Last news in Fakti

30 Юни, 2020 15:20 2 637 7

Отложиха подновеното дело срещу д-р Иван Димитров

  • д-р иван димитров-
  • иван димитров-
  • георги джевизов-
  • жоро плъха

Лекарят, който застреля Георги Джевизов при самоотбрана, не се яви в съдебната зала, тъй като е бил приет в болница

Отложиха подновеното дело срещу д-р Иван Димитров - 1
Снимка: БГНЕС

Отложиха подновеното дело срещу д-р Иван Димитров, който застреля в имота си крадеца Жоро Плъха, съобщава БНТ. Причината за фалстарта беше отсъствието на лекаря, тъй като се оказа, че е постъпил в болница. Д-р Димитров е бил приет в неврологичното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" преди четири дни заради сериозно увреждане на гръбнака.

Днес делото трябваше да стартира отначало с разпоредително заседание, след като преди месец Апелативният съд отмени оправдателната присъда на лекаря и и върна процеса за ново разглеждане от друг съдебен състав. Според съда има противоречия между събраните доказателства.

Д-р Димитров застреля с незаконния си пистолет Георги Джевизов, след като той нахлу в дома му, за да извърши кражба. Трупът на Георги Джевизов - Жоро Плъха беше открит сутринта на 2 март 2018 г. върху капака на автомобил пред сградата, където се намира кабинетът на областния управител на Пловдив Здравко Димитров. Д-р Димитров, който е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив, беше задържан за убийството на Жоро Джевизов.

Арестът му предизвика бурни реакции и протести на различни места в страната. Стотици жители на Пловдив се събраха на протест пред сградата на Второ РУ в знак на протест срещу ареста на доктор Иван Димитров. Впоследствие втори път пловдивчани излязоха на протест в защита на доктора. тя бяха подкрепени от съмишленици в Стара Загора и София. Пред съдебната палата в столицата се бяха събрали над 200 души в подкрепа на Иван Димитров.

През юли миналата година Пловдивският съд го оправда за извършеното убийство, преценявайки, че той не е превишил правата си при самозащита.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1914

    25 3 Отговор
    Доктора-президент

    Коментиран от #5

  • 2 Стига тормоз

    37 4 Отговор
    Прекратете това дело и пуснете доктора– достоен мъж за пример, че в нашенско останаха само плъхове, хлебарки и крадливи свраки.

    Коментиран от #7

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 5 Отговор
    доктора е невинен

    Коментиран от #4

  • 4 Само питам

    2 16 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Наспа ли се? Пили си илачите? Вземи се разходи, че мониторът те облъчва.

    Коментиран от #6

  • 5 защо ще го съдят

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "1914":

    По добре да го наградят за доблестна гражданска постъпка!
    Да съдят Гешев и Прокуратурата.
  • 6 Май ти

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    не си си пил хапчетата, дето ви ги дават по три пъти на ден в Българския хелзинкски комитет!
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стига тормоз":

    Докторът е заплаха за БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи. Мъртвият престъпник си е жива загуба, защото не пълни касичките на всичките по веригата.