Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 15:54 3 046 6

Откриха нива с 5400 стръка марихуана край Варна

  • нива-
  • марихуана-
  • село сава

За срок до 24 часа са задържани две лица

Откриха нива с 5400 стръка марихуана край Варна - 1

Откриха нива с 5400 растения марихуана, съобщиха от полицията.

В хода на проведена на 28 и 29 септември, специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност, в землищата на селата Сава и Аспарухово в близост до язовир Цонево, униформените открили нива с площ около 2,5 дка.

В нея, в редици и на еднакво отстояние едно от друго, били засадени близо 5400 растения от рода на конопа. За отглеждането им била изградена поливна система за капково напояване с пръскачки, захранвана от генератор за ток.

В хода на процесуалните действия са иззети също множество торове и препарати за растителна защита и др. вещи, съотносими към случая. За срок до 24 часа са задържани две лица, за които се установява евентуална съпричастност към отглеждането на растенията. Извършени са претърсвания на адрес във Варна.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава и в момента под наблюдението Районна прокуратура-Варна.

В хода на операцията са проверени 15 и са профилактирани 33 лица от криминалния контингент.

Образувани са две бързи полицейски производства - за притежаване на наркотици и за управление на МПС след употреба на наркотици, за констатирани нарушения при управление на Моторно превозно средство са съставени 18 акта и 22 фиша.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    Браво на органите !

    Коментиран от #5

  • 2 Лудия касапин

    7 1 Отговор
    Баш преди, да се прибере реколтата. Случайност? Не мисля.

    Коментиран от #6

  • 3 NATURE

    5 1 Отговор
    Природата е Непобедима нехранимайковци!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сорос ПЕТА КОЛОНИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Еее стига де ,бъдете себе си ,защо се изказвате така противопоказно на нашият общт план ....,а именно смиването на младежкото общество като цяло ........А аааааа или се опитваме да вникнем във нечия глава за да разберем във крайна сметка какво мисли по темата ........... Доста посничко и ръчички мщ,но може и да мине пред някой първолак ......... ДС- ЧАЛЪМИ от ДС-МИНЬОНИ
  • 6 Инна сектата

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лудия касапин":

    Бог ги ее издал ....,да знаете ,той така прави дава изпитания и трудности на хората ,който най много обича .....трябва да ви оставям засега ,че продължаваме със проповедите и изцеленията на добрите хора !!!