Last news in Fakti

5 Август, 2020 11:15 2 880 10

Разкриха престъпна група за незаконна сеч и продажба на дървесина

  • дървесина-
  • сеч

Лицата действали на територията на общините Симитли, Разлог и Банско в област Благоевград

Разкриха престъпна група за незаконна сеч и продажба на дървесина - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Под надзора на Специализираната прокуратура се извършват действия по разследване на престъпна група за незаконен добив, превоз и продажба на дървесина, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Днес, 5 август 2020 г., служители в ТС „БОП“ – Благоевград извършват под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура действия по разследване на организирана престъпна група за незаконен добив, превоз и продажба на дървесина. Групата е действала на територията на общините Симитли, Разлог и Банско в област Благоевград.

Към момента са задържани 9 лица за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Извършват се претърсвания и изземвания на адреси и автомобили, разпитват се свидетели, както и лица, за които има данни, че са съпричастни с дейността на престъпната група. Провеждат се и огледи в четири местности, където е добивана незаконна дървесина.

Слез анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор предстои да прецени кои от лицата да бъдат привлечени към наказателна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каскета

    7 2 Отговор
    и неговата престъпна група са шампиони по разкриваемост.
  • 2 След анализ на парата

    9 1 Отговор
    Доставена на "правилните хора" ще се реши кой да се отърве, и кой да гризне дървото!
  • 3 Митко

    18 0 Отговор
    Я па вие... То само бебетата които не могат да говорят, не знаят как се секат горите в България.
  • 4 Изземване

    4 0 Отговор
    на адреси - какво е това животно?
  • 5 chi

    9 0 Отговор
    Докато са им прибирали рушветите групата е била законна? Нещо много се разработи прокуратурата, особено през почивния месец...
  • 6 само питам

    11 0 Отговор
    Групата за сеч на дървета си има на 100% човек по върховете, за когото са работели и на когото са се отчитали. Ще се оповести ли кой е човекът от върха, който ги е покровителствал и прибирал парите? Или ще се съдят дървосекачите?
  • 7 Елате

    11 0 Отговор
    Край Сливен,оголиха балкана ей
  • 8 1122

    7 0 Отговор
    Групата се казва ДПС,това е групата която изряза и продаде цялото Лудогорие.Отидете и вижте!Какво се правите,че никой не знае.
  • 9 Ми ъммм

    0 1 Отговор
    И без това тея дървета ще изгорят от слънцето. Не е зле малко да ги изсечем. Нека да отворим малко работа на съдачите.
  • 10 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    А продължаващата сеч във невероятни размери / на места "бръснат до голо"/ на територията на Горско стопанство - с. Старо Оряхово, която продължава по-вече от 10 години, на вековните дъбови гори,......ТАЗИ СЕЧ ЗАКОННА ЛИ Е ? И няма ли сила, която да я спре ? Ама не дай Боже да хванат някой сиромах със каруцата, натоварена с върхари без "билет".....Ще му вземат и коня, и каруцата , и брадвата, и глоба ще му натресат..!?