Last news in Fakti

10 Юли, 2020 12:17 2 401 8

Пламен Узунов и Пламен Бобоков са обвинени за търговия с влияние

  • пламен узунов-
  • пламен бобоков-
  • илия милушев

На Илия Милушев ще бъде повдигнато обвинение за разагласяване на държавна тайна

Пламен Узунов и Пламен Бобоков са обвинени за търговия с влияние - 1
Пламен Узунов Снимка: БГНЕС

Президентският секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков са обвинени и задържани за 72 часа по обвинение за търговия с влияние, съобщи БНР.

В момента в сградата на Военноокръжната прокуратура се намира и другият задържан при акцията в президентството - съветникът по сигурността Илия Милушев, за да му бъде повдигнато обвинение за разагласяване на държавна тайна. 

На влизане в сградата Милушев каза: "Идеално, прекрасно се чувствам". 

Преди да влезе при него адвокат Недева обясни, че е била призована по телефона за повдигане на обвинение за разгласяване на държавна тайна.  По това разследване Милушев е бил разпитван преди десетина дни като свидетел. Имало е обиск и в дома му, откъдето е бил иззет телефон и документи. 

Атанаска Караниколова цитира и основанието, на което вчера Държавната агенция за национална сигурност отне допуска на президентския съветник до строго секретна информация. В него пише:

"Заради дейност против националната сигурност и ненадеждност заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за неговото изнудване".

Тук, пред Окръжната прокуратура, е съпругата на Илия Милушев, която коментира неговото обвинение и задържане: 

"За мен това е съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Радев. Мъжът ми е достоен българин, честен. Не ми е давал никога, през тези близо 35 години съвместен живот, повод да се срамувам от него".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гестапо

    6 3 Отговор
    И че знаят руски.

    Коментиран от #8

  • 2 .........

    3 15 Отговор
    Хората на Радко окапаха... скоро ще си разчистим сметките и с него!!

    Коментиран от #7

  • 3 Шкафчето

    14 0 Отговор
    А пачките и златото кога
  • 4 Борислав

    14 1 Отговор
    Всички знаят каква е целта на тези обвинения. Страшно е защото става ясно че управляващите нямат намерение да отстъпят. Мобилизират гост апарата и превърженици на контра протест, готовиса да леят кръв само и само да се задържат на власт. Ужасно е .

    Коментиран от #5, #6

  • 5 кръв повръщам пари не връщам

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Борислав":

    Ми да зарежат чекмеджетата ли искаш бре?
  • 6 За съжаление

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Борислав":

    Много си прав. Обвинява Президента Радев за сценарий/и, на по –големи сценаристи,режисьори и актьори от шайка и сие няма. Днес не бяха монолози, не бяха Аз това, Аз онова. Запънали са се като магаре на мост и лесно няма да се дадат, защото знаят къде отиват.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 съдим Гешев за следното

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гестапо":

    На Гешев, ще му повдигнем обвинение за ,използване на влияние за прикриване на тайни във собствеността на КТБ и изопачаване на истината за фалита на на банката.
    За грубо прикриване , на информацията за собствеността на Ахмед Доган във КТБ, като притежател на 50% от акциите.