Last news in Fakti

5 Юли, 2020 20:30 20 482 45

Съпругата на загиналия полицейски шеф пророкувала адската трагедия

  • станислав станчев-
  • катастрофа-
  • полицейски шеф-
  • пророчество-
  • стих-
  • кремена станчева-
  • хемус

Автомобилът, в който е пътувало семейството, беше пометен от румънски автобус

Стихотворение, публикувано от съпругата на главен инспектор Станислав Станчев, който загина в тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус“, кара хората да настръхват, пише Glas.bg. Само преди 4 дни жената, която в момента се бори за живота си, буквално е пророкувала трагедията. Стиховете са на Добромир Банев и са пропити с толкова тъга и усещане за безнадеждност, че естествено идва един въпрос на ум: Предчувствала ли е Кремена Станчева предстоящата трагедия? 

В понеделник ще е късно
Ах, колко мъка има по света.
Едни се раждат, други се разделят,
а трети са на прага на смъртта,
сбогуват се с последната неделя.

Децата като люляци цъфтят,
а люляците бързо прецъфтяват...
По път поемат, стигат кръстопът,
целуват, мразят, после съжаляват.

И в този непрестанен кръговрат
все не преставаме да бъдем лоши.
Делим се с брадви, както брата с брат,
а чувствата изхвърляме във кошчето.

Едни се любят, повечето не.
Неделята е истински коварна,
пред нея всички сме на колене –
от прашна София до синя Варна.

Преди да цъфне люлякът, преди
ръка невинна цвят да си откъсне,
моли се! Яж! Обичай! Не съди!
Защото в понеделник ще е късно.

(Добромир Банев)

Автомобилът, в който е пътувало семейството, беше пометен от румънски автобус. Съпругата и синът на полицейския шеф са откарани в тежко състояние в болницата в Шумен. Инцидентът е станал малко след 17 часа край бензиностанция до пътен възел „Каспичан“ в посока Шумен. Румънският автобус Setra е излязъл от бензиностанцията и се е включил в магистралата, без да изчака лекия автомобил Renault на главния път. Колата не е имала шанс да избегне автобуса и е последвал жесток удар.

На място са били изпратени екипи на полицията и пожарната от Шумен и Нови пазар, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ. 42-годишният Станислав Станчев е загинал на място, а 36-годишната му съпруга и 10-годишният им син са откарани в МБАЛ – Шумен. Те са настанени в интензивното отделение с опасност за живота. Трагичната новина за смъртта на главен инспектор Станислав Станчев, който имаше безупречна репутация на полицай-професионалист, ерудиран и добър човек, потресе колегите му от Русе, както и жителите на Ветово. Той бе назначен за началник на РУ-Ветово на 12 февруари 2018 г., като преди това е бил началник на група „Криминална полиция“ към РУ-Ветово.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо

    71 0 Отговор
    зловещо , всеки може да тълкува по своему защо е решила да публикува това стихотворение ! Тя си знае .....................
  • 2 гост

    52 42 Отговор
    Тоя е заспал ... Бензиностанция на магистрала винаги има допълнителна лента, а също има и втора лента. Автобусът все пак не е пресякъл магистралата и не е правил ляв или обратен завой!!!

    Коментиран от #9, #12, #15, #17, #32

  • 3 цецо апартамента

    48 16 Отговор
    Тия стихове да ги прочете🎃 и хубаво да си помисли за какво му бяха всичките тези💷💵💸💷💲💰къде ще ги харчи и с кого?

    Коментиран от #25, #27

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    106 8 Отговор
    бог ДА ПРОСТИ ГОСПОДИНА ДАНО ГОСПОЖАТА И СИНЪТ ИМ ОЦЕЛЕЯТ

    Коментиран от #7

  • 5 1122333

    101 2 Отговор
    Ще се молим за жената и детето да останат живи, а на съпруга и да почива в мир, но това е жесток свят в който живеем!
  • 6 123457

    68 8 Отговор
    На магистралата има ускурителна лента изхода от бензиностанция. На магистрала или на главен път бил изхода на бензиностанцията. Въпрос защо бензиностанция с опасен изход има разрешение от полицията за строителство и експлоатация.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 10 Отговор

    До коментар #7 от "888":

    невъзпитан човек си а и лош а лошото до добро не води

    Коментиран от #11

  • 9 Христо

    57 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не е задължително. Преди около година в моя край турски тираджия тръгва от бензиностанция и директно в дясната лента(не в тази за ускорение) и един пасат се размаза по същия начин.

