Last news in Fakti

6 Март, 2020 14:12 6 198 4

Акция в Харманли и Симеоновград, 8 души са задържани

  • акция-
  • арестувани-
  • симеоновград-
  • харманли

Проверени са 14 души от криминалния контингент

Акция в Харманли и Симеоновград, 8 души са задържани - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Осем души са задържани при операция срещу конвенционалната престъпност. Действията в общините Харманли и Симеоновград са под наблюдението на Районна прокуратура - Харманли.

На територията са работили съвместни екипи на криминалисти, икономически полицаи, униформени и служители на РИОСВ-Хасково. В хода на операцията са задържани осем души, трима от които криминално проявени. Проверени са 14 души от криминалния контингент.

Задържан е извършител в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в Града на Белоногата. В „Рено“-то му, паркирано пред склада, са намерени откраднатите хранителни продукти и перилни препарати.

Полицаите са разкрили и два случая на държане на безакцизни стоки. От лек автомобил „Рено“, шофиран от 43-годишен новозагорец, и от дом в Симеоновград са иззети съответно 400 къса цигари и 500 грама нарязан тютюн.

При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в село Свирково. В двор на склада са открити 60 МПС, 23 от които излезли от употреба, за което служител на РИОСВ е съставил констативен протокол и акт по Закона за управление на отпадъците.

При акцията е издирено лице, на което е повдигнато обвинение за кражба на телефони при повторност в немаловажен случай. Още един е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ - също за кражба от търговски обекти. Задържан е и 23-годишен харманлиец за държане на 2 грама канабис и друг - шофирал колата си с над 1,2 промила алкохол.

В хода на акцията са проверени общо 24 обекта, 85 МПС и 134 души. Съставени са 16 акта – 11 от тях по ЗДвП, а останалите по Закона за българските документи за самоличност и по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са и четири бързи производства.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    14 0 Отговор
    Вие направо ги убихте бе. БРАВО. Страхотна акция хахаха
  • 2 Браво

    19 0 Отговор
    Браво, цели 8 души. Особено в Симеоновград, където 90% са от патладжанения електорат, и 300 да задържат са малко.
  • 3 Знаещ

    2 0 Отговор
    Очаквайте следващата много мащабна акция за обиск на над 200 адреса в Симеоновград където се греят с дърва доставени от хората на бат.... Градът ще бъде разтърсен . Най-после официално ще се установи от самата прокуратура КОЙ е организатора от години .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.