7 Юли, 2020 17:20 2 359 20

Панайот Рейзи отива на съд

  • панайот рейзи-
  • присвояване

Бившият кмет на Созопол ще отговаря заради договори за строителство

Панайот Рейзи отива на съд - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу бившия созополски кмет Панайот Рейзи, Златка Мусева, Елена Димитрова, Христо Христов и Венцислав Петров за извършено от тях престъпление по чл. 203, ал. 1, вр. чл. 202, ал. 1, вр. чл. 201, вр. чл. 20, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

След приключено досъдебно производство обвиняемите са предадени на съд за длъжностно присвояване на сумата от 2 140 156,07 лева, собственост на Община Созопол, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Престъпните деяния били извършени чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества. Въпросните фирми били собственост на социално слаби лица.

Схемата била следната: директор на дирекция „Техническа“ в общината – обвиняемият Христов, инициирал необходимостта от строително-монтажни работи. Те включвали почистване на дерета, полагане на чакъл, ремонт на улици, както и премахване на последствията от наводненията през 2014 г. За извършването им били сключвани договори. Всички документи, издадени по тях за въпросните дейности, били неистински. Те били съставени от касиера на Община Созопол – обвиняемата Елена Димитрова, но не били подписани от лицата, представляващи собствениците на фирмите, извършили строително-монтажните работи.

През инкриминирания период обвиняемите заемали следните длъжности: Панайот Рейзи – кмет на Община Созопол, отстранен от длъжност на 16.04.2019 г., Христо Христов – директор на дирекция „Техническа“ в Община Созопол, Златка Мусева – главен счетоводител в Община Созопол, Елена Димитрова – касиер в Община Созопол и Венцислав Петров – собственик на четири фирми. На всички обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои наказателното производство да продължи в съда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амет

    5 27 Отговор
    3500 училища,790 болници,6700 км жп линии,34200 км магистрали,4567 сгради,43 примтанища,32 летища построи Герб за 10 години бог да благослови Герб и Борисов

    Коментиран от #4, #20

  • 2 Без конкуренция

    21 3 Отговор
    Вземал пример за строителството от чекмеджетиквун, но не си е научил урока. Баш шефа равен няма.
  • 3 Тоз

    23 0 Отговор
    се покъса да дърпа пари , плюс врътки със земи , всякакви имоти и каквото се сетиш и да се самонаграждава с охолство в скъпи екзотични дестинации !
  • 4 Цако

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Амет":

    Ще сезирам психиатрията, че си избягал.
  • 5 Грейс

    10 3 Отговор
    Кривосъдието ще отсъди "невинен' няма данни за престъпление.! Ще се учудите ли?

    Коментиран от #9

  • 6 Bai nudals

    20 0 Отговор
    Ей тоя е за затвора,дори и без съд няма да сбъркате.
  • 7 Тоя

    13 2 Отговор
    е дръпнал само 2 140 156 лева, а баце за неговите не се е научил да брои до толкова.

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Спокойно, активистите

    10 2 Отговор
    Отива на съд, с планирана оправдателна присъда. Както всички останали присвоители. А необучените и простовати жени, поставени на неподходящо за тях място, ще получат по-строги наказания. Все трябва да има отчетен осъден за корупция.
  • 9 Bai nudals

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Грейс":

    Тоя метър няма да мине,пък и някой трябва да пере пешкира.

    Коментиран от #19

  • 10 Bai nudals

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя":

    Ще му изкарат,още много бакии.
  • 11 Цако

    16 0 Отговор
    За Иванчева 20 години, че възможно, можело евентуално да вземе 70 000 €, а тоя за над два милиона ВЗЕТИ ( откраднати от общината), колко години ?
  • 12 Роската

    13 0 Отговор
    Хакайте му го и да отива в панделата...барабар с цялата пасмина..
  • 13 Роската

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя":

    То той ги тегли на кантар, не се занимава да брои...
  • 14 Bai nudals

    17 0 Отговор
    Колко,земя продадоха в Созопол. На изчезнали,родове. Хващат някой пияница който горе долу има съвпадение на имената,две три баби да потвърдят че помнят,че земите са били на дядо му. Обещават тлъста сума на съдията,и готово.

    Коментиран от #17

  • 15 гарван, гарвану...

    11 0 Отговор
    Дано го осъдят Деребей Рейзи, ама надали !
  • 16 Bai nudals

    9 0 Отговор
    Кметчето е от п.п. Г.Е.П.И.
  • 17 Абсолютно

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Bai nudals":

    вярно ! И не само в Созопол - в комбина с институциите !
  • 18 Почиващ в Созопол

    15 0 Отговор
    Рейзито е тъй както го гледате с това огромно шкембе, увъртял общината с над 200 милиона лева!! Да, не се чудете, толкива са. Ако го видите сега няма да го познаете. Смалил се е наполовина и изглежда като изпаднал германец! Трагична гледка. По думите на местните е купил из страната 8 имота, в София, Варна и къде ли не. Заради него се построи Хотела Подпорна стена, той и неговите хора в обшината са гласували за узаконяването на този строеж и десетки други далавери в Созопол. Дано го осъдят но ме съмнява. За да краде така без да му пука означава, че е давал на Шкафчев за да му е сигурно. Но ще видим.
  • 19 Охо Бохо

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Bai nudals":

    Пак ще си пишем слд 5,6 или година. Тогава ще видим кой прав, кой крив.
  • 20 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Амет":

    Ти вземал ли си си скоро хапчетата?