28 Юни, 2020 15:27 6 176 15

Убийство в Стара Загора, трима души са арестувани

  • стара загора-
  • убийство-
  • 76-годишен мъж

Смъртта на 76-годишния мъж е настъпила след побой, възникнал при спор за подписване на пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на невръстно дете

Убийство в Стара Загора, трима души са арестувани - 1
Снимка: БГНЕС

Трима души са задържани за умишлено убийство и принуда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната полицейска операция във връзка със смъртта на 76-годишен мъж е била проведена под ръководството на Окръжната прокуратура. 45-годишна жена и 21-годишният ѝ син са задържани за умишлено убийство и принуда. За принуда, в съучастие със задържаните е привлечен и 28-годишен мъж.

Установено е, че на 23 юни, тримата задържани отишли в къща в един от кварталите на Стара Загора, където живеели починалият възрастен мъж и 52-годишният му син. Те се скарали по повод подписване на пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Спорът прераснал побой. След инцидента не бил подаден сигнал в полицията. На следващия ден пострадалият възрастен мъж се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, която повикала "Спешна помощ". В болницата било установено, че мъжът е с хематоми по главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, той е починал на вчера, за което бил подаден сигнал в полицията.

След събраните данни за извършено умишлено убийство, незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора. От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че тримата задържани са съпричастни към извършените престъпления. Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

На 27 юни, във връзка с проведената Специализирана полицейска операция са били проверени общо 169 души, 103 моторни превозни средства, съставени са 13 акта за установяване на административно нарушение, 21 фиша, извършени са проверки в търговски обекти, както и в частни домове във връзка с получена информация за съхраняване и разпространение на наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    43 4 Отговор
    Цигани,сър !!!

    Коментиран от #12, #14

  • 2 Циганин

    31 1 Отговор
    Ясно, това са индобългари от махалите в района!
  • 3 ТТТТ

    23 11 Отговор
    Като остарееме и нас това ни очаква! Дано бойко борисов умре от рак в страшни мъки! ДАНО, АМИН, ДАЙ БОЖЕ

    Коментиран от #13

  • 4 Будалата

    20 1 Отговор
    1200 души издирва родната Полиция ни пази с влезли в сила присъди. Отврат.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    изроди
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 5 Отговор
    някога през уж лошия соц имаше смъртна присъда

    Коментиран от #11

  • 7 Това племе

    13 3 Отговор
    Управия няма. ..и танкове са влизали в шекер махала. .преди 40 години. .боли ги дядовият
  • 8 Поредната типично българска

    2 2 Отговор
    драма
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    психопати
  • 10 21 фиша

    1 0 Отговор
    Не е зле, ама още може за цялата Зара
  • 11 дори ни си го помисляй

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Най- малко сега е нужна смъртна присъда. То при Тошо по се спазваше закона и като изключим народния съд, след седемдесетте години , смъртните присъди наистина бяха на доказани престъпници. Но дали сега сме убедени , че исктинските престъпници ще получат смъртна присъда. При тая съдебна система ще изгорят много невинни.
  • 12 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    И аз това си помислих. Щом казаха ,,хематом' на главата веднага ми ...изплува образа на бит...
  • 13 Истинския ДЖОН РАМБО

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТТТТ":

    КОЙТО КЪЛНЕ ДВОЙНО ДА МУ СЕ ВРЪЩА !!!
  • 14 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Репликата ви е уникална и всеки път обобщава всичко абсолютно точно!
  • 15 Матей

    0 0 Отговор
    Кой продава сигари и алкохола без бандрола,и къф е тоя дядо ,на 75 г.били го по главата,а той-нищо,сякаш е напълно в реда на нещата и в кои махали става така?Разтърчаха се ,подир дъжд качулка и като се обърне колата--пътища много.