3 Май, 2020 11:11 2 105 13

КПКОНПИ разследва общински съветник от Гоце Делчев за конфликт на интереси

  • кпконпи-
  • сотир цацаров-
  • корупция

Решението подлежи на обжалване

КПКОНПИ разследва общински съветник от Гоце Делчев за конфликт на интереси - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/започна разследване срещу общински съветник в Гоце Делчев. Сигналът до комисията е подаден от съветници от местния ОБС и според него местният парламентарист в качеството му на адвокат, осъществява правно обслужване на болницата в града и в същото време участва в приемането и гласуването на решения, свързани с бюджета на това общинско здравно заведение. Това стана ясно на проведеното преди дни заседание на комисията, оглавявана от Сотир Цацаров. В становището на комисията се казва:

Съгласно Закона за конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни.

Решението подлежи на обжалване или протест по реда на АПК, като установяването на конфликт на интереси с влязло в сила такова решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. За общинския съветник от Гоце Делчев, конфликт на интереси не е установен с факта на образуване на производството – той се твърди и наличието или липсата му подлежи на установяване по предвидения в закона ред, казват от КПКОНПИ.

В болница" Иван Скендеров "в Гоце Делчев в момента се извършва проверка от страна на Инспекция по труда, представители на здравното министерство и прокуратурата, във връзка с множество сигнали за дейността и. Само преди дни здравното заведение отново бе в полезрението на обществеността с протестите на лекарите срещу болничния управител, който бе освободен.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гойко Митич

    15 1 Отговор
    В кочината само прасетата са актуални, Цацаров„Пеевски,Борисов„Каракачанов и т.н.
  • 2 Миро

    14 1 Отговор
    Този охранен и угоен шопар не го бях виждал досега с такава мазна усмивка!!!!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Суджуки

    8 1 Отговор
    Кой ли си го избра този спец човек за който САНИРАНЕТО не е престъпление но е скъпичко!?
  • 6 Капка

    2 0 Отговор
    в море !
  • 7 Ръмпези

    7 1 Отговор
    САМО СЛЕДЕТЕ КАК СЕ РЕДУВАТ...БОРИСОВ, ДОНЧЕВ, ЦАЦАРОВ, ПЕЕВСКИ, ГЕШЕВ И ПАК ОТНАЧАЛО....ДОКАТО ПРЕВЪРТИ НАРОДА НАПЪЛНО...
  • 8 Гост

    5 0 Отговор
    Тоя цацар е много смешен човек, беше си смешен като прокурор, смешен си остана, само с мишоци, завлекли общини с по 10-20 хиляди лева, само с такива се занимава, ама па в крайна сметка затова му се плаща, пълен палячо
  • 9 Отчита дейност за поста,но е по-читав

    1 0 Отговор
    от оня бандит.
  • 10 Георги

    4 0 Отговор
    А тези от Приморско, кога ще ги раследвате ?

    Коментиран от #11

  • 11 Пепи

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Георги":

    Колега и тези тук в Царево и те са за раследване
  • 12 Пунтанара

    5 0 Отговор
    Който слугува на сикаджии не просто сикаджия.
  • 13 Да го подържиш

    0 0 Отговор
    Брава на таз комисия, само тази корупция остана неразкрита.