Last news in Fakti

2 Март, 2020 20:33 28 928 40

Шокиращи разкрития за шофьора на автобуса, убил кметицата на Присад и младия Тодор

  • автобус-
  • катастрофа

Камен е бил осъждан за лека телесна повреда по хулигански подбуди

Шокиращи разкрития за шофьора на автобуса, убил кметицата на Присад и младия Тодор - 1

33-годишният Камен Филипов, който в петък вечерта уби двама души на пътя Бургас – Созопол, е карал с около 80 км/ч. Това заяви току-що защитникът му адв. Веселина Василева, пише Флагман бг.

„Двата автомобила, между които е имало ПТП, са били паркирани почти успоредно по трасето, без обозначителни знаци, без фарове, без аварийни светлини, нямало е сигнален триъгълник. Без никакъв знак за индикация, че е станало нещо. Часът е бил около 22, а пътят е бил неосветен”, допълни още защитата си адв. Василева.

По думите ѝ, към настоящия момент единствено съдебно-техническа експертиза би могла да докаже дали Камен Филипов има вина за тежкия инцидент, при който загинаха на място 46-годишната Ванча Байлова и 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен.

Адвокатът подчерта, че шофьорът не е нарушил Закона за движение по пътищата, тъй като се е движел с подходяща скорост, предвид дъждовното време в петък вечерта.

„Той е можел да спре, но при предвидими препятствия, но при дъжд и трасе без осветление – няма как”, каза адв. Василева.

В съдебната зала по време на гледането на мярката му за неотклонение стана ясно още, че Камен има богат опит в шофирането на туристически автобуси. Макар и без договор, от 3 години мъжът от добричкото село Къпиново извършвал курсове за фирмата „Ozlem Turism Sеyahat“ по направление Румъния – Турция.

По време на заседанието стана още ясно, че през 2009 г. Камен е бил осъждан за лека телесна повреда по хулигански подбуди. Към днешна дата той е единственият, който носел парите в семейството – живее на семейни начала с жена си и има 9-годишно дете.

„Много съжалявам за инцидента. Много лошо се чувствам за станалото. Съжалявам”, каза 33-годишният Камен в съдебната зала. Той помоли съдия Яни Гайдурлиев да му отсъди парична гаранция.

Близките на загиналите също дойдоха в съдебната зала, за да чуят дали Камен ще остане в ареста.

Окръжен съд –Бургас взе мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо шофьора на автобуса. Тази мярка за неотклонение ще гарантира в достатъчна степен участието на обвиняемия в наказателното производство, като съответно ще изиграе своето възпиращо и възпитателно въздействие.

Същевременно домашният арест е от естество да предотврати опасността от извършване на престъпление, защото ще ограничи свободата на придвижване на обвиняемия извън жилището му.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малоумници

    95 3 Отговор
    Голямо заглавие, пълен шок, все едно от жълт вестник извадено. Какво шокиращо имаше в това, което всички вече знаехме?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    60 8 Отговор
    БОГ да прости загиналите хора
  • 3 Анонимен

    166 9 Отговор
    Заради тези двама кукувци, блокирали пътя, момчето ще лежи в затвора и ще пие хапчета.Тяхното си е направо самоубийство.И няма никакво значение дали е българин или турчин, или дали автобусът е турски, защото реално този човек няма вина

    Коментиран от #4

  • 4 КЛЮКАР

    20 36 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Зависи от това, колко време е минало от тяхната катастрофа!!!. А, ако не са имали време да поствят триъгълник????

    Коментиран от #15, #19

  • 5 Някой си

    13 62 Отговор
    Осемдесет е максимално разрешената скорост на този път, и ако с осемдесет не може да разбере шофьор с цялата азбука в книжката, че пред него нещо е станало значи не е за шофьор или се е занимавал с нещо страничо - смартфона или лаф мохабет с колегата или стюардесата........ако караше с 220 бих го разбрал, но с осемдесет няма как!
    Не е гледал пътя, при това вози хора, това е!
    Категория ДЕ не се взима как да е, там не вярвам да можеш да си купиш категория......едва ли има толкова луд изпитващ дори в България!

    Коментиран от #7, #10, #12, #38

  • 6 ???

    73 3 Отговор
    Тъпото е, че прокуратурата вади неща от 2009 година които нямат нищо общо с делото. Нека после да разправят, че не сме прокурорска държава.

    Коментиран от #40

  • 7 Гост

    69 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Никого не оневинявам, но най-вероятно не си особенно опитен шофьор. С 80км/ч нещата се случват страшно бързо! Особенно на неосветен участък идъжд!