    Лека му пръст на човека, а жена му и детето му дано се възстановят!
  • 10 А още нещо

    22 7 Отговор
    С каква скорост е карал...???
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ти откъде знаеш

    57 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Как е станало. Малко ли безумия на пресроявания и незнаене накъде отива има. Тия Романеску-то са едни от най- наглите и безумни шофери. Като го погледне човек само те бързат и трябва да им даваш път като на автомобил със сигнална лампа. А тираджиите им тръгваш да го изпреварваш и той дава газ с теб.Големи душмани са и нямат никакво възпитание.
  • 13 Този

    17 14 Отговор
    Всеки месец се блъскат там. Да сложат едно ограничение 80км/ч примерно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Водач с 43 годстаж

    47 18 Отговор
    Ааллооууу... "писателката" на този материял...Атанасова...Бъди по обективна и прецизна, когато пишеш..."колата била пометена от излизащият от бензиностанцията автобус Сетра..."
    Та как става тази работа бе скъпа? Карал съм тежкотоварни камиони ...тая Сетра да не болид от F1-излизащ от бокса с над 100 км/ч вдигнати за има няма 2-3 секунди бе моме ? Че да "помете" колата на пострадалият ... ТОЙ се е натресъл в автобуса ... ТОЙ...Не е бил "пометен" ,а сам се е натресъл, защото не му е стигнало пипето да кара малко по-бавно...да си гледа и предвижда ситуацията пред себе си и евентуално да бяха в ляво ...

    Коментиран от #18

  • 17 шофьор

    37 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Леле,още не бях публикувал коментара и ми го махнаха!Та искам да кажа,че това си е отнемане на предимство от страна на водача на автобуса!След като излиза на главен път,а най-вече на магистрала,той е длъжен да пропусне движещите се по пътя превозни средства!Но как може да пишете такива глупави коментари!Явно или си купил книжката или нямаш такава,а правилата за движение не са ти ясни!А ако беше минал камион и беше помел автобуса,какво щеше да стане тогава?!А шофьора на автобуса е изложил на риск и живота на пътниците!Виновен си е отвсякъде!Бог да го прости загиналия и Бог да помогне на пострадалите да оцелеят!

    Коментиран от #19

  • 18 айде де

    42 8 Отговор

    До коментар #16 от "Водач с 43 годстаж":

    Може и с 50-годишен стаж да си,ама си личи какъв шофьор си!Ти за предимство нещо чувал ли си?!А за отнемане на предимство?!Или явно и ти излизаш на магистралата без да те е грижа за другите участници в движението!Човека си е карал по пътя,а автобуса се е излетял рязко от бензиностанцията!Загиналия е бил изненадан внезапно,къде да ходи в ляво,ако е било интензивно движението?!Но съм забелязал,че тези с големите превозни средства почти не се съобразяват с другите,ако може ще те пометат!Това си е тотално отнемане на предимство от автобуса,кой каквото ще да коментира!Да не говорим,че е застрашил и живота на пътниците!Ако беше засякъл някой тир или цистерна,какво щеше да стане?!Помислете малко преди да пишете глупости!

    Коментиран от #21, #23, #34

  • 19 Иво

    16 5 Отговор

    До коментар #17 от "шофьор":

    Не знам колко сте шофьор но навсякъде при влизане на главен път този който се включва има отделна лента с двойна не пресечена лента от активната такава и след 50м се включва в активната, не говорете без да сте видял и какъв е случаят.

    Коментиран от #41

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай Тошо

    16 1 Отговор
    За това покрай бензиностанции или други подобни на магистрали винаги лява лента, така знам аз, че в дясната се нагледах на претрепани хора ,че и в градовете същата работа де
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Въпроси...

    5 9 Отговор
    Отвратително е да ни натрапват колко е добър и невинен ... Представете снимки и записи от катастрофата за да се види кой кого удря... Има ли спирачен път? ... и мнго други детайли ? Ало измамниците си имат дори община ... Обират възрастни и слаби хора ... Помислте кой от дълги години се е занимавал с тях...???
  • 29 Гост

    13 1 Отговор
    Румънски шофьор да спазва предимства, хайде моля ви, те като минат дунав мост стават други хора!

