Last news in Fakti

12 Март, 2020 08:43 2 692 3

3 години затвор за "кървавата" Иванка

  • иванка ройдова-
  • пловдив-
  • убийство

Пловдивският апелативен съд прецени

3 години затвор за "кървавата" Иванка - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е изменена присъдата на Иванка Ройдова и е приведена в изпълнение, съобщи Plovdiv24.bg.

Пловдивският апелативен съд отмени условната присъда на подсъдимата Иванка Ройдова, като вместо това постанови тя да изтърпи ефективно наложеното ѝ наказание от три години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

И. Р. е призната за виновна в извършването на престъпление по чл. 142, ал. 5 от НК за това, че през периода от 14.03.2016 г. до 18.03.2016 г. в с. Бачково, с. Брани поле, с. Белащица и в Пловдив е подбуждала служител под прикритие да отвлече брат ѝ С. Р. и за шест отделни престъпления по чл. 117, ал. 2 от НК за това, че на 18.03.2016 г. на същите места, без Бачково, умишлено е склонявала служителя под прикритие да умъртви брат ѝ, неговите деца Г. Р. и Г. К., двама от внуците му и зет му. Всички престъпления са извършени от подсъдимата с користна цел – премахвайки брат си и неговите наследници, тя да получи наследството на починалия си баща си, който живял и работил в САЩ.

Пловдивският апелативен съд прецени, че признава подсъдимата Иванка Ройдова за невинна в това на 14.03.2016 г. в с. Бачково, обл. Пловдив да е подбуждала /умишлено е склонявала/ другиго - служител под прикритие към убийство - умишлено да умъртви с користна цел С. Р. и още пет души, негови роднини и я оправдава само в тази част от повдигнатите ѝ обвинения.

Всички престъпления са извършени от подсъдимата с користна цел –тя да получи наследството на починалия си баща си, който живял и работил в САЩ.

За всяко от деянията законът предвижда от една до шест години лишаване от свобода. При определяне на наказанието ѝ, са взети предвид чистото съдебно минало и възрастта на подсъдимата. Същевременно е отчетено, че Иванка е извършила престъпления спрямо свои най-близки родственици. Проявила е изключителна упоритост за намиране на извършител на престъпните си намерения, като е търсила такъв от престъпния контингент.

Предала на служителя под прикритие лист с написани от нея координати на "поръчаните“ си роднини и лично го е завела, за да покаже местонахождението им в гр. Пловдив. Заплатила му е предварително 3 000 лв. с обещанието, че ако роднините ѝ бъдат елиминирани, ще му заплати още 10% от наследството, оставено от баща ѝ в САЩ, което според нея възлизало на около 4 милиона щатски долара.

Фактите и обстоятелствата, при които са извършени множеството престъпления, мотивират апелативните съдии да приемат, че условното осъждане на подсъдимата от окръжния съд с петгодишен изпитателен срок, макар и да е в максималния му, предвиден от закона размер, не е достатъчно за постигане на целите на наказанието. За това Апелативният съд е заменил условната присъда с реално наказание от 3 години лишаване от свобода. Върховният касационен съд е потвърдил решението, което е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    психопатка

    Коментиран от #2

  • 2 понамирисва

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А ти запознат ли си със случая?

    Коментиран от #3

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "понамирисва":

    що бе