Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 15:09 4 112 15

Прокуратурата с последна информация за катастрофата, убила Милен Цветков

  • милен цветков-
  • кристиан николов

Кристиан Николов умишлено причинил смъртта на друг участник в движението

Прокуратурата с последна информация за катастрофата, убила Милен Цветков - 1

Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 01.10.2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кр. Н., е привлечен към наказателна отговорност.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, обвиняемият Н. нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков.

Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

С действията си Кр.Н. е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От къде толкова дрога

    33 1 Отговор
    Много дрога бе мамин златен ,3 вида, тоя не е знаел къде се намира
  • 2 Наблюдател

    40 0 Отговор
    Всички мамини синчета-гъзари са на дрога зад волана !
  • 3 Софиянец

    25 0 Отговор
    Тоя е утка и ако не е знаел скоро ще му се изясни.
  • 4 Ивайло

    45 0 Отговор
    Нека да обясня как се гласят да оправдаят богаташкото синче. Първо, скоростта била 99км, така ще влезе в графата, че е превишил с по-малко от 50км разрешената скорост. Това е смекчаване на вината. Хота изчислиха по клипа, че скоростта е била около 130км/ч. Прокуратурата умишлено повдига обвинение, че умишлено е убил човек, знаят много добре, че делата за катастрофи не се считат за умишлени престъпления и е ясно, че ще бъде оправдан по такова обвинение. Изобщо, поредният фарс, който ще оправдае поредния престъпник

    Коментиран от #6, #14

  • 5 Голям праС

    2 11 Отговор
    Аре пускайте го момчето с условна да си гледа живота, бе!

    Коментиран от #7

  • 6 Пламен

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    Мисля, че си прав.Твоите доводи звучат логично. Има добри адвокати сигурно. Май ще се измъкне коп...то.
  • 7 Софиянец

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Голям праС":

    Пуснат ли го има дузина желаещи да му видят сметката.
  • 8 сл92кс

    16 0 Отговор
    Кристиянчо,
    Казвам се чичо Ставри, ама може да ми викаш и бай Ставри. Подготвил съм ти, чичов, една хубава килийка в Южното крило. Само готини веселяци сме там, ше знаеш. Освен с мен там ще живееш а Кичо-Паламарката от Кърджали, Васо-Шпека от Плевен, Данчо-Крика от Костинброд, дедо ОхАЛИ-неболи от Разград, както и още 4-ма юнака като теб. Нема се плашиш! Всичките сме нежни и страстни в любовта.
    Идвай! Чекаме те!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    унас спари в рая без пари покрай рая но ГОСПОД бавя не забравя
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    БОГ да прости МИЛЕН ЦВЕТКОВ
  • 12 вис2

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "сл92кс":

    и къде е пандиза
  • 13 Мутре

    1 0 Отговор
    За останалите двама в колата избягали от местопроизшествието явно няма да има никакви наказания
  • 14 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    Да, за съжаление наистина звучи логично, като за у нас! Тъжно, но факт.
  • 15 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    В а Русия преди месец и малко известен Руски Артист предизвика челен удар с джип и Уби в насрещното друг водач!вече е осъден на 1ва истанция на 8г.Руснакът кьор кютук пиян зад волана,поне така го дават.За мен случая с Цветков е умишлено Убийство и извършителят е знаел какво прави!Колкото до скороста..От над 30г шофирам ,гледах многократно ударът,отстрани ми е трудно да кажа точната скорост,но повечето време съм на 90-100 и ,доста пъргаво намалявам такава скорост на нула-колата ми е без модерни спирачки като на Ауди 7.Освен това имам усет,гледайки ,че джипът ауди7 преди удара ускори,не знам може би се лъжа,но това виждам и без очила!