Last news in Fakti

25 Април, 2020 18:00 28 288 103

25 години от екзекуцията на императора на ВИС Васил Илиев

  • васил илев-
  • вис

В последния ден от живота си босът на борците е щастлив – в България най-после е пристигнал поръчковия му „Мерцедес 600 SL” в сребрист цвят

25 години от екзекуцията на императора на ВИС Васил Илиев - 1

Цели 25 години след първото знаково убийство на мафиотски бос в България – това на основателят на борческата групировка ВИС Васил Илиев, поръчителите и изпълнителите на мократа поръчка остават неизвестни. Разследването на убийството на кюстендилския борец, чийто живот бе отнет с куршуми на 25 април 1995 г., отдавна е прекратено, а времето е заличило даже оскъдните и косвени улики. Твърде вероятно е екзекуторите и поръчителите на убийството на първия застрахователен бос в България също да не са между живите. Едно обаче е сигурно – и 25 години след смъртта на Васил Илиев той си остава митична фигура, а легендите за неговото гангстерско царуване се разказват и до ден днешен. Ето как борческият бос бе убит точно преди 25 години, напомнят от Lupa.bg.

Животът на Васил Илиев приключва в 21,15 часа вечерта на 25 април 1995 г. в разнебитената, тясна и неосветена улица „Никола Каменов” в софийския квартал „Гоце Делчев”. Там босът на борческата застрахователна компания ВИС е издебнат от наемни убийци, докато отива към ресторанта си „Мираж” за късна вечеря с шоумена Слави Трифонов. Преди това Васил Илиев е на среща с партиен функционер от БСП в парк хотел „Москва”.

В последния ден от живота си босът на борците е щастлив – в България най-после е пристигнал поръчковия му „Мерцедес 600 SL” в сребрист цвят, регистриран същия ден в КАТ, след като е внесен от близкия му приятел Фатик от Германия. Васил Илиев очаква мерцедеса си близо 3 месеца, след като си го поръчва за подарък по случай 30-ия му юбилеен рожден ден, празнуван на 22 януари. Успява да измине има -няма 30 километра с уникалното за времето си возило, преди да издъхне в колата, покосен с дъжд от куршуми.

Стрелците са поне двама. Наемниците откриват стрелба със заглушител от 2-3 метра, възползвайки се от разбития път, заради който Васил Илиев се движи с около 20 км/ч., следван от тримата си бодигардове, возещи се в червен „Сеат Толедо”. Охранителите не успяват да видят нищо и дори не отвръщат на огъня, макар да са въоръжени. Те само констатират смъртта на боса си.

„Чу се шум като от пукащи се балони. Мерцедесът беше целия обвит в пушеци, заби калника си в дясно на уличката, в металната ограда на строяща се кооперация. И предното, и дясното и лявото стъкло бяха станали на сол от куршумите. Васил беше върху волана, с килната глава настрани. Нямаше никакъв пулс, когато опитахме да го извадим, вече беше мъртъв...”, пише в показанията си един от тримата охранители на борческия шеф.

При полицейския оглед на местопрестъплението ще стане известно, че срещу Васил Илиев са изстреляни 17 куршума, като 3 от тях го уцелват. Два от куршумите са в главата му, трети пронизва рамото му и спира в гръбначния стълб.

Убийството на Васил Илиев буквално разтърсва България. Екзекуцията му предизвиква извънредно закрито заседание на правителството за спешни мерки срещу престъпността. Експерти вещаят избухването на свирепа гангстерска война, правят се мрачни прогнози за предстоящи кървави бани. В София гъмжи от полицаи, изкарани на улиците за респект, а десетки представители на борческия застрахователен елит се покриват за дълго. Някои се укриват в Гърция, други се насочват към Унгария и Сърбия. Слави Трифонов държи прочувствена реч по телевизията, в която през сълзи обявява, че България е изгубила един от най-достойните си синове, визирайки убийството на Васил Илиев.

