Last news in Fakti

5 Юни, 2020 11:11 2 139 2

Задържаха у нас мъж с 10-годишна присъда, издирван от Гърция

  • задържан-
  • издирван-
  • европейска заповед

Той е обявен за издирване с европейска заповед за арест

Задържаха у нас мъж с 10-годишна присъда, издирван от Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

По време на специализирана полицейска операция, проведена на 4 юни от служители на сектор „Издирване“ – ГДНП, е установен и задържан в столицата 38-годишен. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той е обявен за издирване с европейска заповед за арест, като за задържането му е издадена и червена бюлетина от Интерпол по искане на властите в Атина, Гърция.

Мъжът се издирва като организатор на незаконна миграция на граждани от трети страни през територията на Европейският съюз, за което Апелативният съд в гр. Солун му е наложил наказание от 10 години лишаване от свобода и 50 000 евро парична глоба.

Материалите по случая са докладвани на Софийската градска прокуратура за вземане на отношение относно издадената Европейска заповед за арест.

В момента той е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    2 3 Отговор
    Наше момче е българче и е невинно милото то
  • 2 Браво бе тулупи

    4 0 Отговор
    Най после нещо да свършат тия лежачи😂