Last news in Fakti

3 Юни, 2020 09:20 3 240 26

Шофьор е заплашил с пистолет друг в движение на АМ "Тракия"

  • пистолет-
  • ам тракия-
  • заплаха

В съда нарушителят е бил освободен от наказателна отговорност и се е разминал само с глоба в размер на 1000 лева, тъй като направил самопризнание и изразил съжаление за стореното

Шофьор е заплашил с пистолет друг в движение на АМ "Тракия" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Водач на лек автомобил BMW е заплашил с пистолет шофьор на микробус в движение на автомагистрала "Тракия", тъй като лявата изпреварваща лента не му била освободена достатъчно бързо.

Случилото се е от 13 октомври м.г. Мъж от Асеновград тръгнал за село Строево, тъй като имал лична работа там. Той управлявал бус Mercedes Sprinter, а до него, на предната дясна седалка бил негов приятел.

Шофьорът преминал през околовръстния път на Пловдив, след което се качил на магистралата, където смятал да кара до разклона за Карлово. Мъжът управлявал автомобила в дясната лента. Карал със скорост около 110 км/h и след около 3 километра настигнал тежкотоварен камион, който карал с около 90 км/h. Шофьорът дал мигач и погледнал в огледалото. Видял в далечината лек автомобил, движещ се в лявата лента, преценил че е далеч и започнал да изпреварва камиона.

Приближаващият се отзад автомобил бил BMW 530i, управляван от обвиняемия. Той пътувал от София за Казанлък и се движел с висока скорост. Докато буса се намирал успоредно с камиона, обвиняемият го настигнал и започнал да подава светлинни сигнали, подканяйки го по-бързо да му освободи пътя.

Шофьорът на буса не увеличил скоростта си, но веднага след като изпреварил товарния автомобил минал вдясно. Нарушителят обаче само се изравнил успоредно с буса. Свалил стъклото на предната дясна врата и насочил към мъжете в буса сигнално-газов пистолет марка "Zoraki 918-В" (9х22 мм).

За кратък период от време автомобилите се движили успоредно на около два метра разстояние един от друг. Тъй като прозорецът на предната лява врата на буса също бил свален, мъжете ясно видели насоченият срещу тях пистолет, който приличал на боен.

Освен че насочил пистолета, обвиняемият отправил по адрес на другия шофьор обидни и нецензурни думи, задавайки му също така въпроса дали иска да го застреля. Водачът на буса увеличил скоростта, за да се измъкне от създалата се ситуация, но обвиняемият отново се изравнил с него, продължавайки да държи пистолета насочен, като същевременно не спирал отправянето на обидни и нецензурни думи по негов адрес. Виждайки в този момент, че шофьорът на буса е достатъчно притеснен, обвиняемият рязко увеличил скоростта си на движение и се отдалечил напред.

Стресираният водач веднага звъннал на тел. 112. BMW-то било установено от служители на районното в Казанлък, а шофьорът – задържан за изясняване на случая. Той доброволно предал пистолета и 30 патрона.

Мъжът е бил изправен пред съда в Пловдив в края на май. Пред магистратите признал вината си и казал, че съжалява за стореното от него. Нарушителят е бил освободен от наказателна отговорност и се е разминал само с глоба в размер на 1000 лева, тъй като направил самопризнание и изразил съжаление. Освен това бил с чисто съдебно минало, без криминални регистрации и съдействал за разкриване на обективната истина.

Решението на съда може да бъде обжалвано.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А колкохора преди това е заплашвал

    42 2 Отговор
    Това изясни ли се в съда? И този със Спринтера, защо не го е блъснал да си дойде на сайбията?
  • 2 То е ясно

    65 2 Отговор
    У нас с BMW се отъждествяват предимно селските парвенюта,комплексарите и хората със сексуални смущения.Не случайно в повечето тежки ПТП-а почти задължително присъства модел на тази марка.
  • 3 Пи пи

    58 0 Отговор
    С ТАКОВА НАКАЗАНИЕ. УТРЕ ПАК ЩЕ ГО НАПРАВИ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Според мен това е заплаха за убийство

    31 5 Отговор
    Не се ли на казваше с 3 години затвор?
    Но какво да говорим, след като оставяме мутрите да управляват държавата ни. Как да се държи по друг начин и последния охлюв-простак с газов пистолет. НИЕ СМЕ ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ВЪСТАНЕМ И ДА ИЗРИНЕМ КОЧИНАТА! НА БУНТ!
  • 6 гост

    26 0 Отговор
    Това се случва, често на магистралата, само дето не всеки вади пищова.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 психо

    27 0 Отговор
    Какво като бил с чисто съдебно минало? Явно не му пречи да се прави на бабаит. Ако беше убил някого и си признае щяха да го осъдят условно ли? Ей затова ще има такива комплексари, който ще мигат с фарове и размахват пистолети...
  • 10 Жалко

    28 0 Отговор
    Имената на пострадалия ги пишат, а на виновника престъпник не.
    Що така?
    Ако виновния беше бял без връзки и без много пари каква щеше да е присъдата???
    Мафия и дълбока държава .
    Трябват бунтове .
    Без натиск от улицата все по зле ще става.

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ...

    26 1 Отговор
    Опит за убийство 1000 лв .... нарушаване на карантина от здрав човек без досие 10 000 лв..логика на ганьо тиквата
  • 13 WTF

    14 0 Отговор
    излиза, че законите са направени в полза адвокатите(да лапат пари от виновни), и който има пари се отървава с глоба... понеже имал чисто съдебно минало и изразил съжаление
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ИВАН

    14 1 Отговор
    Нарочно цари разделение в обществото, нарочно се отхранват и отглеждат мутри престъпници, и не само в България е така ... време е народите да вземат положението в свои ръце
  • 16 Истински се кефя на пича с BMW-то

    2 8 Отговор
    Как ми се иска и аз да съм такъв гъзар

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мим

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Жалко":

    Да и на мен ми прави впечатление,че обикновено името на престъпника се крие.Доколкото разбрахме,че е от Казанлък,а там е завод Арсенал, който бълва всякакви оръжия и мафията ги разпространява..
  • 19 На такива боклуци

    13 1 Отговор
    Мястото им е затвора. ТОВА е опит за убийство, никъде в БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ такива неща не може да се случва. ПРОСТО изчакват хората да преминат в дясната лента и продължават. НО ПРОСТАКА започва да пресвета с фарове, защото няма два грама мозък в главата. Управляващите са ни прости и народа няма как да бъде умен.
  • 20 Абсурдистанска реалност...

    5 1 Отговор
    ...и абсурдистанска правна система.
    Дайте номера на бНвето да му се порадваме за сметка на собственика му.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.