Погребението на основателят на ВИС се състои на 27 април 1995 г. в Кюстендил, като Васил Илиев е погребан с многолюдно траурно шествие. Километричната колона от мъже в черно с тъмни очила и остригани вратове се точи с часове по централната кюстендилска улица „Цар Освободител”. Очевидци си спомнят, че над 15 000 души изпращат Васко Бореца в последния му земен път. Церемонията в центъра на Кюстендил е разрешена лично от кмета, а почти целия град е по тротоарите, за да наблюдава мълчаливо многолюдното шествие.

Над 500 коли от София, натъпкани със „застрахователни агенти”, идват в Кюстендил. Тялото на покойника е докарано с черен „Додж”, ескортиран от две лимузини. Ковчегът носят най-близките съратници на Васил Илиев, а сред тях са Косьо Самоковеца и Димитър Димитров – Маймуняка. Години по-късно и двамата също умират в поръчкови покушения.

На погребението присъстват десетки спортисти, сред тях изобилстват героите от САЩ’94 Христо Стоичков, Любо Пенев, Йордан Лечков, Трифон Иванов, Борислав Михайлов, Илиян Киряков, Божидар Искренов и други. Шоузвезди също не липсват, както и мастити конкурентни босове. На погребението венци поднасят всички шефове на конкурентната групировка СИК, предвождани от братята Красимир и Николай Маринови – Маргините. Единствен отсъстващ е Младен Михалев – Маджо, който по това време е в софийска болница.

Няколко дни след мафиотското убийство на Васил Илиев, ученик от 73-то училище в София открива едно от оръжията, ползвани при екзекуцията. Картечен пистолет „Заги”, хърватско производство, без идентификационен номер, е захвърлен край дърво в района. Това навежда криминалистите към мисълта, че наемните убийци са от Сърбия, или Хърватска.

И до днес версията, че Васил Илиев е ликвидиран от сръбски наемници, е приемана за меродавна и в ъндърграунда, и сред топ криминалистите от МВР. Доказателства не са открити, но според постъпилата оперативна информация седмици след екзекуцията, поръчката минава през сикаджията Милчо Бонев – Бай Миле.

В този период Бай Миле ръководи контрабандата на горива от България към ембаргова Сърбия с влакови композиции. Васил Илиев също навлиза в този бизнес. Твърди се, че висаджии похищават цяла влакова композиция с горива на Бай Миле и завземат граничния контролно- пропускателен пункт „Стрезимировци”, през който не могат да минават контрабандни петролни „кервани” на СИК. Според оперативните сигнали, постъпили в МВР още през 1995 г., партньор на Бай Миле в този бизнес е сръбския мафиот Сретан Йосич. Именно през Йоца Амстердама минава мократа поръчка, изпълнена от сърби, или хървати. В този период ВИС и СИК воюват и по линията на „силовото” застраховане, двете групировки повсеместно принуждават прохождащите бизнесмени в България да им плащат за сигурността си.

Версията, че убийството на Васил Илиев е с печат СИК е толкова разпространена в първите месеци от разследването, че се налага Красимир Маринов – Големия Маргин да даде интервю, в което да я опровергае.

„С Васил бяхме приятели още от 1979 г., знаем се от спорта и казармата. Въпреки, че в последните години бяхме конкуренти, винаги сме поддържали приятелски отношения. Няма да позволя двете групировки СИК и ВИС да бъдат насъсквани една срещу друга”, обявява Големия Маргин в интервю пред „Стандарт”.

Висаджиите също търсят напразно кой е отговорен за убийството на боса. Мето Илиенски и Чавдар Писарски обявяват награда за информация в ъндърграунда, стимулирани са и разследващите полицаи. Приближени до Васил Илиев даже отиват при Ванга със списъци с имена на заподозрени, а делегацията е водена от покойния банкер Емил Кюлев. Петричката пророчица обаче е безсилна да разкрие каквото и да е и отказва да се ангажира с посочването на виновници. Все пак се приписват думи на Ванга, произнесени по повод убийството на Васил Илиев: „Не се е опазил от приятелите!”

