Last news in Fakti

15 Септември, 2020 18:51 4 394 7

Съдът решава за Цветан Панков от ГДБОП

  • цветан панков-
  • гдбоп-
  • арест-
  • рушвет

Шефът на отдел "Наркотици" бе задържан за рушвет преди 3 месеца

Съдът решава за Цветан Панков от ГДБОП - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд утре ще реши дали да пусне на свобода задържания шеф на отдел “Наркотици” в ГДБОП Цветан Панков, съобщи Фрогнюз.

Трети месец антимафиотът стои заключен в ареста по обвинение, които се крепи на показанията на криминално проявени лица, срещу които Панков е работил. Става дума за Радмил Ранов - Ланеца, Веселин Христов - Паяка и Росен Кръстев -Стъклара. По ирония на съдбата, след акция на ГДБОП, ръководена от Пенков, тримата мъже станаха клиенти на прокуратурата и се обзаведоха с обвинения за ОПГ по линия на наркоразпространението.

След това, обаче те влязоха в ролята на свидетели срещу Цветан Панков и заместникът му Кирил Ванков, който също продължава да е в ареста.

След ареста на двамата полицаи, проведен в края на юни, възникнаха много въпросителни и съмнения. Странен например изглежда факта, че двама от свидетелите срещу ченгетата се криеха цяла година от органите на реда по делото за ОПГ, а след като изненадващо се появиха и свидетелстваха, бяха освободени.

Твърди се, че хора от МВР са провели срещи с двамата задържани служители на ГДБОП с предложение да свидетелстват един срещу друг, с бонус изменение на мярката и сваляне на обвинението. От края на месец юли и двамата шефове са отстранени от длъжност със заповед на шефа на МВР! Затова според техните защитници, не може да се приеме, че те биха могли да повлияят на разследването, още по-малко да оказват натиск върху свидетели, пише още Фрогнюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе нещо

    7 2 Отговор
    Що за закони има в България. Полицията хваща престъпници от власта съдът ги пуска. Колко взеха съдиите
  • 2 Гого

    10 2 Отговор
    Гешев и Маринов бяха на хранилка при въпросните Ланец Паяк и Стъклар !!!! Това е истината казана от Люлин !!! Тези ако не земат по една 10 ка сте за разстрел !!!

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 фотошоп

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    Склонен съм, да повярвам, прилича на "стил Гешев".
    Споразумение със престъпниците , но не и със полицаите?
    Вече е засекретено всичко, се предполага нали?
  • 7 От града на Цоко

    2 1 Отговор
    Като гледам кои са свидетелите нещо не ми се вярва да са виновни!