Last news in Fakti

21 Септември, 2020 18:15 2 416 12

До 10 г. затвор за рецидивистка за измами с резервации за почивки

  • затвор-
  • резервации

До момента прокуратурата има данни за три измами, извършени от нея

До 10 г. затвор за рецидивистка за измами с резервации за почивки - 1
Снимка: Shutterstock

До 10 г. затвор и конфискация на половината имущество имуществото грози 42-годишна жена, която е подсъдима за измами с резервации на имоти за почивки. В хода на разследването е станало ясно, че жената е многократно осъждана, а престъпното деяние е било извършено от нея в условията на опасен рецидив. Понастоящем тя се намира в затвора в Сливен.

По данни на прокуратурата първата имотна измама с резервация е извършена от жената през декември 2018 г. Компания приятели решили да празнуват Нова година заедно, като за целта потърсили оферти за къщи за гости в страната. Във фейсбук попаднали на обява за такъв имот.

Предложението било за къща в гр. Трявна, предлагана за ползване под наем за туризъм и почивка. Компанията я харесала и се свързали с 42-годишната жена, която била посочена като лице за контакт. Било договорено, че имотът ще се ползва от тях в периода от 30.12.2018 г. до 01.01.2019 г., като общата наемна цена за три нощувки била 900 лв. Наемателите заплатили на подсъдимата капаро в размер на 50% от сумата.

Ден преди да заминат за новогодишната си почивка, компанията се опитала да се свърже с лицето за контакт, за да уточнят адреса на капарираната от тях къща, но така и не го получили.

На тръгване за гр. Трявна, на следващия ден, хората разбрали от 42-годишната жена, че „предишните наематели на имота са нанесли повреди в него и поради тази причина не може да бъде предоставен под наем“. Поела ангажимент, че ще върне заплатената от тях сума, но и до настоящия момент това не се случило.

Месеци по-късно, по сходен начин, били измамени още две семейства, планирали почивки на българското Черноморие. В първия случай хората били измамени със 150 лв. за почивка в Ахтопол, а във втория – с 280 лв. за почивка в Лозенец. Капарото не било възстановено, а предлаганите имоти се оказали несъществуващи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ❓❓❓

    22 2 Отговор
    А Боко колко ще лежи за кражба от народните пари?

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 Перо

    11 3 Отговор
    Кьорав карти не играе! Това е мутренския режим, измами от премиер до портиер! Следващият път да си направят резервация на слънчака,министърката на туризма ще ги похвали,че са избрали българското,извинете,мутренското.
  • 3 Xaнс

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "❓❓❓":

    A ти за лъжесвидетелстване кога? Както и оная лудите от "системата не убива" ей у лево.
  • 4 Xанс

    1 13 Отговор
    Борисов ще спечели мандат и 4ти 5 ти за ужас на червените боклюци. 🖕🖕🖕

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Другия с коня

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "❓❓❓":

    Колко лежа червения цървул Орешарски откраднал 25 МиЛионА лева.Две години Условно и Мъмрене да не прави повече така.....При доказана кражба.Хайде докажете,че Бойко или някой от Правителството е крал пари,...Първо го Докажете,пък после Обвинявайте....Имате една снимка на чекмедже с евро доказано манипулирана с Фотошоп...И Дезинформация от Престъпника Божков Черепа...с Десет хиляди Незаконни артефакти..и Десет Червени
    Приватизатора в Ареста с Обвинения....Червении Престъпници...

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 898

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Другия с коня":

    Няма първо ще ги задържим/както правят те/ а после ще търсим доказателства!Фотошоп ама друг път!Хехехе!Допари ли ви!Обратното броене започна!
  • 9 Ле ле ле

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Другия с коня":

    и както съдиите ми обичат!Пайдос да ви няма!
  • 10 Мечо

    2 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ДАВА МНОГО ТЕЖКИ ПРИСЪДИ .В ГЪРЦИЯ ЗА УБИЙСТВО ЛЕЖАТ ПО 5 ДО 10 ГОД.А ТУК ЗА ВСЯКАКВИ ГЛУПОСТИ.ТО ЗАГОВА НЯМАМЕ И НАСЕЛЕНИЕ.ТО БЯГА ИЛИ ЛЕЖИ
  • 11 Мечо

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Другия с коня":

    80% От музеите на запад са с крадени артефакти и те се гордеят с това.А НА БОЖКОВ БРАВО ЧЕ Е СЪБРАЛ КОЛЕКЦИЯ КОЯТО ЩЕШЕ ДА Е НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ.А СЕГА ЩЕ Я ОТКРАДНАТ И В ЛОНДОНСКИЯ МУЗЕЙ ПАРИЖКИЯ МУЗЕЙ И Т.Н Е ТОВА МИ Е ААА ?
  • 12 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Грози я, ама тя хубава и банковата и сметка хубава. А съдията нямя вила на Халкидики, като колегите.
    Грози я , ама нищо не може да я загрози -ще си остане уплашена с "условна" !!