3 Юни, 2020 17:00 3 376 2

Обвиниха трима от разбитата в Добрич група за оръжия

  • добрич-
  • организирана престъпна група-
  • оръжия

Групата е действала от началото на 2019 г.

Обвиниха трима от разбитата в Добрич група за оръжия - 1
Снимки: МВР

Специализираната прокуратура обвини трима души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на незаконни огнестрелни оръжия. Акцията бе проведена вчера в Добрич.

Двама от участниците са задържани на 2 юни 2020 г. в Добрич при специализирана полицейска операция в момент на продажба на 12 оръжия - пистолети и картечни пистолети.

Третото лице, за което има доказателства, че е част от престъпната група, е извън страната и спрямо него ще бъде изготвена Европейска заповед за арест.

В хода на действията по разследването в Добрич са престърсени 8 адреса.

Обвиниха трима от разбитата в Добрич група за оръжия

Там е намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни оръжия. Иззети са 4500 лева и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2019 г. И тримата обвинени са осъждани за тежки умишлени престъпления.

На двама от тях е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За всеки Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиниха трима от разбитата в Добрич група за оръжия


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без име

    2 0 Отговор
    Напишете имената и адресите..

    Коментиран от #2

  • 2 Ха-ха

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Без име":

    Ако ще купуваш, закъснял си.