Снимка: shutterstock

33-годишният Камен Филипов е шофирал автобуса, предизвикал касапницата на пътя Бургас-Созопол късно снощи, съобщава "Флагман", цитирайки свои източници.

При зверския инцидент загинаха двама - кметският наместник на созополското село Присад 46-годишната Ванча Байлова и 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен.

Междувременно Окръжната прокуратура в Бургас задържа за срок до 72 часа Камен Филипов. Той е обвинен, че е причинил смъртта на двамата по непредпазливост, нарушавайки правила за движение по пътищата.

"Те са починали в резултат на ПТП, допуснато от обвиняемия, който нарушил правилата за движение по пътищата. Управляваният от Камен Ф. автобус е блъснал пострадалите. Катастрофата е настъпила на 28.02.2020 г. на главен път I – 9 (след изхода от гр. Бургас в посока гр. Созопол)", казват от прокуратурата.

"Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия", добавят от Окръжна прокуратура – Бургас. Деянието е квалифицирано по чл. 343, ал.3, б. „б“, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.20, ал.2 от Закона за движение по пътищата.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи ефективна присъда от 3 до 15 години.

Катастрофата е станала абсолютно нелепо.

При първия инцидент два автомобила и микробус се удрят, щетите били само материални. Тримата водачи отбили вдясно от пътя, в банкета, за да не пречат на движението. Докато оглеждали последствията за колите си, покрай тях преминал автобус с турска регистрация. Шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли, помел и двама от водачите- мъж и жена, които загинали на място.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 антрашпиц

    35 27 Отговор
    Ефективна присъдааа!Никога няма да стане.Само глупаците(те са доста в тая страна)могат да повярват че турчина ще е зад решетките.

    Коментиран от #9

  • 3 Гост

    112 10 Отговор
    Жалко за загиналите, съболезнования. Има обаче друго, да спреш на скоростен път в лява лента... всеки Адекватен шофьор ще ме подкрепи, че е нелепо. Реално къде е трябвло да отиде автобуса, спрели от дясно спрели от ляво... Много кофти ситуация. Не харесвам шофьорите на тежки машини(автобуси и тирове), но тук нещата са различни.

    Коментиран от #7, #18, #26

  • 4 МП4

    94 8 Отговор
    Шофьора на автобуса не е виновен че малоумната кметица е спряла в лявата лента като паметник с нулев разсъдък, че идват автомобили, автобуси, камиони и т.н. Това пътното платно за движение не е седянка или кафене да поспрем за малко, прост народец :)
  • 5 Браво!

    75 5 Отговор
    Кога преначертахте ситуацията: тримата водачи отбили вдясно, че и на банкета, да не пречат на движението!! А в миналата статия се изказаха сума ти народ срещу жената, дето оставила автомобила в Лявата лента. Или шофьора трябва да го отнесе, за да има виновен!!!...

    Коментиран от #6, #27

  • 6 Гост

    31 2 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!":

    Ясно се вижда от снимките къде е спрян единия автомобил...
  • 7 Сомат

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    И защо не ги харесваш. Или просто мислиш че не трябва да има такива автомобили по пътищата

    Коментиран от #19, #22

  • 8 Кольо

    24 1 Отговор
    Пътищата са за МПС-та,а не за шматкане на хора по тех!
  • 9 Иво

    35 3 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    шофьора се казва Камен Филипов,на турчин ли ви звучи името ?

    Коментиран от #10

  • 10 антрашпиц

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Грешката е моя...
  • 11 Ердоган

    12 14 Отговор
    Бъркате с името Кадир Фикрет се казва шофьора от Дръндар е
  • 12 Пълни глупости

    38 2 Отговор
    Статията е написана много подвеждащо, защото шофьора на автобуса не е причинил катастрофата, а всъщност е потърпевш. Катастрофата е причинена от глупостта на този който не е обезопасил пътя и по най-бързия начин не е преместил колата си най-вдясно на пътя или на банкета ...... Предполагам че интелигентния виновник за инцидента вече е в отвъдното ! Като чета коментарите и некомпетентността на коментиращите се моля дано не сте шофьори !!!!!

    Коментиран от #32

  • 13 темида

    5 11 Отговор
    не е нормално да получи толкова снезходителна присъда, трябва да има две присъди, т.е за двама души поотделно и не морално да започват от 3 г., ето вижта как държавата благодарение на калпавите си закони нехае за гражданите си, я виж ако беше в щатите как би изглеждала присъдата, поне 15 + 15г., и затова ще се стопяваме като ежеминутно
  • 14 иво

    11 3 Отговор
    май е карал с несъобразена скорост ще го осъдят условно като всички тука в бг така ги съдят или с прости думи казано живия си е жив умрелия си е умрел това е българското законодателство
  • 15 Булгаристан

    20 5 Отговор
    А така напълнете затворите с невинни да няма място за вас
  • 16 Жълтата жилетка

    23 1 Отговор
    Не казвам, че шофьорът на автобуса е съвсем без вина. Да гледа къде кара и какво има отпред на пътя. Но според мен по голяма вина имат излезлите на платното да си гледат колите и да цъкат с език каква станала тя и как са се ударили колите. Това в тъмното и на път, който е като магистрала и там се кара като на магистрала.

