Last news in Fakti

3 Юни, 2020 17:36 4 684 9

15 души арестувани при спецакция в Ямбол, 8 в Павликени

  • задържани-
  • арестувани-
  • акции-
  • ямбол-
  • павликени

Трима от задържаните са извършили в съучастие две взломни кражби от автомобили, паркирани на улиците „Илинден“ и „Сливница“ в Ямбол

15 души арестувани при спецакция в Ямбол, 8 в Павликени - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Специализирани полицейски операции за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасността на движението са проведени на териториите на област Ямбол и Павликени.

В хода на операцията в Ямбол са проверени 768 души и 434 МПС. Задържани са 15 лица Разкрити са 14 престъпления - кражби от частни имоти и леки автомобили, противозаконно отнемане на автомобил, притежание на наркотици, управление на МПС след употреба на наркотични вещества и са предявени обвинения по още 7 дела, образувани в предходни периоди. Извършени са проверки на 22 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти.

Установена е съпричастността на 14 души към кражба на голямо количество слънчогледова отсевка от производствена база в областта, като е повдигнато обвинение на двама от тях.

Разкрито е противозаконно отнемане на товарен автомобил, извършено през нощта на 10 май в областния град. Извършителят е направил самопризнания за извършеното деяние.

Трима от задържаните са извършили в съучастие две взломни кражби от автомобили, паркирани на улиците „Илинден“ и „Сливница“ в Ямбол. Част от инкриминираните предмети са установени и ще бъдат върнати на собствениците.

37-годишен мъж е задържан за притежание на наркотични вещества. По надлежен ред от него са иззети общо 9 грама марихуана и метамфетамин. В рамките на образуваното досъдебно производство той е привлечен в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа.

При проверка в два търговски обекта е установено, че се предлагат за продажба спортни дрехи и обувки, носещи търговска марка и знак „Адидас”, „Найк“ и „Пума“, без съгласието на притежателя на същите, за които търговците не са представили документи за произход. Иззети са общо 69 артикула. Образувани са две преписки за предварителна проверка.

В два частни имота в ямболско село са установени 54 складирани автомобила, излезли от употреба. Установено е, че та са придобити от физическо лице, което няма регистрация като търговец по реда, определен от ТЗ, както и издадено Разрешение за извършване на дейности с отпадъци от излезли от употреба МПС. Проверката по случая продължава.

В рамките на акцията са съставени 98 акта за установени административни нарушения и са наложени 200 глоби по фиш.

При специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на РУ – Павликени са проверени 120 автомобила, 140 лица и 7 адреса в селата Върбовка, Бяла река и Сухиндол. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата и 4 - по Закона за българските лични документи, наложени са 50 глоби по фиш. Заснети са 75 видеоклипа за скорост.

С полицейски мерки до 24 часа са задържани 8 лица. На други 13 са повдигнати обвинения, едно от които за закана за убийство. Установени са извършителите на две кражби, част от вещите - предмет на престъпленията, са намерени в домовете им.

Образувано е едно досъдебно производство за незаконно добита дървесина и две бързи производства - за държане на наркотични вещества и незаконно притежание на боеприпаси.

Образувана е преписка за държане на акцизни стоки без бандерол – 300 грама насипен тютюн.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 фен

    13 2 Отговор
    Наближават избори!
  • 3 Komapak

    10 1 Отговор
    300g. Тютюн!!!! Много бре!!! 😂
  • 4 Кой68

    7 1 Отговор
    Защо е кампанийно?Според мен за да е успешна такава вид операций трябва да има ефективна/и присъда/и,а не глоби и условно...Това трябва да е ежедневно...Браво.
  • 5 Усмивката

    6 1 Отговор
    А Владислав Горанов и къщата в Ярема,кога ще проверите

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Боко и ГРОБ

    3 3 Отговор
    Полицията и прокоратурата тормоэят народът не душманите и гадовете нагласено е всичко само да стада Народа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.