Last news in Fakti

12 Август, 2020 15:09, обновена 12 Август, 2020 15:21 6 185 77

Прокуратурата продължава с изземването на антики от Божков, бизнесменът оплю властите

  • васил божков-
  • антики-
  • културно-исторически ценности

Хунтата продължава да унищожава и разграбва световно културно-историческо наследство. Всеки ден в продължение на близо 7 месеца полуграмотни чиновници продължават да рушат артефакти без аналог в света, пише бизнесменът

Прокуратурата продължава с изземването на антики от Божков, бизнесменът оплю властите - 1

Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43. В хода на извършените от 3 до 5 август 2020 г. претърсвания в няколко помещения в офиса, в т.ч. гараж и абонатна станция, са иззети нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности, информират от прокуратурата.

Така общият им брой достига 6332 предмета, при регистрирани от обвиняемия В.Б. по реда на Закона за културното наследство общо 212 артефакта.  

Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им, твърдят от държавното обвинение.

Самият обвиняем Васил Божков отговори на действията на властите от Обединените арабски емирства, където се укрива:

"Образованието, науката и културата винаги са били неразбираеми за БМБ.
През последните 10 години управлението на хунтата почти успя да ги унищожи. Санирането на училища и студентски общежития е поредният начин да откраднат още от парите на данъкоплатците. Да се опитат да купят обществено одобрение с обещание за пари, които дори не са техни.

В същото време хунтата продължава да унищожава и разграбва световно културно-историческо наследство, събирано за България и да репресира научните работници от фондация “Тракия“. Да разрушават проекта за музей в Телефонната палата. Да лъжат и опорочават трудът на стотици професионалисти и учени, свързан с колекцията.

И до момента няма правно основание за талибанското отношение, нито обяснение къде са незаконно заграбените предмети. Всеки ден в продължение на близо 7 месеца полуграмотни чиновници продължават да рушат артефакти без аналог в света. Това се случва в сградата на „Московска“43, която е със статут на музей. Можете ли да ги спрете?", пише още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божков

    51 18 Отговор
    Ще режа ръце!

    Коментиран от #19, #22, #59

  • 2 Миризлив пор

    51 60 Отговор
    Според закона тези предмети не са ли държавна собственост или се бъркам?

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Протестър

    27 45 Отговор
    Васето май има биполярно разстройство
  • 5 2loop

    54 12 Отговор
    Още ли бре, тоя да няма 3 пирамиди пълни с антики
  • 6 Фен

    29 62 Отговор
    Предлагам красавците от протеста да издигнат паметник на Божков! Та за тях той е и баща, и майка!

    Коментиран от #9

  • 7 Емил

    40 28 Отговор
    Тоя здраво е награбил! Добре поне, че не го е изпратил в Москва!!! Защото още се разказва как 1989 г. след проучването на Перперикон, хеликоптери са товарени през ноща и са летели директно към СССР! За старите кражби - не споменавам, те са описани!

    Коментиран от #11, #68, #69, #74

  • 8 Цъцъъъ

    42 16 Отговор
    Колко ли тракийски гробници, а може би и на прабългарски владетели са били разрушени и знанието е загубено.
  • 9 Емил

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    Що?! То такъв паметник има на 50 м. от тях! Моча!!!

    Коментиран от #75, #76

  • 10 Zenobia

    53 27 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Според закона ако са купени са частни, а тези на Божков са купени всичкире на търг и имат документи това е мародерство което се случва в момента!

    Коментиран от #72

  • 11 Дядо Радко

    18 6 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    И ти си чел жълтите вестници емчо :)
  • 12 Икономиста

    42 13 Отговор
    Горанов няма ли да се го питат от къде има милини за вилата в Ярема? Или за Горанчо и Боко законите на Република България не важат?
  • 13 Брей

    28 16 Отговор
    Тоя маЙ ще се окаже и шефа на иманярите в България.

