7 Октомври, 2020 08:03 4 008 6

Оставиха на власт кмет въпреки влязла в сила присъда

  • сливница-
  • йордан дончев-
  • кресна-
  • общинска избирателна комисия

На редовно заседание Общинската избирателна комисия в Кресна е отказала да прекрати правомощията на управника Йордан Дончев в село Сливница с аргумента, че документите не са изпратени от компетентните органи и не съдържат заверен от съда препис от влязла в сила присъда

Оставиха на власт кмет въпреки влязла в сила присъда - 1
Снимка: Община Кресна

Общинската избирателна комисия в Кресна отказа да прекрати правомощията на кмета на село Сливница въпреки влязла в сила присъда за документна измама.

Преди две седмици кметът на община Кресна е получил писмо от прокуратурата в Сандански и решението на окръжен съд Благоевград по наказателното дело срещу Йордан Дончев, кмет на село Сливцица, който е осъден на 9 месеца условно и без право да заема изборната длъжност за срок от две години. С писмо общинският кмет Николай Георгиев е информирал ОИК, като е приложил и документите от прокуратурата и съда.

На редовно заседание ОИК е отказала да прекрати правомощията на селския управник с аргумента, че документите не са изпратени от компетентните органи и не съдържат заверен от съда препис от влязла в сила присъда във връзка с чл. 42, ал. 1, т. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Два дни по-късно на спешно заседание ОИК произнася второ решение по казуса- да изиска от прокуратурата в Сандански удостоверение за влязла в сила присъда. Едва след получаването му на заседание административния изборен орган ще се произнесе с окончателно решение.

Кметът на Сливница Йордан Дончев беше осъден заради това, че имайки нотариални правомощия за населеното място е заверил декларации на десетки хора за прехвърляне на партидите им по допълнителното задължително осигуряване от един пенсионен фонд към друг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПСР

    21 1 Отговор
    Че то и Премиерът на България има влязла в сила присъда,но е на Власт!Тук,сега,за нЕкакъв си кмет....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Страничен

    4 0 Отговор
    БГ-то, неограничените възможности!