31 Март, 2020 08:34 4 196 8

Подробности за убийството в Церковски

  • алекси стоянов-
  • церковски-
  • убийство-
  • карнобат

Алекси Стоянов с безобразна присъда за забит нож в крака на полицай

Подробности за убийството в Церковски - 1

Ако Алекси Стоянов си беше получил заслуженото преди три години - днес щеше да гние в затвора, а не да извършва брутално убийство, коментира "Флагман".

Последната му присъда е абсурдна – за забиване на нож в крака на униформен от РУП Карнобат получи само три месеца.

10 присъди за тежки престъпления, шест престоя зад решетките и досие, което би впечатлило най-изпечения рецидивист. Това е съдебната биография на Алекси Стоянов, арестуван за убийството в карнобатското село Церковски.

Последната му присъда е особено безобразна – само три месеца затвор за въоръжено нападение с нож над полицейски служител от РУП Карнобат.

Инцидентът е от 23 април 2016 година. Както Флагман.бг тогава писа, униформеният Антон Вълков се отзовал на сигнал за пиян, буйстващ и опасен мъж в Церковски. Алекси Стоянов обаче не само не се изплашил, но атакувал служителя на реда и му забил нож в крака. Нанесена му е лека телесна повреда, но в условията на рецидив. На мерките за неотклонение, които наш репортер тогава проследи, Алекси даваше вид на смирен и покаял се човек. Твърдеше, че не му остава много време и помоли да бъде освободен от ареста, да се прибере в родното си село и обеща повече да не създава проблеми.

Закле се в гроба на родителите си.

Няколко месеца по-късно – октомври 2016 година явно магистратурата му повярва, че ще се промени и тихомълком сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда.

Все пак му наложиха да изтърпява кратката присъда при първоначално строг режим, но това едва ли е уплашило сериозно рецидивистът, който неведнъж е влизал в Бургаския затвор. Първите му престъпления са от 1967 година и оттогава нататък на всяка петилетка поне веднъж се озовава зад решетките.

След като излязъл от пандиза, Алекси известно време живял в отшелничество, разказаха наши източници от Церковски.

Хората знаели, че е кибритлия и пали лесно, а освен това системно злоупотребявал с алкохол. Заради това и всички го отбягвали, освен 65-годишният Коста Костов, който в петък имал неблагоразумието да приеме поканата за почерпка от Алекси. И двамата са изпили огромно количество алкохол, показват експертизите, направени на следващия ден. Все още не е ясно за какво точно са се скарали, но разследващи са установили, че Коста е прободен в дясната част на тялото, извлечен от къщата и оставен да умре като куче на поляна край селото.

Според неофициална информация, Алекси Стоянов категорично отрича. Признава, че двамата са пили цяла вечер, но твърди, че приятелят му си тръгнал жив и здрав. Полицаи обаче намериха оръжието на убийството в дома на рецидивиста – голям домакински нож с острие над 15 см.

Утре ще се гледа мярката за неотклонение на опасния убиец от Церковски. Този път едва ли ще се допусне грешка, той да бъде освободен и изглежда ще изгние до края на дните си зад решетките. Срещу Алекси Стоянов е повдигнато обвинение по чл.115 – от 10 до 20 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пристав

    39 0 Отговор
    Не е само той. Пълно е с такива уроди в държавата!
  • 3 Защо не

    15 1 Отговор
    Ето бе Марийче … Дали е ром, дали е китаец не ми дреме. Просто държавата ни си подържа едно ниво на престъпност, за да могат мафиотите да си вършат работа. И това да ти кажа - като ги напънат от ЕС, че престъпността е висока - започват да се гаврят с почти безобидни хора, за да си напълнят статистиките. Като ДОБЪР журналист, вземи предвид нещо много ВАЖНО - каквото и лошо да кажеш/пишеш за която и да било група хора - все ще си грешка. Всяко стадо си има мърша! Каквото и хубаво да кажеш за група хора - е, почти ще мине, няма да те ругаят!!! Сега 5 лв. ми дължиш за лекцията - аз съм евтин даскал!!!
  • 4 Опа

    20 0 Отговор
    Еми, показателен пример за ефективността на българския съд
  • 5 Защо не

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "dido":

    Че то поляни има и в затвора бе... Насила немоеж го накара - като иска да копае там, да си гледа желенцучки...
  • 6 Гост

    8 0 Отговор
    "Български съд, сър..." Нагледно показва импотентността на българското правосъдие!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.