    Коментиран от #40

  • 14 Джон Уик

    21 9 Отговор
    Краварите ще ошушкат крадените пари от офшорките на Пеевски и Домуса и ще оставят Бочко и Ахмед на сухо!
  • 15 Молим

    20 11 Отговор
    Оти не му врънете Черепо на Ритоно мискини с мискини?Са ке завие па от Дубай.
  • 16 Ю Кортес

    28 14 Отговор
    Еххх факти факти..много избирателно..айде дайте снимките от дрон от Буджака.Засенчват 10 пъти догановия палат.Всичките са на мафиоти финансиращи протестите.....хора,отворена очите....отговорете си на въпроса защо искат оставката на Гешев....всичките са с палати на Буджака..всичките са с партията на Христо бойкикиев лодкаря

    Коментиран от #20

  • 17 ГЕРБер-богаташ

    21 16 Отговор
    Аз съм щастлив от управлението на Бойко и не присъствам на протестите! Пиша фалшиви фактури по ДДС и си правя по 2 бона на ден! Не излизат и 620 хил.държавни служители които през пандемията работеха на непълен работен ден но си получаваха пълните заплати! Не излизат и 175 хил.учители които от 5 месеца са разпуснати и нямат учебни занятия но си получават пълните заплати! Няма да излязат и 45 хил.военни които заради вируса не са в поделенията а в домовете си но също си получават пълните заплати! Няма да излязат и служителите в министерствата, в общинските и областните управи, в НОИ, НАП,РЗИ и подобни които също получават пълните заплати и сега получиха и увеличение с 30%! Няма да излязат и служителите във фирмите които получават обществените поръчки! Нека излизат безработните , пенсионерите и бедняците които блъскат за 800-900 лв.колкото да си покриват храната,тока,транспорта ,облеклото и битовите разходи! Но в нас от ГЕРБ са парите и ще ви смажем!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ха ха

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "Божков":

    Бате Васко, време е за клипче, дай нещо ХХХ, Баце у кмета на Симитли, а ако искаш да даде оставката още утре, дай аудиозапис как псува Пеевски и Доган. А ако имаш клипче как нарича Маджо гей, там е по чиста работата, до една седмица ще бъде отстрелян
  • 20 Чочо

    24 5 Отговор

    До коментар #16 от "Ю Кортес":

    На Буджака зоната я затвориха от костово време.Хората нямат достъп до морето.доган може само да им завижда.Там дворците са нещо невъобразимо за всеки българин.Точно за това нямам никакво доверие нито на хората на Прокопиев и Христо Иванов нито на Божков.

    Коментиран от #23, #31

  • 21 Behemoth

    13 1 Отговор
    Тоя филм колко серии е?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ю Кортес

    22 9 Отговор

    До коментар #20 от "Чочо":

    Дворците и палатите на Буджака са на хората на партия ДБ,Христо Иванов и ген.атанасов,,божковите са по други места.
    Те със съда нямаха проблеми,купуваха си го...ама с Гешев удариха на камък.
  • 24 Кой68

    21 7 Отговор
    Как е придобил тези антики-законно ли или е копал с кирката и лопатето !
  • 25 ЗАЩО

    26 10 Отговор
    ТОВА ЧЕСТНО МОМЧЕ ВАСКО ОТ ЗАКУСКИТЕ СИ Е СПЕСТЯВАЛ, ЗА ДА ГИ ИМА ТЕЗИ АНТИКИ, А ТЕ ЗАЩО ТАКА?
  • 26 Панов

    18 8 Отговор
    Ма много лош тоя Гешев ве,наруши рахата на добрите хора.....о ста вка. о ста вка....ай по още една бира...о ста. вка

    Коментиран от #33

  • 27 Нора

    10 5 Отговор
    Ако действително искаха реформа в съдебната система щяха да се насочат към ВСС,съда е този който решава.В съда се срещат адвокат и прокурор и съдията решава изхода на делото.Съдията и само съдията взима окончателното решение,само той може да оправдае всеки мафиот.
    Целта не е била справедлива съдебна реформа,а да се отстрани човек който не се вписва в досегашната корупционна система.Това е главния прокурор.

