29 Май, 2020 15:54 8 619 11

Балчишки сводници пребивали зверски проститутки в Полша

  • сводник-
  • балчик-
  • полша-
  • кадир сали

Кадир Сали беше в групата на дузината особено опасни престъпници с български корени в района на Поморието

Балчишки сводници пребивали зверски проститутки в Полша - 1
Снимка: Shutterstock

Обвинителен акт срещу 53-годишния жител на Балчик Кадир Сали за търговия с хора и получаване на приходи от проституция е внесъл в Окръжния съд в Гданск прокурор от Поморския отдел на Департамента по въпросите на организираната престъпност и корупцията, съобщи говорителката на Националната прокуратура на Полша Ева Бялик, цитирана от в. Монитор.

Текстовете от НК, по които е обвинен Сали предвиждат до 15 години затвор.

Кадир Сали беше в групата на дузината особено опасни престъпници с български корени в района на Поморието, издирвани от години, но се укриват от правосъдието. Сали и брат му Павел П. бяха обявени за издирване преди пет години. Третият член на бандата им беше синът на Кадир – Сашо С.

Тримата мъже си устроили царски живот в Поморието, на брега на Балтийско море в Северна Полша като завъртели мрежа от три проститутки – две с български паспорти и една полякиня. Това станало между юли 2013 и септември 2014, когато прехвърлили в страната две жени от България, а на място наели и една местна.

Шеф на „предприятието“ бил Кадир, но всеки персонално отговарял за една от проститутките, но живеели шестимата в обща комуна. Парите отивали за покриване на разноските за жилище и помещение за секс, храна и луксозни стоки за мъжете. Когато се налагало Кадир Сали да отсъства главен сутеньор били синът му или брат му.

Проституиращите жени с български паспорти в Полша вероятно са стотици, но случаят с групата на Сали бил по-особен заради жестокостта, която мъжете прилагали спрямо жертвите си.

При най-малкото непослушание жените били пребивани, унижавани. Когато и това не помагало, волята им била пречупвана с глад. Гладуването било най-честото наказание на една от жертвите, която изкарвала и най-малко пари с тялото си. Според прокуратурата жената търпяла, защото не знаела нито дума на полски, не разполагала с никакви пари и нямала възможност да се върне в родината си. Освен, че трябвало да проституират, жертвите на групата трябвало да се грижат и за домакинството на тримата мъже, да перат, чистят и готвят.

Дейността на шайката била разбита от граничари от Морския отдел на Граничната стража на Полша през есента на 2014, когато една от проститутките не издържала и проговорила пред полицаи. При акция на граничарите бил арестуван Сашо С., но баща му и чичо му успели да избягат. Кадир Сали бил открит в Балчик и арестуван по Европейска заповед за арест през декември м. г., след което го предали на поляците. Павел П. продължава да се издирва. Сашо С. е осъден още през 2016 година на 3 години затвор и парична глоба.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    21 1 Отговор
    Сали и брат му Павел ???

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Е па

    35 2 Отговор
    То хубаво,ама що не питате ,кой точно МВР- шеф му държеше чадърчето на Кадир Сали!???? Колко бугарски шкафчета и политици покрай Кадирчо напълниха банковите си сметки!????В Полша обаче номерата като в кочината,НЕ МИНАВАТ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    2 0 Отговор
    И как го издирвате?
  • 11 Дайте нещо за Акулите

    4 0 Отговор
    Цаци. Само 3 труженички из некой мургав квартал.