Last news in Fakti

15 Септември, 2020 17:57 2 382 5

Осъдиха лекар за смъртта на родилка при операция във Видин

  • лекар-
  • присъда-
  • смърт-
  • родилка

Лекарят нарушил и Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред на отделението по АГ

Осъдиха лекар за смъртта на родилка при операция във Видин - 1

Окръжен съд – Монтана призна за виновен и осъди на една година затвор условно лекаря с инициали др В. Е. Е. от Видин, заради нарушени медицински стандарти при планова операция и причинена смърт на родилката Д.П.Й.

На 15 октомври 2017 г. в МБАЛ „Св. Петка“ – Видин, подсъдимият В. Е. Е - 62 годишен, като ръководител на операционен екип нарушил медицински стандарт "Акушерство и гинекология" при извършване на трето по ред цезарово сечение на родилката Д. П. Й. при неяснота на оперативния риск и настъпили усложнения и не предприел навреме решение за повторна операция , от което последвал кръвозагуба и хеморагичен шок.

Лекарят нарушил и Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред на отделението по АГ при МБАЛ "Св. Петка" – Видин от раздела "Организация на диагностичната и лечебна дейност и на грижата за пациентите" и не осигурил постоянно следоперативно наблюдение на болната, а реанимацията не била адекватна и своевременна.

Заради нарушените медицински стандарти, довели до смъртта на жената, като след деянието направил всичко, зависещо от него за спасяването на родилката, съдът осъди д-р В. Е. Е. на една година "Лишаване от свобода“ като отложи изтърпяването на наказанието за срок от три години от влизането на присъдата в сила. В. Е. Е. ще трябва да заплати и 2 272, 86 лева - разноски по водене на делото, по сметка на ОД на МВР – Видин.

Делото бе гледано в условията на съкратено съдебно следствие като пред съда В. Е. Е. призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    19 1 Отговор
    Това е някаква шега, нали! Че що да не си продължава и занапред така, наказание за причинената (виновно) смърт (на човек!) няма!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    що за правосъдие та тоз убиец ще серадва на живота а жената е починала имаше време когато имахме закони имаше смъртно наказание
  • 3 Така де

    18 2 Отговор
    Страхотен съд си имаме а?
    И да не питаме , защо Лекарският съюз или както там се казва -не му отнема правата!
  • 4 Георги

    5 2 Отговор
    На 60 години е човека толкова може.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.