    Коментиран от #30

  • 28 Свинчо

    11 4 Отговор
    Е Чрепче Черепче добре си бехме на Магурата щото требваше да се захващаш със политика нали знаеш че това е мръсна работа .А унас знаеш какво няма чета без предател
  • 29 Буда

    8 9 Отговор
    Тежко и горко на българите , щом мутрата от СИК продължава да унищожава с бухалката си неудобните ! Ще задминем и Северна Корея , погълна дупка сме , последни в Европа и първи крадци в света ! Къде е ритона ГМ гл прокурор ? Заслужаваш да те мачкат като мръсна гнида ! Има ли народ в тази територия на сикаджията и за какво се бори ?
  • 30 Панов

    6 5 Отговор

    До коментар #27 от "Нора":

    Дано Ви прочетат и разберат,поне разумните хора,които протестират.За другите,лумпениата,те за алкохол бира джобни ще викат срещу всеки.
  • 31 млад протестър

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Чочо":

    Много си изтъркан бе чичо. Не сме ги чували тия за които говориш. Ние гледаме настоящето, което не ни харесва. Родени сме след 2020 година. Ай разкажи за нещо в по-близката история.

    Коментиран от #42, #46

  • 32 хаха

    6 9 Отговор
    Можете ли да ги спрете ? хахах
    Ми ела тука бе мишка шашава ?
    Къде потъна мамката ти и чирипаха

    Коментиран от #34, #35, #37

  • 33 Ива

    9 9 Отговор

    До коментар #26 от "Панов":

    Троловете на мутрата от СИК са същите престъпници като него ! Такова беззаконие има само в бамбуковите републики , събудете се българи и махнете сикаджийте от властта !

    Коментиран от #36

  • 34 Неделко

    5 10 Отговор

    До коментар #32 от "хаха":

    Пусни въздуха трол , Черепа никога не прощава , и мутрата от СИК е физически пътник !
  • 35 Буда

    6 14 Отговор

    До коментар #32 от "хаха":

    Плъх пак ли излезе от канала ? Божков унищожи мутрата от СИК , без да е похарчил една стотинка . Банкянския толуп е пътник отвсякъде , бита карата , мразят го и иртаците му , само да падне и ще го смажат каро гнида .
  • 36 Панов

    12 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ива":

    Уважаема Ива, така идват отново сикаджиите,нима не разбирате,че има лошо,има и по лошо...дойдат ли,после няма отърване и държавата с 10 години назад.Помним жанвиденовите заплати и пенсии.Сега трябва организация за изборите и напълно да се разсеят съмненията че протестите се финансират и ръководят от мафията.Защото положението е точно такова..справедливи искания са насочвани за користни цели.

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ива

    7 11 Отговор

    До коментар #36 от "Панов":

    Трола на мутрата от СИК - нали знаеш кой е банкянския толуп , колко пъти е осъден за кражби и лъжи , кой е убил , кой е рекетирал и колко е умен ? И ние знаем троле !

    Коментиран от #41

  • 39 Йорданов

    8 9 Отговор
    Колко години Васко играе на търг и събира артефакти? Направи ли музей и бяха ли изложени при добро условия тези ценности? Поне от 20з и защо тази година Баце се сети, че изкарва много пари и има скъпоценни ценности? Защото Баце вече има болен мозък и лакомията му стана огромна! Ако може ще заграби цяла България. Като всеки забогатял по неговият начин иска безценни артефакти за къщи и вили, без да се интересува от кой век и какво носят от историята. Кой контролира как и къде се съхраняват и колко от тези факти? Има ли някой съмнение, че една голяма част ще изчезнат безследно? Слугинажа на Гешака и самият Гешак ще гушнат по нещо, не за друго а за спомен. Това, че Божков ще ги осъди и народа ще плати е ясно! Важното е да се гепи сега, утре може да са избягали или в ареста.
  • 40 Страничен

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Брей":

    Той си е отдавна!
  • 41 Панов

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Ива":

    Изброй колко пъти и за какво.Конкретно

    Коментиран от #49

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Byg

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "ЕИ ПАПУР":

    По документи черепа има 220 нали така , за тях си е платил на държавата за тях е казал на държавата , те са си негови , другите хиляди явно ги е придобил по незаконен път и те не са негови , те са историческо наследство на всички българи , така че да не плаче рипа , а да се научи да живее по правилата както всички нас , нали за това спите по асфалта.

    Коментиран от #62

  • 44 Лили

    12 6 Отговор
    Да дойде в България че от Дубай монго лошо се чува

    Коментиран от #48

  • 45 Кармора

    7 5 Отговор
    Хора,направете справка,кой младеж вместо да отслужи казарма комунистите го изпращат да учи в Англия....а,изненада....Христо бойкикиев...
  • 46 Пацо

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "млад протестър":

    Млади протестъре,щом си роден след 2020 значи си още под формата на с....тозоид,после ще станеш ембриом и т.н до човек.
  • 47 Журналист

    6 9 Отговор
    Когато банкянския толуп беше кмет рекетираше всичко живо , строежи , фирми , администрация , представям си какво е било с еврофондовете и проектите ? Абсолютно доказан лъжец и крадец , той и Горанов са рекетирали Божков със шейсет милиона , банки и поставени лица и офишорни сметки , страшна смрад и алчност , пълно погубване на собственния си народ и гледам отгоре - миризливи плъхове защищават сикаджията ?
  • 48 Черепа

    5 10 Отговор

    До коментар #44 от "Лили":

    Когато дойда обезателно ще разбереш ! Мутрата от СИК не е вечен , бита карта е отвсякъде , пътник без обратен билет , смардящ на гнилоч и мас !
  • 49 Ива

    5 7 Отговор

    До коментар #41 от "Панов":

    Българите да разгледат внимателно информацията за мутрата от СИК в интернет пространството , снимките му с мафиотите от прехода , активната му дейност като Буда агент на ДС , колко пъти е осъждан в България и по света , телефонните му разговори с бизнесмени , на които гл прокурор отне бизнеса , службата му при Тодор Живков , връзките му с Бай Миле , Маджо и Карамански , откровенните му заплахи към критиците и връзката му с при-турската антиконституционна партия ДПС ? Още троле ?

    Коментиран от #50, #51

  • 50 Чочо

    8 2 Отговор

    До коментар #49 от "Ива":

    Очаквам справка и за водещите офицери от ДС на бойкикиев и Прокопиев,също за водещия офицер на Божков.По нататъшния път на изброените е известен.

    Коментиран от #54

  • 51 Горкатa,ива

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "Ива":

    Само тя не е разбрала че ДПС е продукт на руските служби с цялостно използване на кадрите на ДС.....
  • 52 без име

    4 6 Отговор
    Да крадат бре,сега им се е паднало. Без съд и присъда ,влизат и обират каквото има харесва... Нема лошо.Властта е затова....Да можеш да си покраднеш на корем....
  • 53 гост

    6 3 Отговор
    всичко това е купено с мръсни пари

    Коментиран от #55, #56, #60

  • 54 без име

    4 5 Отговор

    До коментар #50 от "Чочо":

    Божков и Бойко Борисов са съратници още от Магурата,после през СИК....след това СИК платиха за Бойко поста му гл.секретар...за да може да прикрива престъпленията им тогава...
    И сега войната е между две мафии.. И интересното е,че и Божков и Бойко са в едната мафия...но другата мафия подгони Божков,а Бойко няма власт за да го спаси....самият себе си не знае как ще спаси ,та камо ил Божков...
  • 55 ха ха ха ха

    2 10 Отговор

    До коментар #53 от "гост":

    Докажи ,че парите са мръсни де. Докажи,че парите на Цв.Цв са мръсни де.Докажи,че парите на Севдето инкасото са мръсни де..Докажи,че на Цецка парите са мръсни де...докажи,че на Пламен терасата са мръсни де....докажи,че на Владито Горанов парите са мръсни де и т.н.
  • 56 ха ха ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #53 от "гост":

    Викам да вземат на Севдето палата,щото и той е купен с мръсни пари.А?
  • 57 Логически, а не граматически

    4 7 Отговор
    За един приятел да питам, те този човек Божков , осъдиха ли го? Не за друго ами притеснява се моя приятел да не му вземат всичко което има ей така, без съд и присъда?

