Last news in Fakti

25 Септември, 2020 09:34 4 128 13

Момчета простреляли таксиметров шофьор със забранен патрон, за да го оберат в Ямбол

  • прострелян-
  • таксиметров шофьор-
  • дражево

Въпреки сериозните наранявания шофьорът е успял да се качи в колата и да подаде сигнал за помощ

Момчета простреляли таксиметров шофьор със забранен патрон, за да го оберат в Ямбол - 1
Кадър: Нова тв

Разказ от първо лице за нападение заради грабеж, завършило със стрелба. Таксиметров шофьор, прострелян от 2 момчета, които искали да ограбят оборота в колата му, потърси Нова ТВ, за да призове за справедливост.

Случаят е от края на 2017 година, когато двете момчета, тогава на 18 и 14 години - ученици в ямболското спортно училище, извикали такси и след молба към шофьора да поставят раниците в багажника, го простреляли в гръб с преправена въздушна пушка и газов пистолет.

Въпреки сериозните наранявания шофьорът е успял да се качи в колата и да подаде сигнал за помощ. Днес делото се гледа на последна инстанция.

„Отидох в село Дражево на адрес, където ме чакаха двама престъпника, които ме нападнаха по брутален начин – с преправена пушка, газов пистолет и с нож. Единият от тях беше със сакове, помолиха ме да ги кача в багажника.

През това време те откриха стрелба в гръб без предупреждение. Аз опитах да се изкопча и да избягам, но по-голямото момче продължи нападението, извади и нож. Изритах го от колата, запалих и тръгнах”, разказва пострадалият Апостол Вълчев.

Според него цялото нападение е било предварително планирано, за да бъде откраднат оборота му. По думите му – от 52 лева. Момчетата дори преправили въздушната пушка на огнестрелна.

„Стреляли са със забранен патрон, който при влизане в тялото нанася големи поражения. Претърпях множество операции – имах пробит бял дроб, пробита диафрагма, една част от куршума е засегнал и сърцето”, обясни Апостол.

На първа инстанция момчетата получават присъди от съответно 6 и 16 години. На втора инстанция присъдите са намалени, а близките на пострадалия шофьор смятат, че за извършеното престъпление това наказание е твърде малко.

„Минах през ада. 30 дни бях с него в болницата. Благодарна съм, че успяха да го спасят”, сподели през сълзи майката на Апостол Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    36 11 Отговор
    Еничарите на ГЕРБ!!! Нищо чудно вече да охраняват протестите !!!

    Коментиран от #3

  • 2 TBC

    1 49 Отговор
    А не се казва, че вероятно е била някоя гнусна копърка дето пържи клиентите, нали ?

    Коментиран от #6

  • 3 БКП БСП

    12 30 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    Това само вашите комунистически изчадия могат да го направят! Вие църкви взривявате от 1944г. до 1989г. що народ затрихте..изроди безродни...

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А туй то

    22 0 Отговор
    Ако го бяха простреляли с разрешен патрон, щеше да им се размине. А сега 6 и 16г. присъди.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ох как ги чакат с нетърпение в панделата

    28 0 Отговор
    Затвор за малките бо.луци🤔

    Коментиран от #12

  • 9 Активист на БКП

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "БКП БСП":

    А да убиеш законно избран Министър-председател на 9 юни 1923 г и да отрежеш гениталиите му е хуманно според теб?! Да убиеш поета Гео Милев и да го изгориш в пещта е хуманно,нали?!Да разстреляш 6 деца на възъ от 7 до 13 години в Ястебино е върхът на хуманността?! Айде,моля ти се,стига с тия фалшификации !!!
  • 10 Такси

    6 1 Отговор
    Време е колеги за истинско нападение на институциите, и пълна блокада на държавата от нас! Вече много се подиграват с такситата,трябва да ги почваме!
  • 11 ПЕНКО

    10 0 Отговор
    КАКВО КАЗВА ХАН КРУМ ПО ВЪПРОСА ?????? -" РЕЖЕ СЕ РЪКАТА НА КРАДЕЦ ... РЕЖЕ СЕ ПИШКАТА НА ИЗНАСИЛВАЧ ... РЕЖЕ СЕ ЕЗИКА НА "ТЕЛЕХФОНЕН ИЗМАМНИК "... РЕЖЕ СЕ ГЛАВАТА НА МАЙКАТА СЪЗДАЛА ПРЕСТЪПНИЯ БОКЛУК - И СЕ ПОДАРЯВА НА ПРЕСТЪПНИЯ БОКЛУК ИЗСУШЕНА .... -Е КАЗАЛ МОЯТ ХАН !!!!!!!!!!!!!!!! В ИМЕТО НА ПОКОЛЕНИЕТО ДЕЦА -НАЩЕТО БЪДЕЩЕ !!
  • 12 Истината

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ох как ги чакат с нетърпение в панделата":

    Трябва и малките боклуци да бъдат застреляни със "забранен" патрон!
  • 13 Аре

    2 0 Отговор
    ЩО бе, че това е поколението на мечтаната демокрация.