Last news in Fakti

22 Май, 2020 17:15 2 009 7

15 години затвор за мъж, пребил друг до смърт в Монтанско

  • берковица-
  • вършец-
  • побой-
  • монтана

Пиян след сватба, 32-годишният Н. Г. Н. от Берковица е убил по особено жесток начин 55-годишен мъж от Вършец в родния му град

15 години затвор за мъж, пребил друг до смърт в Монтанско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Окръжният съд в Монтана произнесе присъда от 15 години "лишаване от свобода" за 32-годишния Н. Г. Н. от Берковица, убил по особено жесток начин 55-годишния К. И. И. от Вършец.

Според събраните по делото доказателства престъплението е било извършено на 4 октомври 2015 г. на улица "Република" във Вършец. Н. Г. Н. , който предишният ден бил на сватба, а след това на дискотека и употребил голямо количество алкохол, се скарал на улицата със срещнатия малко преди това 55-годишен мъж и му нанесъл жесток побой с юмруци и ритници в областта на главата и гръдния кош.

Според пато-анатомичната експертиза жертвата издъхнала от множество тежки наранявания - разкъсно-контузни травми, фрактури на ребра и кръвоизливи в мозъка, които довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност и фатален край. Така Окръжният съд в Монтана признава Н. Г. Н. за виновен в умишлено умъртвяване с особена жестокост на К. И. И. и го осъжда на 15 години затвор, които да изтърпи при първоначален "строг режим".

Съдът постанови още подсъдимият да заплати на Д. К. И. - син на убития, 100 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди от престъплението, и на съпругата на жертвата Б. И. И. и дъщеря му В. К. И. по 80 000 лева обезщетения. Н. Г. Н. е осъден да плати и 4816,14 лева на ОДМВР-Монтана като разноски по досъдебното производство, както и 10 400 лева на Окръжен съд – Монтана – държавна такса по уважения размер на гражданските искове.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – София в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма да върне убития

    25 0 Отговор
    До живот без замяна и да работи най–тежката работа. Що се отнася за обезщетенията на близките и съдебните разноски –куче влачи, диря няма, та само по закон е написано.
  • 2 Будалата

    21 0 Отговор
    Малко е 15 години. Пари мяма да плати нищо и ще излезе след 8 години. Те това ви е правосъдието.
  • 3 Опа

    20 0 Отговор
    15 години може би е максималната, не знам, малко са. Но може ли някой да ми обясни от къде ще еземе този убиец тези пари 100 000+80 000+80 000+10 400лв или само така си пишем, да изглежда присъдата по тежка?

    Коментиран от #4

  • 4 Абсурдистанска реалност.

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Опа":

    Само така си пишем.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Лошото е ,че няма да работи и ще го храниме ние
  • 7 Хммммм

    0 1 Отговор
    тоя е индианец.