    Коментиран от #58

  • 58 Другия с коня

    6 4 Отговор

    До коментар #57 от "Логически, а не граматически":

    Кажи на своя Преател,че ако има над ТРИ нерегистрирани по реда културни ценности или артефакти...Не шест хиляди и петстотин,а ТРИ....Глобата е до 20 хиляди лева по НПК и конфискация на половината Имущество....по НПК...
  • 59 Hahs

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Божков":

    Къде си ги крал тези антики Божков?
  • 60 Дааааа

    6 6 Отговор

    До коментар #53 от "гост":

    Не е купено а крадено
  • 61 7777

    4 5 Отговор
    ха-хха откъде ги имаш тези артефакти че те са повече от национално историческия музей
  • 62 Много

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Byg":

    Много си информиран!! Ти от къде имаш информация за колко артифакти има документи или от слухове?. А като гледам държавата, олицетворявана от калинки, как ги съхранява... между автомобилни гуми и боклуци...
  • 63 Бойко

    5 4 Отговор
    Божков пикае газ!
  • 64 chi

    3 2 Отговор
    Това е творение на герб както и много други, кой ще отговаря е въпроса?
  • 65 Karosel

    4 3 Отговор
    Щяха да са световно културно и историческо наследство, ако не бяха на Божков частна колекция, а вместо това всеки човек да имаше достъп до нея. Е сега наистина ще стане световно наследство!
  • 66 Жалко

    3 2 Отговор
    Жалко е такива предмети да се съхраняват в мазето където е парното нали там е най голямата влага.
    Няма как да е купил всичко това на търгове това означава само той да е печелил търговете което ми се струва не възможно.
    Само за 212 има документи значи те са от търговете.
    Всичкия друг каманяк тракииски е взет от иманяри и крадливи археолози за някой лев.
  • 67 Кarosel

    5 3 Отговор
    Божков е много голям наглец! Събирал ги е тези артефакти за да им се радва само той и тея около него, а го обявява за световно наследство! Такова ще е ако всички имат достъп до тези артефакти иначе, те не съществуват!
  • 68 лимЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    А сега от Московска 43 направо за Щатите.Дори и без опис.
  • 69 Товареха

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    се самолети .но не с антики а с пари.
  • 70 Евала

    2 1 Отговор
    Знаете ли поговорката !!! От където е дошло там и отишло! Тоест заграбено от черепа ! Сега го заграбват от него! Знаете ли на колко хора Васил не
    Плати !!!! А им заграби изкопаното със мъка !
  • 71 Ако в България

    2 0 Отговор
    се живееше добре, едва ли толкова хора щяха да се занимават с иманярство за прехрана.
    А що се отнася до тези предмети, надявам се един ден да бъдат изложени в Телефонната палата, а не Прокуратурата да ни предлага аматьорски клипчета.
  • 72 На търг - трънки

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Zenobia":

    И на децата е ясно, че са купувани от иманяри, по-точно даже, самите иманяри са работели за него. Хайде, стига сте се правили на наивни!
  • 73 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    2 1 Отговор
    РИТОНЯ ВЕКЕ ГО ПРОДАДОХА И ИМ СЕ ОСЛАДИ НА МАФИЯТА ГЕРБ И СЕГА КОНФИСКУВАТ ОСТАНАЛОТО.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Забрави

    1 0 Отговор
    Отдавна са продадени на търг , хареса им печалбата и искат още