3 Септември, 2012 13:58 2 915 0

Експертизи потвърждават самоличност на жесток убиец

  • експертизи-
  • потвърждават-
  • самоличност-
  • жесток-
  • убиец-
  • добревци-
  • гаврил петков-
  • ябланица

Те дават основание за процесуално разрешаване на случая с извършеното тройно убийство в Ябланица

Три вида експертизи, назначени от дознател на РУП - Ябланица, са извършили служители на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР. Те са започнали работа в началото на август на базата на иззети веществени доказателства от оглед на местопроизшествие край с. Добревци. Тогава бе намерено тялото на възрастен мъж, разпознат от близките му като 73-годишния Гаврил Петков. При претърсване на района, криминалистите на ОДМВР - Ловеч и колегите им от Ябланица попаднаха на таванско помещение с изоставени няколко кашона и сак с дрехи. В тях бяха намерени и иззети пистолет със заглушител, предоставен за експертиза в института, заедно с други веществени доказателства.
Анализът на експертите от НИКК е потвърдил, че това е оръжието, с което през месец септември 2011 г. е извършено тройното убийство в Ябланица. Направената ДНК-експертиза е показала идентичен профил по пистолета, пълнителя и по четката за зъби.  Тестът е сравнен и с дадена проба за изследване от сина му. Потвърдено е, че 73-годишният мъж е негов биологичен баща.
Заключенията на експертизите дават основание за процесуално разрешаване на случая с извършеното тройно убийство в Ябланица. Материалите ще бъдат предадени на окръжната прокуратура.
Припомняме, че сигнал за тежкото престъпление бе подаден в полицията на 19 септември 2011 г. към 22.15 часа. Спор за имот между 73-годишния Гаврил Петков и семейството на сестра му е довел до трагична развръзка, при която на място загинаха синът й на 51 години и 15-годишният й внук. Малко по-късно в болница почина и 70-годишната жена. След извършеното тежко престъпление Петков се укри и бе издирван в продължение на месеци. Преди близо месец тялото на мъжа бе открито край с. Добревци.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА