Last news in Fakti

26 Юни, 2020 13:29 3 023 8

Банев се оплака от законова репресия пред съда

  • николай банев-
  • евгения банева

Бизнесменът е обвинен за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари

Банев се оплака от законова репресия пред съда - 1
Снимка: БГНЕС

Николай Банев първоначално се отказа от всички свои защитници на днешното заседание в Специализирания наказателен съд по делото срещу него. След това обвиненият в ръководене на организирана престъпна група, пране на пари и притежание на боеприпаси поиска 30-минутна почивка, за да може да говори с адвокатите си, с които твърди, че не е могъл да разговаря от 5 месеца. В крайна сметка Банев преупълномощи досегашните си защитници и те продължават да го защитават, предаде БГНЕС.

По време на заседанието задържаният бизнесмен поиска да даде обяснения, в които определи делото като бутафорно и заяви, че 20 месеца е задържан под строг тъмничен режим. Той се оплака и от законовата репресия, която се води срещу него.

Банев настоя съдът да му покаже документ за изискуеми и неплатени данъци, за да се оправдае задържането му, за което твърди, че нямат доказателства.

В края на изказването си бизнесменът поиска отвод на съдията и прекратяване на делото. Всичко това обаче бе отхвърлено от съда и определено като неоснователно.

Николай и съпругата му Евгения Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Бизнесменът е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Обвиненията завариха семейството в Ница в края на 2018 г. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември 2018 г. На 26 ноември 2019 г. Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допусна обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от тях на стойност 141 820 225,19 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    БАНЕВИ а колко хора погубихте колко хора покрай вас останаха гладни и на улицата

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ха-ха

    1 6 Отговор
    Ало, Банев сьм..
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    ЕВГЕНИЯ иНИКОЛАЙ БАНЕВИ погубиха много ЧОВЕШКИ СЪДБИ
  • 5 Sssr

    4 3 Отговор
    Растрел това е присъда за такива
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 емо73канар

    1 0 Отговор
    Някой да ме поправи ако греша, но по закон не трябвали след като си арестуван най късно до 8 месеца да ти предявът обвинение и осъдят, или да те пуснат.
  • 8 chi

    0 0 Отговор
    А тия дето се оплакват от Баневи защо никой не ги чува?