Last news in Fakti

31 Март, 2020 13:44 2 484 13

Рецидивист, осъждан 10 пъти, се нахвърли на полицай в Девня

  • девня-
  • рецидивист

39-годишният мъж е задържан за постоянно в ареста

Рецидивист, осъждан 10 пъти, се нахвърли на полицай в Девня - 1
Снимка: БГНЕС

Обвиняем за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, и за телесна повреда на полицейски служител е задържан под стража по искане на Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По искане на Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна състав на Девненския районен съд е задържал под стража 39-годишния Галин А. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност от прокуратурата за хулиганство при условията на опасен рецидив, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, и за нанесена телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои съграждани. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители, които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред в района във връзка с мерките в извънредното положение, наложени против разпространението на COVID-19.

Служителите на реда спрели служебния автомобил и предупредили групата да се разпръсне. На устната заповед не се подчинил единствено Галин А. Започнал да отправя ругатни и обиди към полицейския екип от РУ на МВР в Девня.

Поканен бил да се легитимира. След като мъжът не направил това, полицейските служители му наредили да се качи в колата, за да бъде отведен в районното управление за изясняване на самоличността му. Галин отказал да се подчини, започнал да се съпротивлява и успял да нарани в крака единия от полицаите, както и да нанесе повреди на служебната кола.

Повикано било подкрепление и Галин А. бил задържан и отведен в РУ на МВР в Девня. В рамките на полицейското задържане за срок от 24 часа прокуратурата повдигнала две обвинение на 39-годишния мъж и внесла искане в съда да му бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиняемият е осъждан 10 пъти за престъпления против собствеността от 1999 г. до 2014 г. Определението на Девненския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    34 1 Отговор
    Нека да познаем какъв е......не е трудно.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Badjoto

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Какъвто и да е, бой за назидание.
  • 3 5000000 години затвор

    16 0 Отговор
    И то веднагс
  • 4 5000000 години затвор

    18 0 Отговор
    На бесилото
  • 5 5000000

    9 0 Отговор
    Няма тва онова веднага
  • 6 Забелязвам

    23 0 Отговор
    тен по ръчичките но май не е слънчев...
  • 7 Stormtrooper

    13 0 Отговор
    За такива, трябва да направят боя в районното задължителен, обнародвано със закон. След като е с два счупени крайника, ще се научи да мисли.
  • 8 Гост

    12 0 Отговор
    "съпротива срещу орган на властта, и за телесна повреда на полицейски служител". Явно има още наивници, които вярват на тази плоча. И сега ще нададат вой как "на тях не може да се случи" и ще си падам от смях, как именно те са следващите.
  • 9 Сериозен ли си?

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Преди 15-20години в Пловдив се "подвизаваше" един Жоро - Габровеца, от Смолян,!!!!!!
  • 10 Gen Gurko

    16 1 Отговор
    Сега циганина да бъде съдран от бой и после по пълната програма.
  • 11 цар Крум

    8 0 Отговор
    сега като го хванахте за пореден път му биите инжекцията зад ухото и го пишете корона вирус аман от боклуци
  • 12 Активист на БКП

    8 0 Отговор
    При бай Тошо днеска щеха да му ядат житото
  • 13 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Може би САЩ в много отношения не ни харесва, но..много се съмнявам някой престъпил закона 10пъти в щатите ще се разхожда и ще псува полицаи,ще ги рита и др.такива..Втори път вече няма да излезе от затвора, а случайно пипнал полицай с пръст..ще е клиент на погребална агенция.За ББ домашно..нали имал среща в Америка с Тръмп..не са ли казали как стоят нещата..Тази песен ни ги хващаме те ги пускат..сега нали ББ е шефа. Ако трябва да се построят още 10-20големи затвора и да вкарат там половин милион такива отрепки като този примат на смимката..като гледам доста лош материал се разхожда по улиците и все крадат,убиват,террор по селата..Сег пък покрай короната цели махали се завърнаха ,не трябваше да ги пускат..да стоят в тези държави ,където крадат...паразити.