1 Май, 2020 10:11 5 602 36

20-годишен лети със 132 км/ч по пловдивски булевард

  • пловдив-
  • джигит-
  • мвр

Камерите са го "уловили" малко след 20 часа

20-годишен лети със 132 км/ч по пловдивски булевард - 1
Снимка: МВР

20-годишен от Свиленград е засечен вчера вечерта около 20 часа да лети по булевард в Пловдив със 132 км/ч, съобщиха от полицията. Камерите са го "уловили" малко след 20 часа.

Младежът, управлявал "Фолксваген", ще бъде глобен с 950 лева и ще му бъде отнета книжката за три месеца. Миналата неделя камерите засякоха на два булеварда в града 49-годишен пловдивчанин с да шофира със 120 км/ч. Той е санкциониран 1650 лева, а книжката му ще бъде отнета за 6 месеца.

От пловдивската полиция съобщават, че ще бъдат безкомпромисна към нарушителите на пътя и въпреки ангажираността по изпълнение на противоепидемичните мерки, контролът по спазване на Закона за движение по пътищата остава завишен, заканват се от МВР.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    50 2 Отговор
    И тоя дърпа дявола за опашката

    Коментиран от #4

  • 2 Свети Петър

    23 1 Отговор
    По-точно е в чакалнята, нали за ада или рая
  • 3 Ончо

    37 3 Отговор
    Сещам се за едно мъчение което може да бъде приложено на такива провинили се водачи и то е следното:
    В продължение на един месец по 8 часа на ден да седи и да гледа автомобилни катастрофи в следствие на превишена скорост.След проведения курс гарантирам,че ще се откаже да шофира въобще.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Kirumo

    17 36 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Не знам дали някога сте били в Пловдив, но има прави пътища с по две и три ленти с разделителна мантинела, които на практика са извън града, без светофари, без пешеходни пътеки с прекрасна видимост надлъж и нашир, които се водят градско и ограничението е 50км/ч!? Ако бяхме в Германия, тези пътища щяха да са с ограничение 130км/ч.

    Коментиран от #13, #16, #19

  • 5 Хлъц

    41 3 Отговор
    Да ви имам Законите и техните" възпиращи" действия! Примата кара в градски условия,по вечерно време когато има пешеходци,майки с детски колички,възрастни + други автомобили на улицата. И нашата полиция го погалва с 900 лева и три месеца лишаване.Сега гомнъо ще обжалва,и сигурно ще падне на 500 лева.И точно в разгара на лятото,ще дъни газта до дупка.Променете ЗДП драстично бе,Парламентаристи! За такива 5 бона без право на обжалване и за отскок- 3 г без книжка.С алкохол или надрусан- 10 бона и лишаване завинаги.При жертви- затвор и огромни глоби.Не можели да съберат глобите.Ами това са Държавни вземания ,кого заблуждавате? Ако санкцията е 5-10 хиляди директно на ЧСИ .Те това очакват с нетърпение.Ще му вземе и наср,аните гащи от зад,ника! За парно,вода съдирате кожа от беднотията.Там ЧСИ може.За такива- не!

    Коментиран от #8

  • 6 Kirumo

    6 31 Отговор

    До коментар #3 от "Ончо":

    Реално няма нито една катастрофа в следствие на превишена скорост. По тази логика трябва да заключим, че всички самолетни катастрофи са заради превишена скорост!? Скоростта е фактор, но никога не може да бъде главна причина. Главната причина винаги е, или грешка на водача, или технически проблем.

    Коментиран от #12

  • 7 Kirumo

    2 24 Отговор

    До коментар #3 от "Ончо":

    Реално няма нито една катастрофа в следствие на превишена скорост. По тази логика трябва да заключим, че всички самолетни катастрофи са заради превишена скорост!? Скоростта е фактор, но никога не може да бъде главна причина. Главната причина винаги е, или грешка на водача, или технически проблем.

    Коментиран от #28

  • 8 Kirumo

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хлъц":

    Ще те питам когато си мислиш, че си караш извън града и те пипнат някъде с над 100 и се окаже, че по закон се води градско.
  • 9 От глоби не ги е страх!

