5 Юни, 2020 17:42 2 995 17

Протестиращи разбиха заведения на българи в САЩ

  • разбити заведения-
  • българи-
  • сащ-
  • размирици

Вандалите обаче не са очаквали реакцията на българските мъже

Вандали, използващи протестите след смъртта на Джордж Флойд по време на арест, разбиха два български ресторанта – BG Bistro в Лас Вегас и пицария на българин в Сейнт Луис, Мисури.

Малко след като BG Bistro отваря в четвъртък, вандали започват да мятат столове по високите над 3 метра прозорци, ,пише сайтът bg-voice.

„Няколко човека са започнали да трошат, със железните столове от градината ни, които са отпред. Взели са ги и са започнали да ги хвърлят по прозорците. Всичко е започнало от банката, която е на нашата плаза“, разказва собственикът на BG Bistro Румен Стефанов от Благоевград.

По това време той не е там, но в офиса е неговата съпруга и тяхното бебе.

„Не мога да разбера какво искат от нас – нито продавам маратонки, нито ролекси“, чуди се Румен.

Вандалите обаче не са очаквали реакцията на българските мъже.

„Двама от нашите клиенти са подгонили тези хора, хванал единия. Междувременно момичетата са се обадили на полицията и те се появили до 4 минути и са го арестували. Но другите за съжаление са избягали“, разказва Стефан. Той е твърдо решен да търси правата си по съдебен път.

Инцидентът идва след като заведението три месеца работело само с доставки заради ограниченията от епидемията с COVID-19.

„Добре, че не сме били много заети в този час, че ако тези стъкла паднат върху хората, щеше да стане голяма беля“, казва Румен.

BG Bistro  има вечерна охрана, но никой не е очаквал, че вандалите ще посегнат на бизнеса им през деня.

„Искам това да е предупреждение към всички българи с бизнеси, да си ги пазят и да внимават“, казва Румен.

Във вторник през нощта, 2 юни, пък протестиращи чупят прозорците на пицарията на Пламен Пенчев в Сейнт Луис, Мусури. Заведението е част от веригата Little Ceasars.

„Първо се опитали да счупят големите витрини, но не са успели. Тогава явно решават да счупят прозореца на вратата и влизат през него.“, казва Пламен.

По-рано вечерта той гледа на живо във Facebook как мародерите трошат и грабят други магазини на плацата където се намира ресторанта му, който работи основно с доставка и to go.

„Взели са  един кашон чушки и може би един кашон със сос за пица, коли и фанти.“,  казва Пламен. Вандалите обърнали витрини, потрошили техника.

Сега за Пламен предстоят разправии със застрахователни компании и плащането на  deductable, което ще е изпитание в условията на пандемия и ограничения за ресторантите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    33 7 Отговор
    Утре и у нас има протест на негри и цигани.Трябва да заредя пушката.В Студентски град ми чупиха витрина,ама ги изтръскахме с охраната на дискотеката и си взех парите за ремонт.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Лален

    37 39 Отговор
    Нито ме вълнува на Срефан нито на Румен бистрото пет пари не давам за хора напуснали България, защото те са плъхове напуснали кораба. Знаете ли кои пръв напуска потъващият кораб? Да ви плюя на европейският път!

    Коментиран от #5, #6, #16

  • 4 1234578

    28 17 Отговор
    Чий го дирите в сгромолясващата се Тръмполандия? Бързо се прибирайте у дома, че наближават революция и погроми в цяла Тръмполандия.
  • 5 Ти не си плъх,

    20 10 Отговор

    До коментар #3 от "Лален":

    А Пухльо - средно между мухльо и путьо.
  • 6 Последния Софиянец

    35 14 Отговор

    До коментар #3 от "Лален":

    Тоя хора хранят България.Пращат по няколко милиарда годишно.

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Първият Селянин

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Пий си хапчетата и намали филмите.Взел бил...това да е цървул да го вземеш.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Последния Софиянец

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Първият Селянин":

    Ако имаш заведение в Студентски град всяка вечер си във филма.Добре че се махнах от там.За един месец от 40 стола ми останаха 20.Трошаха си ги в главите.Каубойски бар.ха ха ха
  • 10 Опа

    15 13 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    А, аз си мислех че ти храниш България? И ако случайно хранят теб, мен не хранят. Хляба си го изкарвам в България, трудно но си го изкарвам. А такива като тези задгранични робовладейции, тебе съм им,,,,,,,,,,,,,,
  • 11 Опа

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    И леко с милиардите!!!!!
  • 12 Иван

    13 7 Отговор
    Какво са ви виновни хората не знам, но знам, че вие като сте в българия и взимате активно участие в това за кой политик да гласувате за да се оправи страната, за това да няма корупция или ако сте свидетели или сте жертва на такава да потърсите отговорност по съответния реди положението е меко казано критично бих казал катастрофално! А тези хора могат след времеда се приберат и да направят бизнес да отворят нови работни места за такива като теб!
    Каквато е мечтата на всеки един от тях!
    И не знам за кой кораб говориш титаник или посейдон но и в двата случая хората търсиха спасение за живота си а тези който остават последни са капитаните защото това им е задължението, а не като на наше управници взимат каквото могат и в мужбина къщи хотели коли вили .....! Кретен!
  • 13 fks

    10 12 Отговор
    Тия не са българи ..
  • 14 Той

    4 2 Отговор
    Супер.
  • 15 3355

    20 3 Отговор
    Чета коментарите и не ме учудва защо сме най- нещастни и мизерни. Просто, завистливо племе. Ще си умре от мъка, че хората се оправят навън, рискуват и печеля, а раята само мрънка и чака някой да я изтегли от калта. И се гневи, че няма смелост и гордост да се бори за себе си и децата си. Народе????
  • 16 Диверсант

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лален":

    Приятел, когато в България заплатите бяха 180 лева, работех и извънредно. Ремонтирах Ел.уреди. Изкарвах си по 400 лева на месец. Като дойде свободата си казах Е СЕГА ГЛЕДАЙ КСКВО СТАВА СЛЕД КАТО МОГА ДА ИМАМ ФИРМА.. Оказа се че в България има място само за охранители и компаньонки. Напуснах България след 10 години демокрация и глобализъм доведен до самоубийство. Заклех се никога да не се върна. Напуснах с едни сандали, джинси и няколко тениски. Вземаха ме на работа на следващия ден без да знам една дума.Работил съм по 15 часа за 10 € но от 8 години имам недвижим имот 1200 кв. мт. На 20 километра от 6 милионен град.. Сега се зарових в БГ. сайтове по тая пандемия и акъла ми не побира що за племе е Българина. Между другото всички мизерии които са ми се случили на чужди земи са били от българи
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.