Last news in Fakti

19 Септември, 2020 10:26 4 007 20

Машинистът на влака с разбито стъкло: Като на война сме

  • гара септември-
  • влак-
  • вандали

Според него от разбитите стъкла са можели да пострадат и пътниците

Машинистът на влака с разбито стъкло: Като на война сме - 1
Снимка: БДЖ

Този петък неизвестни лица хвърлиха балон пълен с вода, който счупи стъклото на локомотив и нарани сериозно локомотивния помощник-машинист.

"Преживяхме шок и стрес", заяви пред бТВ локомотивният машинист Илиян Тодоров. По думите му при разминаване на композицията му 8601, която се движела за Бургас, с друг влак – от Стара Загора за София, в участъка при Септември от последния вагон на влака от Стара Загора е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия бърз влак за Бургас.

„Беше строшено челното стъкло на локомотива от страна на помощник-машиниста. За съжаление, беше сериозно ранен. Аз бях малко по-встрани от него и пострадах частично, целият бях в стъкла“, разказа Тодоров.

Според него от разбитите стъкла са можели да пострадат ѝ пътниците.

На гара Септември е било установено, че хвърленият предмет е балон пълен с вода. Тодоров определи случаят като нечия „груба шега“ с доста неприятни последствия.

Според началника на влака Магдалена Табакова е можело да се стигне до сериозен инцидент, ако беше пострадал машиниста, „не ми се мисли какво можеше да се случи“.

Тя разказа, че доста често е била обект на агресия от страна на пътници и дори в миналото е била заплашвана с пистолет от пътничка, която не е била доволна от работата на климатика в купето, където е била настанена.

"Като на война сме, постоянни неприятности“, допълни Тодоров.

Служителите на БДЖ заявиха, че често се сблъскват с лошо отношение от страна на пътници заради закъсненията на влакове, но те нямат вина за тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12211

    20 0 Отговор
    Война не е точната дума.Когато минавам под терасите на лудница или студентско общежитие,шанса да се стовари нещо на главата ми е равен на това.

    Коментиран от #3

  • 2 к 55л

    57 4 Отговор
    Казах го вчера и пак ще го кажа. "Нападателите" са РИМСКИ легионерчета от близкият катун. Отлгеждаме си ги, храним си ги, интегрираме си ги и жънем плодовете на либерализма!
    Да живее демокрацията!
  • 3 бл.134 в Зап. парк

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "12211":

    Удри, ядене и пиене . Бойко, д а опрощава всички кредити! Идат избори и нова конституция. Свобода за Кърджали. Автономия с милиарден бюджет са Факултетоо
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мечо

    6 16 Отговор
    макдалена табакова нияма феисбук исках да я добава за да я питам се патниците ли са виновни те не са ли виновни да потхождат сас расбиране защтото всички грешим не оправдам постапката да си кажа но не я намирам тас жена какво иска

    Коментиран от #14

  • 6 Аман

    16 3 Отговор
    Ето това просто, нагло животно Мечо е пример какво представляват орките.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фрг

    17 4 Отговор
    Абе защо при комунизма ги нямаше тези своеволия питам,и ако може някои герберист да поясни
  • 9 за тези

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Аман":

    които не са наясно, мечо и ГРАД КОЗЛУДУЙ са едно и също лице.
    Човека се забавлява с тролене, както понякога и аз :)

    Коментиран от #15

  • 10 БГ МАФИЯ В МС

    7 2 Отговор
    ОСТАНАХА В БЪЛГАРИЯ ОЛИТАТА ДЕБИЛИ НА БОЙКО БОРИСОВ, НЕГОВИТЕ ПОСТОЯНИ ИЗБИРАТЕЛИ. ТОЙ САКА САМО ДЕБИЛИ ДА ИМА.
  • 11 Иванов

    2 4 Отговор
    70% от българите са психично болни.

    Коментиран от #12

  • 12 Бклнжйй

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Иванов":

    Аз съм лежал, ама вътре са нормални, честно. Лудите са вън. Вътре цари разбиране, всеки помага, персоналана ниво, хранят те, перат те, чистят ти, по два пъти на ден дезинфекция, тв зала...все едно хотел....ама с решетки.

    Коментиран от #16

  • 13 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    На № 8 " Фрг" Понеже съм всезнайко - ще отговоря. !
    В Царска България е имало простичка царска наредба: Който увреди пощенски съоръжения, ЖП път или композиция - на бесилото. А при "недоносчето" социалистическо разяснителната, агитационната и възпитателна работа от страна на МВР, бе на голяма висота. Особено "възпитателната" работа ! Като го съветват понякога цяла нощ - съветниците често се сменят, защото имат различни агитационни и възпитателни методи и материали - по-вече не само той, но и цялото негово село не смее да прави нарушения. Ако , недай си Боже, повтореше белята - изпращаха го при още по-добри съветници. Носеше се славата на Перник, Скравена, Белене ......По него време работеха едни предприятия като в Разделна, Варненска губерния- вадеха ги горещи макар и с ръкавици, или като над гара Самоводене, Търновско. Строеше се социализЪма, да има сега какво да крадят политиците ни !!!
  • 14 НАТФИЗ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "мечо":

    Заповядайте при нас на кастинг за актьорско майсторство !!! Който разбира във НАТФИЗ се спира !!! Очакваме ви
  • 15 Оракулът

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "за тези":

    А ли съм или не съммммм а .....Аз ли съм или несъммммм аааааа. ,човекът със многото лица аааа аааааа а ???
  • 16 Психото

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бклнжйй":

    Викаш всичко ти е било шапка на тояга ??? Да сме живи и здрави най-важното ,другото божа работа !!!
  • 17 anonimen

    2 0 Отговор
    не съм фен на БДЖ,но подобни действия трябва да се наказват много сериозно.А че са от електората на ББ,дето са безнаказани и недосегаеми,то е повече от ясно.
  • 18 В е л и к и я

    1 0 Отговор
    Един МП5 със заглушител в кабината и проблемът ще е решен...!
  • 19 Йо Несбьо

    2 0 Отговор
    От електората са, най-вероятно! Нужно е саботаж от такова естество да бъде приравнен в Наказателния кодекс с акт на тероризъм - крадене на кабели, пресичане на линиите, поставяне върху релсите на предмети, хвърляне на предмети срещу влаковете и т.н., и виновните да бъдат съдени като възрастни. Не е нормално да се поврежда оборудването във вагоните, да се пътува без билет и с недостатъчна охрана. И е редно да се поставят камери във влаковете, за да е ясно кой къде е бил, какво е правил и т.н. Нашето подобие на държава не милее за ред и сигурност, нито пък за вложените милиони, за които плащаме всички ние. БДЖ е все още държавна компания.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.