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Алфа Вълкът

    21 2 Отговор
    Големия шок, какво общо има едното с другото? Такива познати дето да не са се били поне веднъж в живота си нямам (лапешките работи не ги броим). Просто набитият се оплакал, което за лека телесна повреда не е мъжко.
  • 9 ???

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Нямам представа къде е точното място, но от дясно трябва да има неясни светлини от "Меден рудник". А пътя на едно място прави полудъга и ударения автомобил е черен. Ако няма включена светлина е трудно да се види.
  • 10 бай Шиле

    46 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Пич,не ми е никъкъв този шофьор на автобуса.Ама ти карал си нещо по тежко от Лада?И с 60 да е няма как да реагира на неочаквана ситуация : неподвижни коли и хоро на пътя.

    Коментиран от #13

  • 11 Някой си

    5 24 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Да, когато имаш събеседник до себе си и постоянно си обръщаш главата към него........момче младо без зъби, за съвременните автомобили 80 км/ч не е скорост.......само внимание си трябва, петстотин метра след това КПП е прав участък, насреща ти свети бензиностанция лукойл, до нея завой и пак право до разклона за Крайморие и Маринка.........не на мене тия!
  • 12 случайно минаващ

    33 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Сигурен съм,че си искрен и добър човек.Но си нямаш понятие каква е разликата между това да управляваш 20 т. автомобил и такъв 1 тон.

    Коментиран от #14

  • 13 Някой си

    14 18 Отговор

    До коментар #10 от "бай Шиле":

    Не пич, не съм карал тежко, но са ми излизали пред бе ем вето на около 350 метра с 90 в момент когато се движех с 220.......и не лада не съм карал, карах москвич, беше първата ми кола!
    Нарича се отклоняване на вниманието, а ако е бил яко дъжд и не се вижда ЗАЩО е карал с 80?
    Ако вали като из ведро повече от 110 на магистрала и 80 на нормален път не вдигам, ако трябва и по-бавно, въпрос е на преценка и конкретните условия, не става само да седнеш зад волана и газ до дупка.

    Коментиран от #24, #34, #37

  • 14 Някой си

    6 24 Отговор

    До коментар #12 от "случайно минаващ":

    И аз съм сигурен, но се хващам на бас, че ще седна зад волана на 20 тонен автомобил и ще го управлявам в пъти по-добре от теб, трябва ми седмица да свикна с това как спира и нищо повече, изнасянето при завой ще го направя сигурно по-добре и от теб........да не говорим за автобусите, които са далеч по-леки и имат спирачки като на лек автомобил, това не е “Чавдар“, а Мерседес......технологията много напредна напоследък.

    Коментиран от #18

  • 15 АСС

    38 2 Отговор

    До коментар #4 от "КЛЮКАР":

    АВАРИЙНИ
    Не само като се спре за баничка.
  • 16 Тъй тъй

    35 1 Отговор
    Потърпевшите не са спазили правилата и като шофьори и като пешеходци. Стоене на път нощем в дъжд без отразяващи светлината средства е начин дс повредиш тенекиите на невинен шофьор
  • 17 Читател

    13 1 Отговор
    Шокираща е простотията на "аФтора" - Тихомирчо-малоумното.
  • 18 Враца Баце

    23 0 Отговор

    До коментар #14 от "Някой си":

    Сигурно нямаш проблем да караш болид от F1 ? BMW диагноза!

    Коментиран от #20

  • 19 Реалист

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "КЛЮКАР":

    Да е пуснала аварийни като нямала време. То било ясен резултата щом се мотае на лявата лента посред нощ.
  • 20 Някой си

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "Враца Баце":

    Вероятно ще имам, но няма проблем да вдигна 200 на аутобана в Германия, там може, но както и в България и там се намират идиоти и незнаещи на пътя, които не могат да преценят в огледалото колко бързо идва кола зад тях.
    Същото е и като шофираш, има едно нещо наречено безопасна дистанция, не да включиш темпомата и да чоплиш семки и каквото друго се сетиш.