    Коментиран от #28, #34

  • 17 Кьосев

    18 3 Отговор
    Спряла в лявата лента... За да се разправя, кой крив, кой прав-типично за селянин от Странджа!)
  • 18 Голям Слон

    19 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Тия, които шофират камиони и автобуси, са същите, като теб. В редица случаи те са дори много повече хора от теб. При това във всеки един смисъл на думата. Не се сърди, но вметката ти беше крайно ненужна и незряла. Да стане ПТП, участниците да станат и излезнат навън, за да си гледат щетите, това означава само едно: минала е поне половин минута. Щом си ударил вече ударен автомобил, и след това помел двама от участниците, това може да означава две неща: или си заспал, или си блял в телефона. Катастрофите по пътя се виждат от далеч, и ако си внимателен, няма да имаш проблеми. Но всичко живо блее в телефоните. Това вече е заплаха почти толкова голяма, ако не и по-голяма, от шофирането в нетрезво и неадекватно състояние.
  • 19 Голям Слон

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Сомат":

    Предполагам е някаква злоба.... :-) Някои хора с 4 метров автомобил едва се оправят, а други карат композиции от 17 метра нагоре... Може да звучи тъпо, но познавам двама такива. Слава на Всевишния, само бегли познати са ми.
  • 20 А защо не пишете,че жената е спряла

    17 3 Отговор
    В лявата лента,ако има виновен е тя,разбира се!
  • 21 Кольо

    16 6 Отговор
    Вижте сега тъпаци. Тя е спряла там защото не е могла да премести колата дали от стрес или защото предната броня се е за качила в мантинелата само тя си знае. Единственото за което са виновни загиналите е че на са сложили триъгълник и нямат жилетки. За тва кат не знаете цялата ситуация се въздържайте от некомпетентни коментари.

    Коментиран от #24

  • 22 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Сомат":

    Визирах турските ви колеги, брутални са, но кагато съм си говорил по въпроса с шофьори на тежки машини, казват това не са ни колеги...
  • 23 ЕМИ

    9 2 Отговор
    Едва ли шофьора е влезнал на банкета ,най вероятно двамата са били на платното,по вероятно е той да не ги види отколкото те,момчето вина дали имa изобщо???
  • 24 Реалист

    16 2 Отговор

    До коментар #21 от "Кольо":

    Ако не е могла да премести колата, тя защо не се е преместила на безооасно място а се шматкала на пътя?
  • 25 Пепи

    15 4 Отговор
    Първо, шофьорът на автобуса е българин. Второ, абсолютно невинен е. Кой идиот ще спре в крайна лява лента. Поредният некадърен прокур-калинка задържа човека. Няма престъпление тук. Има самоубийство.
  • 26 този който си върши работата

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Автобусът е ТРЯБВАЛО ДА СПРЕ, а не да ходи някъде. Той помел колата, хората-- всичко говори за превишена скорост, а там мисля че скоростта е
    ограничена до 80 км/ч. Пише, че е на изхода на Бургас, значи ограничението може да е до 50 км/ч. "Шофьори", разберете най-накрая, че решаващия фактор за катастрофи е СКОРОСТТА. Този автобус се е движил с несъобразена с тъмната част на денонощието скорост. Има престъпление- има наказание...
  • 27 този който си върши работата

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!":

    За спиране на оживен път вдясно или вляво присъдата смърт ли е ?!?
    Тази демокрация ли е, либерал- капитализъм ли е направо ви е промил
    мозъците, след което са изсъхнали в бетон. Има ли правила-- не улични-- а истински правила !!? Те гласят-- карай с разрешена и съобразена с пътните условия скорост. Останалото е мълчание...
  • 28 този който си върши работата

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Жълтата жилетка":

    Ами правилата..?!? Или няма правила, А ? Карат като на магистрала-- тогава ще има жертви, ще има автобуси като при Своге и Бакаджика,
    докато не се спазват правилата урока ще тече, докато не ни се набие в
    тъпите кратуни...
  • 29 Лютви Местан

    1 4 Отговор
    На всеки може да се случи да дреме докато шофира!
    На пометените и починали на пътя,лека им пръст!
  • 30 Колио

    3 0 Отговор
    Начи, първо, на тоя път банкет няма! Има канавка. Ред случаи някой закъса и отбие с двете гуми вдясно, като заема половината дясна лента. Пътувай с 85 и вляво някой да те изпреварва с 90 и ходи бегай в тая ситуация! Второ, последно време ставам свидетел на безумия: някой чукнал друг отзад, дори не му свалил номера, и заприщват пътя, гъзят се, снимат, чакат някой да ги отнесе. Има си правило: ако няма пострадали по най-бързия начин да се освободи пътното платно!!! Иначе иде смърт.
  • 31 baihui

    3 1 Отговор
    Всички шофьори на турски автобуси карат като бесни и едновременно говорят по телефоните!
  • 32 минаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пълни глупости":

    Така е. Гешефтурата ще го обуе както докара оная, дето с 900 кг. ренде била обърнала 18 тонен автобус и убила шестима.
  • 33 Лусинда

    4 0 Отговор
    Първо шофьора не е турчин. Второ едната лека кола беше в ляво платно без да са включени аварийни и без да има поставен триъгълник. Трето и в дясна лента е другата кола пак по също начин. Е сега ви питам и аз съм шофьор,,, тъмно е вали как ще ги вида, и отгоре това двамата на платното. На всеки един от нас може да се случи. За мен шофьора не е виновен по никакъв начин. Ограничението там е 80.Змаете ли как се спира автобус? Така че зложалателите на не приказват много
  • 34 Ооо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Жълтата жилетка":

    Има и нещо друго - не знам колко от вас са се заглеждали във фаровете на автобусите... светят като свещи на 80% от тях... на колите и камионите се развиха много в последните години, докато при автобусите , особено градските - не свети нищо. Не казвам че никой няма вина.. просто още една предпоставка. А като се натрупат няколко - резултата е на лице