Last news in Fakti

6 Юли, 2020 15:39 5 153 20

Майка и син заклали с нож и стъклена чаша Поли в Пловдив

  • убийство-
  • поли-
  • екатерина анреева

Поли не е усещал почти нищо, тъй като е бил изключително пиян

Майка и син заклали с нож и стъклена чаша Поли в Пловдив - 1
Снимка: ТрафикНюз

Стефан Спасов и майка му - Екатерина Андреева, задържани за убийството на 63-годишния Поли Стефанов на 28 декември 2018 година за пореден път се изправиха пред съда. Делото стартира още в средата на май, когато на разпоредителното заседание стана ясно, че майка и син не признават фактите и обстоятелствата по случая. Поради тази причина делото стартира по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. Днес в съдебна зала бяха приети всички заключения на вещите лица, пише trafficnews.bg. 

От съдебно-медицинската експертиза става ясно, че Поли Стефанов е убит след множество срязвания на врата му от нож и стъклена чаша. Фатални са били намушкванията, от които са прекъснати две от вените на 63-годишния мъж.

В раните са открили парчета стъкла.

От думите на доцент Спасов обаче, смъртта на Поли не е настъпила по особено мъчителен начин, а убийството не може да се класифицира като жестоко.

„Обособени са три рани на шията, първите две може да се характеризират като такива, причинени с нож. Втория вид е са порезни и прободни. Третата група са причинени с твърд, но остър предмет. Иззета е чаша от местопрестъплението. Най-вероятно с нея е направен разреза. В случаят е интересно, че няма защитни рани по ръцете, което говори, че жертвата не се е отбранявала. Има травми на лицето",  заяви доцент Спасов.

Експертът добави, че Поли не е усещал почти нищо, тъй като е бил изключително пиян. Стефанов е бил с концентрация от 3,6 промила етилов алкохол.

Пред съда се изправи и дъщерята на Поли Стефанов. Тя разказа, че все още е в шок от убийството на баща си.

„Не проумявам как може да посегнеш по такъв начин на човек. Да го стискаш и да го ръгаш. Познавам подсъдимите. Баща ми и аз бяхме близки, отсядаше при мен за месец – два, когато си идваше от командировки. Беше близък и с майка ми. На нея ѝ е споделял, че Екатерина и синът ѝ, са му посягали. Биеха го след запои”, заяви Цветана Еневска.

Жената разказа още, как преди 5 години оставила колата си на Поли, тъй като била в чужбина. След няколко седмици, чичо ѝ се свързал с нея и ѝ разказал, че Екатерина и Стефан са задигнали колата, катастрофирали с нея до хранителен магазин и я зарязали там.

„Баща ми сподели, че Екатерина има дете. Купувал памперси и храна, помагал е на бебето. Дори е искал да го осинови, за да му даде шанс за живот. Ако имаше и малко, той го раздаваше на хората. Търпеше ги и двамата, а те го биеха”, добави Еневска.

В залата бяха прието още три експертизи. Макар и защитата и прокуратурата да бяха на мнение, че делото е изяснено от фактическа страна, то магистратите бяха на друго мнение. Съдът отложи процеса за август, когато в съдебна зала ще бъдат призовани още четирима свидетели, които са били разпитани в досъдебното производство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    47 1 Отговор
    "От думите на доцент Спасов обаче, смъртта на Поли не е настъпила по особено мъчителен начин, а убийството не може да се класифицира като жестоко."

    Само дето не е казал, че мъжа е починал от коронавирус.

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 .........

    16 8 Отговор
    Поли - това женско ли е, мьжко ли е или джендьр??

    Коментиран от #15, #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    12 2 Отговор
    a мито това убииство как ще е жестоко клали го с нож и чупена чаша ръгалиго в врата
  • 7 Жоро

    23 1 Отговор
    Господин доцент запали си дипломата и се откажи от нея
  • 8 Мим33

    24 2 Отговор
    Този доцент ли е ,пациент ли е, не знам,но много тъпо разсъждава Ами да вземат да го изпробват него да го режат със счупена чаша и тогава да каже дали е жестоко или не...
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    при уж лошия соц за убийство имаше смъртно наказание

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Типично българска

    3 0 Отговор
    "история" с елементи на драма.
  • 12 ЛОШО НЕМА

    7 0 Отговор
    НЕ Е КАТО ДА ГО СВАРЯТ. .СГОТВЯТ И ВЕЧЕРЯТ. .ОСТАНАЛОТО Е НОРМАЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 13 аспарух

    4 0 Отговор
    хубава рабъта ам българска нали
  • 14 Лина

    3 0 Отговор
    Този доц.Спасов да си скъса дипломата.Как да има рани по ръцете от самоотбрана , като. сина го е. държал а тя го е колила.И още нещо не е ли малко съмнително с фамилните имена Спасови - убиеца, защитника и доцента ....
  • 15 Лина

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от ".........":

    Това е гръцко име
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Веднага да живот,психопати,убийци
  • 18 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Не е вярно !!! То се подразбира, че ако не е бил заразен с вируса е щял да изтърпи това деяние !!! "Сапътстващите заболявания " са причина за смърта !!!
  • 19 Цветана Еневска

    1 0 Отговор
    Ало патолога колко ти платиха.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.