Last news in Fakti

22 Март, 2020 09:00 3 208 9

Обвинен за изнасилване и притежание на дрога остава в ареста

  • обвинен-
  • изнасилване-
  • дрога-
  • затвор
Обвинен за изнасилване и притежание на дрога остава в ареста - 1

Районен съд – Благоевград отказа да промени мярката „задържане под стража“ на Любослав Влахов от санданското село Ново Делчево. 19-годишният младеж е от половин година в ареста по обвинения за изнасилване и притежание на наркотици. Адвокат Марковски направи искане за изменение на мярката му, която вчера се гледа чрез видеоконферентна връзка по скайп, в унисон с безпрецедентните ограничителни противоепидемични мерки срещу коронавируса.

Делото бе разгледано вчера в Районен съд – Благоевград от дежурния съдия Владимир Пензов, след като преди това санданските магистрати се отведоха, тъй като обвиняемият е син на техен съдебен заседател, и ВКС изпрати делото на друг съд. Още в деня на постъпването – 20 март, дежурният съдия Екатерина Николова от РС – Благоевград образува и насрочи делото за разглеждане. От Районна прокуратура и полицейското управление в Сандански бяха поискали вместо да се придвижва обвиняемият от Сандански до Благоевград в създадената извънредна ситуация в страната и обстановка на пандемия, да се направи видеоконферентна връзка посредством някоя социална мрежа и технологичен способ. Създаден е скайп акаунт и директно от полицейското управление на Сандански е направен връзка с обвиняемия Любослав Влахов, който е изразил съгласие делото да протече онлайн.

Заради молба на адвокат Марковски по факса, в която посочва, че не може да се придвижи от София, делото бе отложено за петък.

Вчера то бе разгледано дистанционно по вече изпробвания начин през скайп, като съдия Пензов отказа да промени мярката на обвиняемия.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

19-годишният Любослав беше задържан в края на септември миналата година след подаден сигнал от 20-годишно момиче, че е било изнасилено от него в мазе в жилищна кооперация в Сандански. В хода на досъдебното производство у Любослав Атанасов Влахов е установено и високорисково наркотично вещество кокаин с бруто тегло 0,26 г, което е предадено за нуждите на разследването.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    12 2 Отговор
    Ей Гешеф къде си уе? Ей тук можеш да блеснеш, като праснеш с петилетка сина на един от вашите велможи!
  • 2 Бай Ганьо

    6 2 Отговор
    Съдията Кензов направо да му даде доживотна присъда , какво се двоуми и лигави
  • 3 некойси

    4 1 Отговор
    Няма ли да го направят министър вече?
  • 4 Минчо-минетчията

    2 1 Отговор
    Нося си вазелинчето редовно.......не съ знае кога ще ми излезе късмета

    Коментиран от #5

  • 5 Калчу

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо-минетчията":

    Инжектирайте го
  • 6 Шеееееее

    0 1 Отговор
    Сере краваи
  • 7 Собственика

    1 4 Отговор
    И аз като шмъркам се е случвало да изнасиля някоя. Дърпа се, аз се възбуждам много и след няколко бързи шамара си ги поклецвам, но гледам да са омъжени че си траят. Защо са пили кафе с мен, какво ще обясняват, та предпочитат да си траят. Една даже ме потърси пак да се обясняваме, та я опънах пак и ме ухапа по ръката и после ходих за ваксина... Та така
  • 8 Човек

    1 3 Отговор
    Па то си си е човещинка, те са си го дирили-намерили
  • 9 Иваило Ангелов

    1 0 Отговор
    Престъпленията на наркомани и пияници не трябва да бъдат безнаказани. Защото много от тях са с висящи дела. Така се увеличава престъпността.