Дни след покушението на Васил Илиев в групировката ВИС решават, че по-малкия брат Георги ще бъде новия шеф. До този момент Жоро Илиев има славата на калпазанин и гуляйджия. Противно на очакванията, Главния не само съумява да възроди ВИС, но даже и да надмине славата на батко си Васил, преди също да бъде ликвидиран от наемен убиец 10 години след брат си – през лятото на 2005 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    212 21 Отговор
    Мястото му е там, където е в момента.А на неговите шефове мястото им е в ада.

    Коментиран от #97

  • 2 Лекар БГ

    236 17 Отговор
    Е ,и???
    Да им направим паметник на мутрите.На него,на брат му,на бай Миле,на Телето,Крушата,Димата Руснака,Фатик....все видни воини на т-.нар."Преход".
    Отврат.

    Коментиран от #20

  • 3 Юсуффф

    164 18 Отговор
    Баш ме боли чушката за която и да е мутра,ако ще и тиква да е.
  • 4 Жоро

    208 16 Отговор
    Стотици хора са пребити измамени изнудвани от тоя бандит

    Коментиран от #18, #22

  • 5 rock

    168 9 Отговор
    А днешните мутри Кога !!!
  • 6 розово

    167 6 Отговор
    Васил Илиев началото Пеевски настоящето. Прехода продължава.
  • 7 месара

    168 8 Отговор
    мдаааа, много дълга статия. само не разбрах за кого е предназначена. що не пишете колко майки са разплакали тия бкп юнаци по време на прочутия преход?

    Коментиран от #27, #96

  • 8 Роро

    178 8 Отговор
    Чак и учиндолеца е ревал за него.....а сега иска да управлява....смееееех....😂😂😂😂
  • 9 fakeTAXI

    135 7 Отговор
    стига писали за боклуци, намерете достойни българи, за тях пишете, тях да познават хората, ...а не тези
  • 10 Според мен

    128 4 Отговор
    този ''бос'' не беше на върха на мафиотските структури както и убитите в годините след него.Вероятно ''главните'' все още определят политическите процеси у нас още от 89-та.

    Коментиран от #14

  • 11 Поредно неизгодно

    76 3 Отговор
    А за доц. Цветан Цветанов нещо да е разкрито? ЦСКА, тотото, юридическата му практика и къде е куфарчето с...?
  • 12 Столетов

    80 6 Отговор
    ВАСИЛ ИЛИЕВ, СЛАВИ ТРИФОНОВ, ПАРТИЕН ФУНКЦИОНЕР ОТ БСП . . .

    Коментиран от #80

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Не се и съмнявам..

    23 9 Отговор

    До коментар #10 от "Според мен":

    Прав си , а защо го идиализират ,, много не ми е ясно ,, но както и да е ! Лека му пръст ...
  • 15 Истината за мутрите от 90-те

    87 8 Отговор
    Дон Боко Тиквонети ги оправи всичките, който му пречеха, сега управлява държавата!
  • 16 Юлиан

    72 5 Отговор
    Младите да четат имената в статията. Много от изброените се правят на патриоти с днешна дата. Статията е много добра.
  • 17 С две думи

    105 4 Отговор
    Илиев е бушон поставен от ДС за ръководител на групировка .Целта е да пълни партийната каса .След като придобива прекалена популярност и власт е ликвидиран.