    15 0 Отговор
    Мисля че ако го обладават в продължение на 3-4 дни, може и да вкара акъл в тронската тиква!
  • 10 ристю

    11 5 Отговор
    Така е, Пловдив има няколко прави отсечки,основно за излизане от града.Там може да се кара и с 200 километра в час. Никой от управата на града не го е еня тези пътища да се обезопасят,да има "легнали полицаи",камери,полицейски постове и ред в движението на превозни средства.
  • 11 Лекар БГ

    27 0 Отговор
    Кошмарът с М.Цветков.Катастрофата пак наоколо,с 22 годишен с черен джип БМВ.Разградски бик,син на тотомилионер,фучи със 150 в града.Пловдивска Мазда обикаля чарка с над 140.Пиян габровец,помила местна аптека.Четирима около 20 годишни,катастрофират тежко на Околовръсния.Във Варна,дрогиран удря велосипедист.Тежка катастрофа на 22 годишен между Варна и Добрич.Има и жертва.
    Докато родната полиция варди КПП-та,паркове и градинки,разпищолването по пътища,улици и булеварди е епидемично.Млади,агресивни,нагли"майсторчета"демонстрират "умения".С мацката до него,направил две-три линийки-елате ме вижте,ла-ното на Републиката,как ви е-вам ма-ата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гого

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Kirumo":

    Ако бяха в Германия,щяха да бъдат ограничени до 80 км или максимум 100.Знам за кои пътища говориш в Пловдив,не е нормално да са ограничени до 50 км. В лошия соц . а и до към 2000 та година ,че и още ,такива пътища бяха със ограничения от минимум 60 ,максимум 80. И нямаше катастрофи в рамките до 80 км/ч. Е,караше се по тях с 90/100 понякога и ако те засечаха катаджиите отнасяш 20 кинта фиш .Но да не забравяме все пак че нивото на шофьорите беше по добро,вследствие на доброто обучение още от курса ,хората бяха по възпитани,толерантни ...а и нямаше чак толкова много автомобили.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бачо

    15 0 Отговор
    какви 3 месеца ? я при такива случаи да се взема минимум за 5 години и то при положение че само това му е провинението,а недай си боже и да направи птп,се отнема до живот и затвор и да видим дали няма да има промяна в манталитета
  • 16 333

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "Kirumo":

    Сещам се за карловско, пещерско, голямоконарско, асеновградско, кукленско, цариградско шосе. В последните години бяха урбанизирани с много обекти, излизащи коли и пешеходци. Ако по тях всеки дъни със 130 катастрофите и труповете ще са всеки 4ас...
  • 17 вуйна

    9 0 Отговор
    Малко му е!!!!
  • 18 Random

    1 13 Отговор
    Аматьор, аз още на 19 вдигнах двеста на северната скоростна с миниван.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мим

    14 0 Отговор
    Няма 950 само ,вземате му книжката за 1 год.най малко,щото той е потенциален убиец,ако беше излязло някое дете да пресича,а и не само какво ще стане.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Евмолпеец

    11 0 Отговор
    А бе вие луди ли сте? Питам защитаващите лайненцето и твърдящите, че имало такива места, в които можеш и с 200 да караш?!
    Има принцип още от римското право - ЛОШ ЗАКОН, НО ЗАКОН!
    Забранено ли е? Забранено!Нарушаваш - айде у лево, у панделата.
    Иначе - още много ще си отидем като Милен Цветков
  • 23 Властовите мутри,знаят ли,че за такова

    13 0 Отговор
    престъпление/криминилизирано/,в САЩ,полицията мята отрепката на предния капак,слага му прангите и до 24 часа е осъден и е в затвора. Или криминалните престъпници в мутренската кочина смятат това за “недемократично”?
  • 24 гост

    8 0 Отговор
    В София всеки трети по околовръсното е с такава скороат.Тук става въпрос за манталитет.Притискат другите водачи ако не им освобождават лентата,а това че са с превишена скорост изобщо не ги смущава.Проблема е ,че нарушителите са едни и същи...Трябва да има по-строги мерки за рецидив.
  • 25 Към някоя баба

