5 Юни, 2020 13:28 2 779 6

Върнаха в ареста двама от подкупните митничари, хванати на ГКПП "Калотина"

  • калотина

Апелативният спецсъд прие, че е налице опасността да извършат друго престъпление, а именно да окажат въздействие над свидетели

Върнаха в ареста двама от подкупните митничари, хванати на ГКПП "Калотина" - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативният спецсъд върна в ареста двамата разследващи полицаи от Калотина, обвинени за искане и получаване на подкупи, съобщиха от прокуратурата.

Те бяха задържани на 29 май след получаване на част от първоначално поисканите 6000 лева от двама шофьори на таксита, превозвали нелегални мигранти до сръбската граница.

Парите били искани, за да им бъдат върнати задържаните автомобили и за да не им бъде търсена наказателна отговорност за трафик на хора.

Първоначално спецсъдът пусна униформените от ареста срещу подписка, но горната инстанция сметна, че ако останат на свобода, е налице опасност да извършат друго престъпление, а именно да окажат въздействие над свидетели.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божинката

    12 0 Отговор
    Няма толкова просто животно като българският журналист неразличаващ полицай от митничар
  • 2 Петранка

    7 0 Отговор
    За повечето хора, всички, които работят на границата са митничари. Те си нямат и най-малка представа, че освен ГКПП и митница на всяка граница има поне и още 10 други служби.

    Коментиран от #4

  • 3 Петранка

    3 0 Отговор
    За повечето хора, всички, които работят на границата са митничари. Те си нямат и най-малка представа, че освен ГКПП и митница на всяка граница има поне и още 10 други служби.
  • 4 Манаф

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петранка":

    За повечето хора,които работят на границата са подкупни твари
  • 5 LGV

    1 0 Отговор
    И тия ще ги пуснат,само ги разхождат по арестите и след един месец ще ги пуснат,ще бъдат СТРОГО наказани т.е командировани на друга митница те това ще стане!!!!
  • 6 Поп Ириней

    0 0 Отговор
    Така е ,наще полицаи се продават за 2 сребарника