    Коментиран от #100

  • 18 Хахаха

    31 2 Отговор

    До коментар #4 от "Жоро":

    Стотици??? Хахаха! По-скоро са доста хиляди!
  • 19 Жълтата жилетка

    72 1 Отговор
    А бъдещият ни премиер С. Трифонов даже се бил разплакал...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 КОЧА

    41 15 Отговор
    ИМА ЛИ ТЪКАВА ДЪРЖАВА - ВИЖТЕ СИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ РОБИ СТЕ ДО ГРОБ И СЛЕД ГРОБА - ВАШИТЕ НАСЛЕДНИЦИ И ТН .
  • 22 Другия с коня

    79 9 Отговор

    До коментар #4 от "Жоро":

    Тогава управляват БСП с Жан Виденов...До 97ма.Цялата държава е в Рекет от няколко престъпника...МВР,БОИ(бюро за оперативно издирване).....мълчат...Всичко се знае.Кой ,как,защо,къде,с кого...Оставят ги да внасят дрога,стоки,всичко контрабанда....Всеки отворил кафе или магазинче попада в рекета им...Държавен и нароьен контрол е закрита още 90та...Голямото разграбване на държавни предприятия е във вихъра си....95% работят на загуба и генерират милиарди вътрешен дълг към банките..На входа е частната фирма на баджака ка на директора на иззхода фирмата на балдъза му...С месеци не плащат заплати...Тотален Погром на Държавата...БСП....

    Коментиран от #98

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Маргина

    74 4 Отговор
    Император , хаха. По скоро наркоман приближен до службите!! Ма се помисли за бог и отлетя ма там бързо
  • 25 розово

    16 2 Отговор
    Той няма шефове той има бащици.А при толкова много нароили се наследници за бащиците никой не се сеща или няма смелост да дава гласност.
  • 26 Васил Левски

    58 5 Отговор
    Нормално,Бай миле ,по заповед на неговите господари ликвидира Васил.Но в крайна сметка на кой му пука за вис ,сик ,карамански и прочие.Всички бяха слуги на Луканов.
  • 27 Шекспир

    39 1 Отговор

    До коментар #7 от "месара":

    Как не разбра.От всичките герой днес актуален е само Слави Трифонов.Мъъъъничко го оклепаха.;))
  • 28 Потрес

    48 4 Отговор
    Не мога да понасям тази страна! Мутри, мутри, мутрриииии. 24/7 мутри на 360 градуса! Не мога да ги понасям!

    Коментиран от #77

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Баба казваше :

    31 1 Отговор
    " Който нож вади , от нож умира ! "
  • 31 Анонимен

    39 8 Отговор
    Бойко "Тиквата" вижте до къде стигна, цял народ от овце си води и чин генерал си купи,офшорки, къщи и остров.

    Коментиран от #33

  • 32 777

    6 2 Отговор
    prilicha na konstantin
  • 33 Самоеда

    6 9 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Ема ти докато пишеше Бойко ходи и гледа как се шият маски, а ще видиш един Крум Зарков някой ден как ще е пиближен с най-големите престъпници
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Шекспир

    62 3 Отговор
    Каква легенда бе пилета.Кой го помни.Всичките "босове"бяха рожби на ДС.Когато необходимоста от тях отпадна ги избиха защото имаха много инфо за върховете в БСП.Толкова е просто.

    Коментиран от #60

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Behemoth

    24 6 Отговор
    Е затова сте най бедните и най уплашените и ви управлява карикатура ....а от тука става ясно че друга карикатура чалгаря на републиката ще ви дооправи...да ви имам Крали Марковците..
  • 41 сикиш

    27 1 Отговор
    Самоизчистиха се. Останаха няколко бройки, които се преустроиха.
  • 42 Чики-Рики

    25 6 Отговор
    Питайте този дето всекидневно бръщолеви глупости и ни разсмива и то със свалена Черна маска.....,той знае най -добре !
  • 43 the Doll

    24 3 Отговор
    след като го застреляха, остави на брат му 283 милиона долара!- 95-та година...
  • 44 Супер

    26 1 Отговор
    Боли ме фара да хванат тези които им напълниха гушите с пари и им направиха чадър да плъзнат из България
  • 45 Супер

    32 3 Отговор
    И С Трифонов тръгна от там и въргала и Ути и тем подобни боклуци ги веселяха и им ближеха задниците
    Ако си спомняте и Трифонов имаше фонд в който си влагахме парите какво стана с него като с лихво точките и вторите пенсии.
    Някой дали взе нещо да пише.
  • 46 Гошо

