1 Юни, 2020 20:45 4 783 9

Откриха нови два тира с отпадъци

  • червен бряг-
  • отпадъци

Те са намерени в дере до село край Червен бряг

Откриха нови два тира с отпадъци - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Нови два тира с отпадъци от акумулатори са открити от полицията днес в дере до село край Червен бряг, съобщи Нова ТВ.

Вчера в района пък бяха намерени 60 тона отпадъци. Проверява се, дали боклукът има нещо общо с дейността на групата за търговия с отпадъци, която беше разкрита преди дни.

А късно снощи спецсъдът остави в ареста петима от задържаните за аферата с боклуци, включително бизнесмена Атанас Бобоков и заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

След заседание, продължило повече от 8 часа – съдът откри данни за престъпна група, търгувала с отпадъци. Тезата на обвинението за незаконен внос на отпадъци, фиктивни сделки и връзка с фирмата на Бобокови „Монбат“ се подкрепя от двама защитени свидетели и двама от самите обвинени.

„Целта е користна. Користна цел, въпреки че тук защитата много ожесточено отстоява тезата, че обвинението е негодно. Разбира се, това е тяхно право”, заяви прокурорът по делото Генка Брезашка.

Красимир Живков е освободен от длъжността зам.-министър на околната среда и водите

Нещо повече – пред съда от прокуратурата посочиха, че част от обвинените са кадрували в екоинспекцията в Плевен. А защитата на заместник-министър Красимир Живков посочи, че друг заместник-министър е подписвал документите за отпадъците.

В съда всички обвиняеми твърдяха, че не се познават. Или ако са се виждали, то е било един или два пъти.

„Прокуратурата не изнася никакви факти за престъпни действия на Атанас Бобоков. Никакви! Ще сложат кръст на един снежнобял бизнес, на един авторитет, който се изгражда десетки години в страната и в чужбина”, заяви адвокатът на Атанас Бобоков - Илиян Василев.

Новооткритите 60 тона отпадък край Червен бряг може да имат общо с обвиняемите. Става дума за бали с остатъци от електроника и акумулатори.

„Това не е от вчера. По-скоро в рамките на 2-3 години”, коментира експертът в Община Червен бряг Данаил Тоновски.

Пред съда Атанас Бобоков заяви, че разпространеният от прокуратурата списък с имена на известни личности и отбелязаните милиони е преписал от книгата „Haй-бoгaтитe бългаpи“.

„Има много версии. Те ще бъдат обективно, подробно изследвани и анализирани”, допълни прокурор Брезашка.

Дали петимата обвинени ще останат задържани, ще реши окончателно апелативният спецсъд.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗРОДИ

    35 2 Отговор
    ГЕРБАВИ !
  • 2 ърт

    35 3 Отговор
    боклуците от кофите за боклук.Еми скоро него ще го дишаме.Това бг-Станът.Протестите в щатите ,а скоро и тук надявам се народа да се събуди от 30 годишно спане.
  • 3 РЪМПЕЗИ

    11 4 Отговор
    В СТРАНАТА МНОГО ЧЕСТО СЕ ПРАВИ ОТ МУХАТА СЛОН..ТАКА РАЗКОНЦЕНТРИРАТ ВНИМАНИЕТО ОТ ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ...ЕМИ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА...НА ВАШАТА СЪВЕСТ ЩЕ ТЕЖИ...НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИМА И УТРЕ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СТОЯН

    25 0 Отговор
    12 Мотриси с бали боклук –всеки ден към циментовия във Врачанско! Едва ли е само Софийски...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бойко кари затрие Монбат

    8 1 Отговор
    Хептем ще западне северозапада...
  • 8 Да бе да...

    4 0 Отговор
    Ко са праят на умрели лисици?!? Червен бряг е едно голямо село и всичко се знае там!!! Ма си мълчат щот някой е взел кинти...
  • 9 Булгарбаши

    4 0 Отговор
    Ами това ни е тъй наречения елит(боклуци) и национално "отговорен "капитал ,направо за бесилката.Прави са били навремето за чорбаджията изедник.