4 Юни, 2020 18:07 9 178 6

Мащабна полицейска акция в Своге

  • своге-
  • акция-
  • престъпност

Двама души са арестувани при операцията срещу конвенционалната престъпност, установени са различни нарушения

Мащабна полицейска акция в Своге - 1
Снимка: МВР

Полицейски действия са се провели под ръководството на Софийска окръжна прокуратура и Районна прокуратура-Своге в едноименната община, съобщиха от МВР.

Днешната полицейска операция е била реализирана с участието на служители от ОДМВР-София, РУ- Своге, дирекция „Жандармерия“ съвместно с представители на РИОСВ, НАП, Българската агенция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите и Регионалната дирекция по горите.

В хода ѝ са проверени 242 лица, 11 от които от активния криминален контингент. Съставени са 8 протокола за предупреждение. Задържани са двама. Разкрита е кражба от църковен храм в града, извършена през миналата седмица. На извършителя е повдигнато обвинение, а отнетите вещи са иззети и предстои да бъдат върнати на собственика. 176 са проверените моторни превозни средства. Общият брой на съставените актове и фишове по Закона за движение по пътищата е 56. Връчени са и три електронни фиша.

По икономическа линия, в резултат на съвместните проверки с държавните контролни органи, за установени различни нарушения, от КЗП са съставени 4 акта, от БАБХ - два, от РИОСВ - един констативен протокол и от НАП - два.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъкоплатец

    49 3 Отговор
    Престанете с това " мащабна операция". Това им е работата и за това получават добри заплати и други бонуси.
  • 2 Последния Софиянец

    19 3 Отговор
    Държавата помага на бизнеса.ха ха ха
  • 3 Буко Баламата

    35 3 Отговор
    Бая мащабна е била за двама арестувани.
  • 4 фен

    19 1 Отговор
    Наближават избори!
  • 5 PlimP

    19 4 Отговор
    Своге, този мегаполис и център на световната икономика, с население от 16мил.
  • 6 Доби

    5 1 Отговор
    Хахахаха смешници