Last news in Fakti

2 Юни, 2020 15:06 2 043 2

Докера влиза в ареста за убийство отпреди 2 години

  • божидар стоилов-
  • докера-
  • убийство-
  • мариана димитрова

Той е обвинен в убийството на 32-годишната Мариана Емилова Димитрова

Докера влиза в ареста за убийство отпреди 2 години - 1
Снимка: Shutterstock

53-годишният Божидар Драганов Стоилов от Кюстендил, познат с прякора Докера, е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за убийство на млада жена преди две години. Окръжен съд – Кюстендил проведе разпоредително заседание по делото с обвиняемия за убийство в условията на опасен рецидив предвид многобройните осъждания на Докера, съобщи struma.bg.

Той е обвинен в убийството на 32-годишната Мариана Емилова Димитрова, извършено в Кюстендил на 13.05.2018 година. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15-20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Мариана бе заклана през 2018 година през месец май, а трупът ѝ Докера скри в мазето на ул. „Априлско въстание“. Тялото на жената бе открито десет дни по-късно в найлонов чувал.

Съдът одобри съгласие за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите – 28 на брой, и вещите лица, изготвили 4-те експертизи, с изключение на вещото лице д-р Николчев, автор на съдебномедицинската експертиза.

Петчленен състав под председателството на съдия Надя Георгиева промени мярката за неотклонение на обвиняемия от „подписка“ в „задържане под стража“. Докера е осъждан многократно, излязъл е от затвора през април тази година. Определението беше изпълнено незабавно от служители на съдебна охрана. То може да се обжалва пред САС.

Съдът конституира като частни обвинители майката и малолетния син на пострадалата и допусна за съвместно разглеждане в съдебното производство гражданските искове на близките на починалата Мариана Емилова. Майката и синът /на 11 години/ претендират за по 100 000 лв. обезщетение от подсъдимия за преживените болки и страдания, а бащата и двамата братя на пострадалата предявиха граждански искове за по 50 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил насрочи делото за убийството на кюстендилката за 5 юни от 14 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Психопат,убиец