    Силистра - Русе го карат като англичани - в насрещното. за тях правила няма, защото няма кой да ги глобява.

    Коментиран от #36

  • 30 В е л и к и я

    12 2 Отговор
    Трябва всеки да си носи пистолет в колата ,или поне който има ... като някой ТИР дава газ кога го изпреварваш му стреляш в гумите .. !Тия говеда трябва да знаят къкво може да им се случи по българските пътища кога си мислят за недосегаеми .. Един такъв случай да има и ще се разбере от цялата румънски или турска гилдия и ще станат кротки като мушици и ще карат с най много 80 ... !
  • 31 В е л и к и я

    9 1 Отговор
    Я прокуратурата да си си свърши работата и да го вкара зад решетките тоя мамалигар..! И 500 000 кръвнина !
  • 32 Очите на 4

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не е баш така. Особенно, когато след бензиностанцията има отбивка/разклон.
    Доста често излизащите от бензиностанции едрогабаритни МПС"скачат" директно в дясната нормална лента с все още 40-50-60 км/ч , разчитайки на масата си. Не им дреме. Страничен удар не съм виждал, но за 3-4 години подминах 4 катастрофи на подпъхнати отзад коли в тирове на такива места, като е заета лявата лента къде да бягаш? Аз само веднъж съм изпадал в такава ситуация преди Пловдив, но успях да спра "бягайки" в аварийната лента, като колата зад мен само много леко ме подпря, бягайки и тя натам. В лявата лента също вдигнаха пушилка 1-2 коли, стреснати от острото му изкачане. Молдовският тир видя добре какво направи, но.... си отпраши. Посуетихме се 10-15 минути и продължихме. докладвахме на КАТ ситуацията. Въпреки описанието му до София не видях някъде да са го спрели после....
    Националността на тираджиите не е критерий за поведението им, зад волана на 15-20 тона желязо и винил. Не Ви ли засичат редовно, тръгвайки да изпреварват събрат точно, ама точно, пред Вас?!?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 де де

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "айде де":

    Точно в Германия законът казва, че трябва да минеш в лява лента, ако е свободна.

    Коментиран от #38

  • 35 Зная го това място

    7 0 Отговор
    Лентата за включване в магистралата не е за голям камион, а за бус! Ъгълът е такъв, че няма как да се сгъне полуремаркето. Инфраструктурата е кофти! Вероятно всеки тираджия псува при включване след зареждане на тая бензиностанция.
  • 36 criminal

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Да ама ако ти искаш да идеш до Румъния нашите симпатяги ще те проверят и ако имаш глоба няма да те пуснат.......и тяхните по обратния ред........
  • 37 Чата

    2 0 Отговор
    Често си излизат така, но не ми прилича на ,,изскачане"! По скоро най спокойно се включват в движението. А и на такива места следва да бдите с 50 км/ч !
  • 38 Алфа Чакал

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "де де":

    А не казва ли закона ,че като правиш маневра не трябва да принуждаваш останалите участници в движението да променят скороста и посоката на движението.Това да излизаш от някъде и другите да трябват да сменят лентата не го пише и в Сомалийския Закон За Движение по Пътищата.
  • 39 BMW5

    11 0 Отговор
    Като видя, че някой ще се включва винаги гледам да отида в лявата лента - къде да му правя услуга, къде да взема мерки срещу внезапните идеи на някое теле.
  • 40 Луноход

    3 1 Отговор
    Видя ли тир ми святкат всички червени лампички !
  • 41 Катя

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иво":

    Ти си за проверовъчен изпит, господине. Каквато и да е била ситуацията, бусът може да излезе на магистралната дясна лента, само ако няма наблизо друго ПС. Друг вариант няма.
  • 42 Симо

    4 0 Отговор
    На този участък от магистралата има ограничение от 90 км Аджаба с колко е карал полицая, само питам

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    И ТОЯ ЩЕ Е ПИТАЛ КАТО ВИ СПИРА БЕЗ ПРИЧИНА, АМИ СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ? ДЕМЕК ДА МУ ДАДЕТЕ ЕДНИ 20ЛВ ДЖОБНИ , ВСИЧКИ ЧЕНГЕТА СА ЕДНАКВИ БУКЛУЦИи
  • 45 Пътен знак

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Симо":

    Съжалявам, това не е вярно.
    Не и на ТОЧНОТО място.
    Не тълкувайте знаците, както Ви оттърва.