22 Юли, 2020 16:15 14 596 14

Убитата пловдивска милионерка Балабанова подозирала, че зад покушението стои синът й

  • виолета балабанова-
  • убийство-
  • здравко дечкин

Здравко Дечкин е направил пълни самопризнания, но отрича да е наръгал жената

Убитата пловдивска милионерка Балабанова подозирала, че зад покушението стои синът й - 1
Снимка: ТрафикНюз

Пловдивската милионерка Виолета Балабанова е знаела, че синът ѝ е в основата на нападението ѝ, след което по-късно губи живота си. Това стана ясно в съдебна зала на Окръжен съд, където тече процесът срещу Здравко Дечкин. Той е обвинен в убийството, станало преди 10 години в центъра на Пловдив, пише trafficnews.bg.

Припомняме, че делото срещу Дечкин стартира по общия ред, след като той отказа да признае фактите и обстоятелствата по обвинителния акт. 

В залата бяха призовани разследващите полицаи, които са поели случая. От разпита на разследващия полицай Десислава Льольова  от ГД Национална полиция заяви, че когато Балабанова е била в болница, с нея не е проведен официален разпит, но все пак служители на Криминална полиция са провели беседа с нея. Още тогава тя е заявила, че има съмнения, че синът ѝ е в основата на престъплението.

„Споделила е още, че в нощта на нападението, тя е била поканена от сина ѝ на вечеря. Балабанов я закарал пред дома ѝ, където е нападната пред погледите му. Тя е споделила още, че по време на вечерята Георги е говорел по телефона. Установи се, че се е обаждал на Здравко Дечкин. На местопроизшествието открихме отпечатъци, които не идентифицирахме. През 2018 година, след регистрация на Дечкин, неговите отпечатъци излязоха в системата – идентични с иззетите през 2009 година. Започнахме проучване на сина на Виолета Балабанова. Семейството е имало много високи доходи. След смъртта на бащата на Георги, наследството останало на майка му и на него. Балабанов е пропилял всичките си пари и изпаднал в дългове”, разказа Льольова. Тя добави, че през 2009 година е направен опит да бъде разпитан Георги Балабанов с детектор на лъжата, но той е отказал.  

Миналата година Дечкин бил призован в Криминална полиция. Там му бил направен тест на детектор на лъжата. На въпросите дали е убил Балабанова, той е отрекъл, а апаратът отчел, че лъже.

„Попитахме го защо тогава има негови отпечатъци по вратата на кооперацията, където е убита майката на Балабанов. Той се замисли и каза, че Георги е наел него и още един техен приятел – Тони Михайлов, за да сплашат медицинската сестра, която се грижи за майка му. Санитарката е увредила Виолета. Искал да ѝ отмъсти и имал план. Балабанов им предложил 17 000 лева или една от колите си – БМВ Х5. Дечкин и Михайлов трябвало да карат две коли, а трето лице да нападне медицинската сестра. Те трябвало само да откарат уж нападателя до Гребната. Балабанов, ден преди нападението, завел до адреса пеш Дечкин и Михайлов”, каза Льольова.

Тя допълни, че по време на разпита Дечкин е разказал, че планът се е променил и нападателят трябвало да е той. Така и станало. Той смятал, че напада медицинска сестра, увредила майката на Георги. Поръчителят му дал инструкции, че трябва да вземе дамската чанта, като  му дал и нож – 10-12 сантиметра.

В нощта на нападението, Балабанов откарал "медицинската сестра" до блока, където предварително разбил входната врата. Във входа бил Декин, който причакал жената, нападнал я и отмъкнал чантата.

„Дечкин заяви, че жената се е съпротивлявала, но не е нанесъл рани с ножа по тялото на жертвата си. Беше категоричен, че само се е опитал да среже дръжките на чантата ѝ. Бил е с шапка и с тъмни дрехи. След като взима чантата, Дечкин бяга. Отива до съседна улица, където го е чакал Михайлов. Двамата отишли на Гребната база. Там бил Георги, който обаче не е взел чантата. Пари или автомобил също не е бил даден за услугата. След срещата Дечкин се е прибрал, а през нощта е запалил дрехите си и чантата на Балабанова, както и ножа”, заяви още разследващият полицай.

След два дни Дечкин разбира, че не е нападнал медицинска сестра, а майката на Балабанов.

Подобни обяснения, Здравко Дечкин е дал и на полицая от Криминална полиция в Пловдив  Тодор Паскалев.

Делото срещу Дечкин продължава с разпитите на останалите свидетели.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Льольовци

    21 2 Отговор
    На Дечкин са мо надушили наследството. Ще му го отмъккнат.
  • 2 Лост

    23 5 Отговор
    Защо не сложат публично всички политици на детектор на лъжата.

    Коментиран от #4

  • 3 Един шофьор

    23 15 Отговор
    Чудя се как и това убийство не е приписано на Божков.

    Коментиран от #7, #12

  • 4 антрашпиц

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Защото никой няма да го издържи!
  • 5 Каквото повикало, такова се обадило

    5 0 Отговор
    Балабански им работи, простотия до шия, подкрепена с претенции.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 На хранилка ли Си

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един шофьор":

    Божков няма ли достатъчно???????????????????????

    Коментиран от #9

  • 8 Мачомен

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хипермен":

    Сават но трябва да се наведеш!
  • 9 Един шофьор

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "На хранилка ли Си":

    Аз не съм видял всеки е невинен до доказване на противното и каква е гаранцията че това което казва Цеката е вярно.
  • 10 ...

    5 2 Отговор
    Скалъпена история... в мвр станаха писатели
  • 11 Въпрос

    6 2 Отговор
    Кой взима наследството в този случай ?
    Защо ли подозирам, че съдебната система и други структури са облажили
  • 12 Емил

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един шофьор":

    Страшно прост и елементарен
  • 13 ...

    2 1 Отговор
    Ще има ли втора част на книгата? Кое е третото лице ? Какъв съспенс само
  • 14 СТОЯН

    0 0 Отговор
    АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ!!!НИЩО ВЯРНО НЯМА ВЪВ ТОВА СВОБОДНО СЪЧИНЕНИЕ!!!