    21 0 Отговор
    Е може ли драскач, да не пише за техните императори? Наколенките, езиците до долу и кавали на убииците на народа. Ех, как ме е яд, че му епаха потката майна. Кво триеш, бе, кой ти е виновен, че си подлога?
  • 47 Ххх

    27 5 Отговор
    Взел си 600 SL да се гъзарее. Да си беше взел брониран G класа, трудно щяха да го очистят на пътя.
  • 48 Аз съм

    42 1 Отговор
    Eкзeкуциятa му прeдизвиквa извънрeднo зaкритo зaceдaниe нa прaвитeлcтвoтo зa cпeшни мeрки cрeщу прecтъпнocттa. ... И така до днес...
  • 49 различен

    27 3 Отговор
    Българите обичат да ги рекетират романтично. И да ги убиват и тн. Сега са на мода генералите.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Случаен

    9 3 Отговор
    Славчо и Милен Цветков чакаше....
    Много хора си отидоха покрай него.
    А той, кога?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ПОМЕН

    12 1 Отговор
    НА МУТРИТЕ ОТ МУТРЕНСКА МЕДИЯ !
  • 55 сохо

    14 4 Отговор
    Душата му никога да не намери покой! Сатаната да си обърше задника с нея и да я заличи!
  • 56 Дъртия

    4 4 Отговор
    Той нашия затова затвори границите... Амстердама скоро излиза от затвора...
  • 57 Хи хи

    18 4 Отговор
    Пред куршума всички са равни!
  • 58 Компетентенкомпоненткомпозиракоментар

    12 0 Отговор
    Всеки "wannabe" в момента лъска.. на истории за тях. Да почиват в мир (ако е възможно) но не мисля, че трябва да идеализират такива образи и да ни се навират постоянно в лицето. Олицетворявате ми ги като Левски и Ботев. Срамота
  • 59 цецо апартамента

    30 1 Отговор
    Кой ли се сеща вече за този пишман бандит,погубен само на 30години помислил се за големия гангстер,както и брат му..Рекетираха хората с богословията на Луканов и ДС,Както и Илия Павлов забравен от всички наскоро станаха 17години от както го очистиха като куче...В крайна сметка всеки си получава заслуженото рано или късно...Остава да видим кога ще настъпи видов ден за днешните мафиоти.
  • 60 Ушанка

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Шекспир":

    Избиха като кучета
  • 61 не мога да повярвам

    35 2 Отговор
    в никоя друга европейска държава няма да срещнете такова боготворене на мафията като тук особено от журналисти , за последните 365 дни възхваляващи статии за този човек съм видял поне 200 пъти. е на какво прилича това ???
  • 62 Гусин емемей

    6 2 Отговор
    Държавна поръчка за плешивия, затва има само 1 концерт у Кюстендил и то за 1 час и бега като ущипана мома.
  • 63 някой

    7 6 Отговор
    Бог да го прости,какъвто и да е бил млад човек!
    но интересното е и това,че все още на гроба му в Кюстендил има денонощна охрана?!
    защо ли?!
  • 64 ГруЮ

    12 2 Отговор
    “Императора”, “боса”, нам к’ъв си. Даже не я и четох тази статия. Защо ли ги обожествяват такива журналистите...не мога да разбера?
  • 65 само да кажа

    8 1 Отговор
    имаше един, който не беше толкова популярен, но защото беше единствения с читав мозък, и знаеше как да играе, без показност, без незаслужени брутализми, всички ей тия мутрофашкии трепереха от него. скромен, тих, вежлив, даже живееше с жена си и две дъщери в гарсониера. единственото нещо, което беше голема гъзария тогава Ауди 80(яйце) и една Сеат-ка Ибиза. всички трепереха от тоя да не ги дигне у въздуха, беше безстрашен и много внимаваха когато разговарят с него, че даже половината заекваха. бай Добри му викаха, толкова е бил хитър и изобретателен, че просто всички останали са вейки аматьорчета, и най-важното никога не е досаждал на обикновенните хора, не е рекетирал никого, не е крал нищо от никъде, не е издевателствал над никого, до сега негов аналог не е имало
  • 66 мутра

    11 0 Отговор
    това е българия журналята величаят борчетата от прехода резил
  • 67 Цар Симеон Велики

    13 1 Отговор
    Много хубаво, че го гръмнаха този боклук...

