10 Септември, 2020 06:36 3 086 5

Каплата остава зад решетките

  • капланов-
  • каплата-
  • янек миланов-
  • издирване-
  • арест

Издирват Янек Миланов и на адреси в София

Каплата остава зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

Васил Капланов - Каплата остава зад решетките, предаде Канал 3. Той получи по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция - по обвинението за незаконно притежание на боеприпаси.

Заради другото обвинение обаче - заплаха за убийство, Капланов остава зад решетките. Бившият гард на братя Галеви е свързван с изчезването на Янек Миланов. Капланов е сред последните, с които е виждан издирваният.

"Съдът възприе изцяло правилна позиция. Бяха съобразени възраженията, които направихме, няма опасност от укриване, няма опасност от извършване на друго престъпление. В понеделник е следващото дело, което е за закана за убийство, ще видим там как ще се развият нещата.

Не е извършено, то се вижда от приложеното извлечение от чатовете, разговорът е чут от достатъчен брой свидетели, които установяват, че не е имало закана", каза адвокатът на Капланов - Ивайло Алексиев.

Значително е разширен периметърът, в който се издирва Янек Миланов - той вече е над 300 кв. км. Проверяват се адреси и изоставени постройки, включително на територията на София, пердаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    10 6 Отговор
    За да бъде осъден и най-големия престъпник трябват доказателства. Някога Ал Капоне е бил осъден за неплащане на данъци, а не за убийствата които е извършил. В този случай каскетите явно нямат нищо и се чудят какво да измислят. Сега остава да отпадне и заканата за убийство, а като следващо обвинение със същия успех може да го обвинят, че не си е прал чорапите.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    сигурно ще гопуснат защото е човек на мутрите мафията а момчето от ДУПНИЦА което изчезна тоя капла го е убил но има БОГ докога кривосъдие у нас корупцията се е вплела като свински черва и е по всички нива на власта
  • 3 Мимч

    5 1 Отговор
    От де накъде за притежаване на боеприпаси,ще му дават по лека мярка.Какъв е той,че щеги притежава и за какво са му.Само за това трябва да е в затвора,а да не говорим и за убииствата му.Какви по големи доказателства..Като го притиснат никакво пускане,докато не каже ,къде го е заровил.....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нехайство.

    2 1 Отговор
    Не може толкова време да няма никаква следа от този човек. Всичко опира до нежеланието на органите да го намерят. Най - малкото могат да проследят телефона, къде е бил последно, а дори и изключен могат да го проследят донякъде. Може да се проследи и къде е бил Каплата тогава. Може да се чуят разговорите, които са провели двамата същия ден. Просто много неща може, но полицията явно не иска. Дори най-добре планираното убийство има своите грешки.