    Коментиран от #25

  • 21 Усмивката

    13 1 Отговор
    Има нещо вярно. Защото всеки шофиор ще го портвърди , че в дъждовно време настилката е покрита с вода и има ефекта на огледалото . И всички светлини от отсрешната страна заслепяват и не дават възможност за добра видмост и на без това тъмните неосветени пътища. Повечето катастрофи стават в такива условия дори ии в града на слабо осветени улици
  • 22 гост

    26 3 Отговор
    И каква е вината на момчето след като не е имало възможност да избегне удар? Защо домашен арест? Защо го задържат въобще? Имал ли е алкохол в кръвта, карал ли е с превишена скорост, навлязъл ли е в тяхната лента? Не. Ами тогава за какво го задържате? Мафиоти, крадци, убийци и каква ли не сган се разхожда нагло пусната на свобода от съдиите, а невинното момче арестувано?!?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Рангел

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Някой си":

    Някой си....по-скоро никой си и дървен философ!
  • 26 Доктора

    12 2 Отговор
    Минавам по този път почти всеки ден, вчера минах пак, карах бавно исках да видя ако мога къде е станало и го видях. На около 500 метра от КПП , има една къса мантинела,10 м. Там бяха пръснати малки отломки,та за пътя, абсолютно прав участък, около КПП е осветено,още от върха на надлеза е трябвало да ги види,по това време пътя е почти пуст и ако е карал на дълги е просто невъзможно да не ги види, между другото в района на КПП ограничението е 50км.

    Коментиран от #27, #28, #32

  • 27 Честно

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Доктора":

    Има нещо гнило.Тая жена многократно питаше пред общината : Къде са парите на народа?
  • 28 Евала

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Доктора":

    Най после един разумен и конкретен коментар
  • 29 Наблюдател

    12 4 Отговор
    "Тъмно било, имало дъжд ама карал само с 80 км". Да пази Господ всекиго. "Ама не била обозначена катастрофата. "Малко наивни адвокатски брътвежи. Казано е и е написано някъде: "караш според условията на пътя". Щом е тъмно - намаляваш скоростта до такава с възможна реакция. Мокър асфалт - още по бавно. Предвиждаш по дългия спирачен път. Да - по бавно пътуваш. Да по-късно пристигаш. Но пристигаш. При жена си и детето. При семейството за което се блъскаш. И не си слагаш този грях на душата с двама убити от твоето бързане.

    Коментиран от #31

  • 30 Гад

    9 1 Отговор
    Тия загиналите какъв са го дирили на платното? Ако колите са в движение ги разкарваш встрани на пътя. Ако не са, обозначаваш ги бързо с триъгълник, палиш аварийките и се дърпаш настрани.
  • 31 Някой си

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Много точен и уместен коментар!
  • 32 Някой си

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Доктора":

    И аз често минавам по този път когато съм в България, видимост има и то отлична!
  • 33 адвокат лешояд

    9 0 Отговор
    Ам аз колко пари съм прибрал от такива катастрофи..В ситуация, когато леко започне да преръмява и пътя е мръсен има листа и тем подобни.........трябва фигурист да е шофьора...
  • 34 Сссс

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Някой си":

    Леко малоумен ми се струваш😁😁
  • 35 гост

    5 0 Отговор
    Шофьорът на автобуса няма вина. Пътя е двлентов в една посока а те са стояли в крайната лява лента. Било е тъмно и колата на жената също е била тъмна на цвят. Оглеждали са щетите без пуснати авариини светлини. Е как ще ги види шофьора на автобуса при положение че са били спряли в скоростната лента на пътното платно.
  • 36 Опит и обучение!!!!

    7 0 Отговор
    Първо нещо на такъв натоварен път при ПТП е да се пуснат аварийни, да се освободи платното и ако има възможност Триъгълник на далечно разстояние. Карал съм по този път многократно, предимно през деня. Много е натоварен, с много завои и ограничението е 80 км/ч. Ведна след тези действие се отива зад мантинелата и се стои сравнително по-далече от колите!!!! При обучението за свидетелства трябва да се набляга на сигурността преди всичко!!!!
  • 37 Ей смешко

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Някой си":

    Я да отиваш да си играеш с децата в градинката ти имаш ли поне бегла представа колко е спирачният път при скорост 220 хахаха аман от профита
  • 38 ЧИЧЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Жалко за жертвите, но ги има много такива дето не се обезопасяват, а някой най-тъпо спират на аутобана да пикаят.
  • 39 _he_

    3 0 Отговор
    В 22 ч да останеш насред пътя, без обозначени, без светлини ...
    Прощавайте, но последното нещо, което има значение е кой и какъв е шофьора на автобуса ...
  • 40 ЧОВЕКЪТ !

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "???":

    Тъпото е ,че когато имаш кофти минало не означава ,че си лош човек в даден момент в живота всеки прави грешки ,но умното е че по миналото и настоящето на един човек се преценява колко е изискуем и мнителен към себе си и до колко си дава сметка какво върши в момента !