    Коментиран от #88

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ворошиловски стрелец

    15 1 Отговор
    Защо в България се величаят мутри и престъпници това трябва да престане!

    Коментиран от #85

  • 70 Гошо

    15 3 Отговор
    А в момента вече десет години ни управлява треторязрядна СИКаджийска мутра, която е твърде възможно да е поръчителя на Васил Илиев. В днешни дни Буда все оше е пръв приятел с Маджо
  • 71 123456

    9 0 Отговор
    Да се тепат тъпите мутри
  • 72 Иван

    7 1 Отговор
    На врчеря с слави трифонов отивал този същия дето иска да оправи България
  • 73 Маузера

    12 26 Отговор
    Той и подобните му , за разлика от вас е имал сърце, постигнал е неща за които вие мечтаете всеки ден. Пробил е системата, правил си е каквото иска, превъртял е играта..Имал е моменти в който държавата му е била в краката. Живял е, е*ал е , купонясвал е , поръчвал си е всичко и по-много. Достоен с сърце на лъв. Вие които го плюете ядете кренвирши, кайма на промоция и карате дизелови таратайки и спестявате 3 год . да отидете на едно моренце на Созопол или Китен, да ядете мешана скара и пържени картофки за 3 дни и да си вземете наливна разредена бира на промоция. Мишки. Айде влачете

    Коментиран от #94, #95, #101

  • 74 Гошко

    6 4 Отговор
    Сега е
    Ред на Тиквата.....
  • 75 дявола

    9 0 Отговор
    Защо занимавате хората още със тези смешници отдавна си изпяха песента или по точно бяха изхвърлени от оркестъра

    Коментиран от #76

  • 76 Патриот

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "дявола":

    Не всички. Вече няма бухалки. Вече са порядъчни бизнисмени. Днес те държат банките, застрахователните компании, министри, депутати.
  • 77 Клмн

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Потрес":

    Ми бегай)
  • 78 Гошо

    3 0 Отговор
    Е може ли драскач, да не пише за техните императори? Наколенките, езиците до долу и кавали на убииците на народа. Ех, как ме е яд, че му епаха потката майна. Кво триеш, бе, кой ти е виновен, че си подлога?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Год

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Столетов":

    А тиквата по добър ли е
  • 81 Обективно

    5 0 Отговор
    От среща с БСП на среща със Слави Трифонов...

    Коментиран от #102

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Georgi

    3 10 Отговор
    Почивайте в мир братя Васко и Георги ИЛИЕВИ.

    Коментиран от #84

  • 84 Реалист

    9 0 Отговор

    До коментар #83 от "Georgi":

    Да горят в ада братята ти Васко и Георги ИЛИЕВИ. Лека им пръст, тежки им камъни...
  • 85 До Коментар #69

    6 0 Отговор

    До коментар #69 от "Ворошиловски стрелец":

    Българина си обича мутрите и почита бандитите и престъпниците които са извършвали противозаконни в държавата неща и това си е останало още от времето на турското робство за съпротива срещу Закона и възвеличаване с ореола на герои на издирваните престъпници , приели да са хайдути или революционери и възпети с любов в народната памет като национални герои, НО най вече от времето на КОМУНИЗМА , който възвеличаваше бившите криминални бандити и осъдени престъпници избягали от правосъдието и станали нелегални терористи и партизани, да са почитани и уважавани и да се ползват с всички привилегии в държавата, А и бяха посочвани на българина като примери за подражание и възпитание...!!!
  • 86 Мимч