    4 1 Отговор
    Е летял сигурно....! (То сега е неудържимо модерно...!)
  • 26 Шайба

    6 0 Отговор
    Това стана масово явление навсякъде,в нашия град например след 10ч кога всички се приберат по дупките,отвън почват да пилят гуми и да карат като бесни по тесните градски улици,няма полиция,няма контрол,няма нищо,явно ги оставят да изпуснат парата иначе кой знае накъде може да избие,населението масово изтрещя вече.
  • 27 GG1989

    5 1 Отговор
    АКО не беше корумпирана държавата можеше и да имаме правови закони като в развитите държави - 25 до 50% от средната заплата за първо нарушение и ефективна приъда от 2 до 12 месеца за второ без право на обжалване при прескачане на разрешената скорост с над 40 км/ч.

    Тъй като автопарка се обновява вече скорост до 70-80 доста рядко е фатална, проблема е, че катастрофите с летален край са от типа АЗ МОГА с по 130+...
  • 28 мушмул

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Kirumo":

    То всичките дето са се забили в дървета и мантинели са заради техническа неизправност !!!
    Ако бяха карали нормално щяха да имат време да реагират !
  • 29 така така

    1 3 Отговор
    хахаха лети със 130 км/ в час.
    е то значи аз постоянно съм със сврухзвъкова скорост към работа.
  • 30 нервен ( разбивача на тролове )

    1 0 Отговор
    Къде са тия камери бе ?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Kirumo

    4 1 Отговор
    Ще ви бъзна още малко, като ви задам един въпрос, но искам честни отговори. Кога за последно сте виждали тежка катастрофа (с жертви) с истински спортен автомобил в България? Защото аз за последно видях такава преди 12 години. През тези 12 години се изтрепаха хиляди неуки хора със скапани и бавни коли и явно нито един, който кара бърза и хубава кола, а никой авто ентусиаст не си взима расов спортен автомобил за да го кара с 50км/ч. Тези коли се купуват от хора, за които шофирането е начин на живот. От тук стигаме до извода, че авто ентусиастите могат да карат бързо и не предизвикват катастрофи. Но Бай Ганьо с "мощната" Вектра/Голф веднъж вдига 120 и умира в следствие на това, че не може да кара бързо и всички скачате срещу скороста и спортните автомобили. П.С. : Да уточня, че тук не ви говоря за някакъв СУВ с някакви си смешни (за СУВ) 250-300 коня. Тук говоря за коли от рода на Mazda RX-7/8, MPS3/6, Мицубиши ЕВО, 3000ГТ, Нисан 350Z/370Z/Silvia/Skyline/GT-R, Porsche 911, Subaru Impreza WRX STI, Toyota MR-2, Supra.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Jsb

    0 0 Отговор
    Не мисля че е нормално да си караш с 130км/ч в града!Обаче познавам само един човек,който не е нарушавал ограничение на скоростта в България (между другото е бивш полицаи с висок чин).Според мен неадекватните ограничения на скороста у нас в много случаи са предпоставка за ПТП-започват да те изпреварват на забранени участъци от пътя!Ходил съм в Германия,но не се сещам за такива ограничения,които да не са съобразени с условията на пътя...Не видях и мотористи ,които да смятат маркировката на пътя за лента за мотоциклети и да не спазват ограничение на скорост!Колко от вас не са превишавали ограничение на скорост,не са изпреварвали неправилно ,не са спирали/паркирали неправилно в БЪЛГАРИЯ ?Ако има има такъв човек ще ми е интересно да се запознаем!
  • 35 Какво какво

    0 0 Отговор
    Нещо не мога да хвана логиката!
    За скорост 120км санкцията е 1650 лева и 6 месеца без книжка!
    за скорост 132км - 950лв и 3 месеца без книжка!
    Декек с колкото повече караш, толкова по-малка е санкцията!

    Коментиран от #36

  • 36 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Какво какво":

    Онзи с Маздата е хванат два пъти от две различни камери и получава две глоби и срокът за който остава без книжка се удвоява.