Last news in Fakti

8 Юли, 2020 11:41 3 056 9

Митьо Очите: С Бенчо се видяхме случайно в Гърция

  • димитър желязков очите-
  • очите-
  • бенчо бенчев-
  • димитър желязков - митьо очите

С мен беше едно момиче на повикване, сотаджийка, не ѝ помня името, каза несебърският бос

Митьо Очите: С Бенчо се видяхме случайно в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

"С Бенчо Бенчев се видяхме случайно в Гърция, на паркинга на един хотел. Той беше с буса си. Познавам г-н Бенчев, защото беше основен акционер във фирмата, която работих като консултант - "Аркус Секюрити". Разбрах, че отива в Турция на преглед и го помолих да пътувам с него, защото и аз трябваше да отида на лечение". Това каза Димитър Желязков при днешния разпит по делото за укривателство срещу Бенчо Бенчев, което се води в Районен съд-Бургас.

Митьо Очите бе разпитан със скайп връзка от Централния затвор в София, за да стане ясно дали Бенчев е бил запознат с факта, че Желязков се издирва. Днес, на практика Желязков потвърди думите на Бенчо Бенчев отпреди две години, с което обвинението срещу бургаския бизнесмен сериозно увисва. 

Разпитът на Димитър Желязков продължи 20-ина минути и бе изключително любопитен. Желязков се представи като вдовец, безработен или както сам каза "временно ограничен от работа", на 48 години със средно специално образование. 

Той разказа, че е напуснал България в края на юли. Пътувал за Гърция по бизнес, а на 6 август трябвало да бъде на преглед в болница "Анадола". Плановете му още в началото били от Гърция да замине директно към Турция. От думите му стана ясно, че е пътувал до Гърция на 30 юли. С него било момиче, чието име вече бил забравил. "Беше на повикване, сотаджийка(!?)", каза Желязков.

Той разказа, че с Бенчо Бенчев пътувал до Истанбул с буса му, вероятно има предвид суперлуксозното поръчково Бентли, което Бенчев използваше преди няколко години. В този период нито той, нито Бенчев знаели, че е издирван.

В Турция сам запазил стая в тризвездният хотел Юксел, а Бенчев отседнал в хотел Рамадан, който е пет звезди.

По-късно двамата излезли на вечеря, с тях имало и други хора. След това решили да изпият по едно питие в хотела на Бенчев. Там Желязков бил арестуван, а няколко минути по-късно задържан бил и Бенчо Бенчев и Несри Узун, разказа Желязков.

Прокурорът се интересуваше кои други лица са били на вечерята и в кой ресторант, но Желязков обясни, че не си спомня. Обвинителят изброи следните имена: Шабан Шабан, Йовчо Домусчиев, Ирина Тодорова, Несри Узун, Николай Радев, Силвия Алексова, Толя Петрова и Милчо Тодоров.

Желязков си спомни, че познавал само последният от изброените. Учил с него преди  години, но не посочи дали е бил на вечерята.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анримилиционер

    11 7 Отговор
    97% от българите са като Очите в главата. Мозъци.
  • 2 Другаря Бенчо

    7 1 Отговор
    е изпълнил задача да те закара до Турция и после да се героизира светкавичния ти арест в Истанбул , г - н Митьо !
  • 3 Пурко

    9 1 Отговор
    Айде, вече не е интересен комбъла. Видяхме че е бушон- изгорял.
  • 4 Ха ха ха ха ха ха ха

    4 2 Отговор
    Лъже като дърт сиганин
  • 5 Bai nudals

    4 0 Отговор
    Оправят си головата разлика,в момента с него. Това ли е важно в делото,Бенчев.
  • 6 незнайко

    3 0 Отговор
    Този още ли е жив ?
  • 7 А бе

    1 0 Отговор
    И в Истанбул също,а може би и в Берлин,Лондон,Париж, Рим,Москва и най-вече в "Росенец"..
  • 8 Митьо-комбалите

    2 0 Отговор
    Не познавам Бенчо . Пътувах на стоп и той ме качи и се запознахме в колата. После се сетих че му изпълнявам мокрите поръчки.
  • 9 Цирк Буш

    1 0 Отговор
    Майтап бе Уили.