    5 1 Отговор
    Абе имаше и един друг герой ,като Илия Павлов,нещо го забравихте,нищо за него не се споменава..
  • 87 Черните ангели

    6 1 Отговор
    Бoрцитe Вacил Илиeв и пoвeчeтo мутри бяхa вce "гaлeнитe дeцa" в CПOРТНИТE Oлимпийcки нaдeжди и рaзглeзeнитe възпитaници нa кoмунизмa и фaкт е чe cтaнaхa първитe " oлимпийци" и нaй извecтнитe "бoрци" зa cлoбoдия и култови прecтъпници c прecтъплeнията си, зa тoвa и CПOРТЪТ трябвa cъc Зaкoн дa ce ЗAБРAНИ кaтo рaзнoвиднocт нa ФAШИЗМA и фoрмa нa coциaлния дaрвинизъм, възпитaвaщ oщe oт дeцa хoрaтa в cтрeмeж и aмбиция към шaмпиoнcтвo, пoбeди и нaгрaди oт прeвъзхoдcтвoтo нa пo cилния и издръжливия нaд пo cлaбия! Не случайно при oбиcкитe нa ceгaшнитe cпoртиcти и ММA бoйци oбвинeни в прecтъплeния ca нaмeрeни cкъпи кoли, мнoгo пaри и мнoжecтвo нaциcтки вeщи и прeдмeти c фaшиcтки рeликви нa ХИТЛEР , кoйтo винaги e учил в "Мoятa бoрбa " чe пo cилният трябвa дa гocпoдcтвa нaд пo cлaбия , a нe дa ce cмecвa c нeгo И e зaщитaвaл финaнcoвия дaрвинизъм - чe гoлeмитe пaри и cкъпитe кoли ca винaги прeднaзнaчeни зa хaрчeнe и пoлзвaнe oт нaй здрaвитe, нaй cилнитe, нaй умнитe и нaй трeнирaнo тaлaнтливитe...!!!
  • 88 Vai

    0 5 Отговор

    До коментар #67 от "Цар Симеон Велики":

    И ти ще си гръмнат
  • 89 Ventura

    5 0 Отговор
    И какво излиза, че си е поръчал много скъп ковчег!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Нова

    3 1 Отговор
    Браво бе. Защо триете коментара? Или за вас истината е компрометираща? Е значи за модератора. този е "император", но не и за нормалните бълг. граждани.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Компетентенкомпоненткомпозиракоментар

    11 0 Отговор

    До коментар #73 от "Маузера":

    Мухъл, всеки с държавен гръб по онова време е можел да бъде на негово място. Не разбирам за какво сърце и какви топки ми говорите.
  • 95 Драгунов

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "Маузера":

    Ми 70% от българите са в това положение заради мутри работодатели като този! И за разлика от него може да са бедни но са живи нали?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Vai

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    А твойто знаеш ли къде е
  • 98 стоян

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Другия с коня":

    До 22 ком =И във всеки завод имаше назначен човек от кумунистите дето се занимаваше с внос износа за чужбина -изнасяха продукция обаче парите отиваха по странични сметки а не в фирмата=и така ги източиха и окрадоха заводите
  • 99 СИК И ВИС

    5 0 Отговор
    СА ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ ДО ДЕН ДНЕШЕН !
  • 100 С една дума

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "С две думи":

    МАФИЯ
  • 101 Vai

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "Маузера":

    Евала
  • 102 Златната тръбичка

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Обективно":

    И после кажи как Шмъркинатора Слави се изкара чист от наркотици с тест на урината на Маестрото най-вероятно!
  • 103 Имате грешка

    0 0 Отговор
    Първата поръчково и показно ликвидирана мутра е Стефан Мирославов Крушата. В ноща на убийството на Илиев охраната му няма оръжие. Проверете си инфото. Вече има трима души починали точно преди среща с Учиндолеца.